15/3/18

Περί αθλητισμού και «κράτους των Αθηνών»

Σταύρος Καλεντερίδης
Η Ελλάδα είναι η χώρα η οποία εξίσωσε τον αθλητισμό με την ευγενή άμιλλα, δηλαδή τον ευγενή συναγωνισμό δίχως αντιπαλότητα για την εκπλήρωση του κοινού στόχου – την πλήρη σωματική, ηθική και πνευματική ολοκλήρωση του ανθρώπου. 
Επίσης, ο Ελληνισμός ήταν αυτός που συνέδεσε τον αθλητισμό με τη διακοπή των εχθροπραξιών και εν γένει με την ειρήνη
Ο Ελληνικός αθλητισμός προϋποθέτει αυταπάρνηση, ηρωισμό αλλά και αίσθημα συλλογικότητας και προσφοράς στην κοινωνία, καθώς συνέτεινε εμπράκτως στη γέννηση της δημοκρατίας.
Αυτά δεν αποτελούν αρχαία όνειρα, αλλά υψηλά ιδεώδη που εμπνέουν την ανθρωπότητα μέχρι και σήμερα.
Ο επαγγελματικός αθλητισμός στη χώρα μας είναι συνεπώς εξ ορισμού βαθιά ανθελληνικός, και ως έχει, εδώ και πολλά δυστυχώς χρόνια, καλύτερα να μην υπάρχει.
Από την άλλη, το τερατούργημα που λέγεται υδροκέφαλο κράτος των Αθηνών, όχι μόνο είναι υπαρκτό αλλά και καταδυναστεύει ολόκληρη την Ελλάδα, και πρώτα απ' όλα τους Αθηναίους πολίτες. Υπάρχει όντως ένας αντίπαλος εδώ αλλά δεν είναι αυτός που μας λένε. Ο Λεβιάθαν που λέγεται Μαξίμου, πολιτικό σύστημα, κόμματα και χρώματα ή όπως αλλιώς θες πες το, είναι αυτός που στερεί από τους Ο.Τ.Α. αυτά που δικαιούνται για να λειτουργήσουν αυτοτελώς, που φυτεύει κομματικά στελέχη στην τοπική αυτοδιοίκηση ελεγχόμενα από τα κεντρικά των κομμάτων στην Αθήνα, και που διαλύει κάθε προσπάθεια των υγιών και δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας (περιφέρειας και κέντρου) να σηκώσουν κεφάλι και να προσφέρουν στην εκάστοτε τοπική κοινωνία και τον πολίτη.

Αυτό το συγκεντρωτικό και αποπνικτικό, πραγματικά αυταρχικό σύστημα των εν Αθήναις εδρευόντων πολιτικών, φιλοδοξούμε να καταργήσουμε με Το δέλτα - πολιτική επανάσταση, με μία εκ των 10 ιδεών «κοινής λογικής» για ανεξαρτησία δήμων και περιφερειών. Για πραγματική αποκέντρωση, για επιστροφή στους «δήμους» της δημοκρατίας, και για να μπορεί όποιος επιθυμεί να προσφέρει στον τόπο του, επιτέλους να το πράξει. Για απελευθέρωση των πόλεων μας, και πρώτα απ' όλα της ίδιας της Αθήνας, από τον πρόστυχο και εκφυλιστικό έλεγχο, τις απειλές, τους εκβιασμούς και τη διαφθορά του Μαξίμου, της βουλής και του πολιτικού συστήματος.

Τις τελευταίες μέρες οι πολίτες στοχοποιούνται για ακόμα μια φορά από το πολιτικό σύστημα, αυτό το μεγάλο δεινό, αυτή τη μάστιγα της Ελλάδας, το οποίο επιχειρεί και πάλι να μας στρέψει τον έναν εναντίον του άλλου
Ο διαχωρισμός, η διάσπαση και η καλλιέργεια μίσους ανάμεσα σε βόρειο και νότιο, είναι τόσο υβριστική, αντιδημοκρατική, και εν τέλει γελοία, όσο αυτή ανάμεσα σε δημόσιο και ιδιωτικό υπάλληλο, δεξιό – αριστερό, μνημονιακό – αντιμνημονιακό, πρωτεύουσα – επαρχία, και λοιπές ανοησίες. Κυρίως όμως είναι μια τακτική απροκάλυπτα εθνοφθόρα με συγκεκριμένους ιθύνοντες, με ονοματεπώνυμα και (άσχημα συνήθως) πρόσωπα.

Οι αρχαίοι Ρωμαίοι ρωτούσαν «cui bono». Ποιος δηλαδή επωφελείται από αυτήν την τραγική κατάσταση γκετοποίησης πολιτών της ίδιας χώρας και συντήρησης κλίματος μίσους; 
Μα προφανώς το ίδιο το πολιτικό σύστημα και οι κύκλοι και τα συμφέροντα που το εξυπηρετούν και από τα οποία το σύστημα συντηρείται. Αυτοί που με την πόλωση και τη διάσπαση των ανθρώπων μας, αποκομίζουν πολιτικά οφέλη και πλούτο. 
Συνασπισμένοι βρίσκονται απέναντι μας. 
Ενωμένοι πρέπει να τους απορρίψουμε.
Να απορρίψουμε τη δόλια ρητορική και τα κίβδηλα αφηγήματα τους.
Δείξτε μόνο αγάπη, καλοσύνη και κατανόηση. Ενωμένοι όλοι οι πολίτες.

9 σχόλια:

  1. Δηλαδη δεν καταλαβα,γιατι να ειμαστε αιχμαλωτοι στο ΔΝΤ και στην ΕΕ με μνημονια και μειωμενη κυριαρχια,και να εκποιειται η ελληνικη περιουσια πυρ παρα χωρις δευτερη σκεψη, για χρεη των κομματων και των πολιτικων τους, σολη την μεταπολιτευση;;και αντε το καναμε το λαθος γιατι να μην διορθωσουμε την οικονομια μας ,την παραγωγη μας εμεις οι ιδιοι;;εδω σηκωνει πολυ συζητηση!!Πεσαμε στη παγιδα του κομματισμου.Ταχα αριστερα,ταχα δεξια,ταχα κεντρο και τα ενδιαμεσα!!!ολα Φακες για τα ποντικια, εμας δηλαδη.45 χρονια μεταπολιτευση τι βασιλευει;;Το ψεμα.Ολα οσα θελουμε να ακουσουμε προεκλογικα να μας χαιδευουν τα αυτια για να κανουμε το λαθος να τους ψηφισουμε.Μετα δεν μας ξερουν και μας επιβαλλουν οτι εχουν παρει εντολη να περασουν για οικονομια,παιδεια,υγεια,δικαιοσυνη,κ.ο.κ.Για ποια δημοκρατια μιλαμε;;που την ειδανε;;καμια επικοινωνια η κυβερνηση με τον κοσμο!ο κοσμος ειναι οχλος!!!ποτε;;μετα την καλπη,πριν ειναι ο κυριαρχος λαος.Ποσες φορες πρεπει να μας δουλεψουν για να καταλαβουμε οτι ολοι τους ειναι μια ομαδα που χωριζονται για να μας χωρισουν και να συντηρισουν το συστημα τους.Πρεπει να εξετασουμε ορισμενα πραγματα ,να συνειδητοποιησουμε και να φωναξουμε οτι δεν χρειαζομαστε κομματα!!Εθνικη κυβερνηση χρειαζομαστε απο λαικους επιστημονες που να σεβονται την πατριδα μας και τον ελληνικο λαο.Οταν εισαι Ελληνας Χριστιανος Ορθοδοξος και θελεις την προοδο απο την ατομικη μεχρι ολου του πλανητη βρισκεις τον τροπο να περασεις το καλο,το υγειες,το διαυγες,το ηθικο,οπως ειναι και το να αγωνιζεσαι στον αθλητισμο!Πρεπει να σταματησει ο κατηφορος και να επανελθουμε επειγοντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενωμένοι όλοι κατα της λαμογιοσύνης και διαφθοράς, κατα του εθνομηδενισμού.

    Μονο με μια σκληρή, δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, σκληρότερη από τη Δικτατορία αλλά όχι με βλακώδης και απάνθρωπους βασανισμούς κτλ, μπορεί να σωθεί και να μεγαλουργήσει η πατρίδα μας, όσα δεινά και αν έχει περάσει.

    Εαν ζούσα στην Ελλάδα θα έκανα ότι μπορούσα να βοηθήσω το Δέλτα και όποια άλλη από τις 60-70 νέες κινήσεις είναι καθαρή και ενωτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α π ο ρ ί α: Αυτές οι 60 - 70 κινήσεις που λέτε ότι είναι νέες κινήσεις καθαρές και ενωτικές, για τί ΔΕΝ ενώνονται πρώτα μεταξύ τους, δίνοντας έτσι το καλό παράδειγμα που ζητά ο λαός για να συγκινηθεί και να ενωθεί;
      Από λόγια κι αναλύσεις χορτάσαμε και "σκάσαμε".
      Από πράξεις λιμοκτονούμε ...

      Διαγραφή
    2. Για δες λίγο καλύτερα παραπάνω. Λεω όποια από αυτές, δεν λέω όλες. Ο λαός ζητάει ενότητα όλων των καθαρών και ικανών δυνάμεων και ενότητα δεν βλέπει. Οι περισσότερες κινήσεις έχουν στο βάθος λάθος κίνητρα και διανοητικά προβλήματα. Σχεδόν σε όλες υπάρχει μέσα το κρατικό παρακράτος το οποίο εντολή έχει να κρατάει το λαό παράλυτο. Μπες σε κάποια κίνηση έστω και αν αυτή δεν είναι όπως τη θες, και δώσε ότι καλό μπορείς. Κάνε κάτι εσύ και μην περιμένεις πολλά από άλλους.

      Διαγραφή
  3. Στo τέλος το kράτος των Αθηνών θα καταστρέψει το Εθνος.
    Ακούγετε έντονα ότι ετοιμάζετε νέος πολιτικός φορέας αντίστοιχος με την Ιταλική λίγκα του βορρά...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο ποδόσφαιρο μας, έχουν δημιουργηθεί στρεβλωσεις, όπως και σε άλλους τομείς.
    Τα πρωταθλήματα τα παίρνουν όχι οι αθλητές αλλά οι σκεμπεδιαρηδες παράγοντες που έχουν εμπειρία, κολλητηλικια και τσαμπουκά.
    Ενίοτε διαθέτουν και το σχετικό κουμπουρι!
    Αλλά και στις επιχειρήσεις δεν θεωρούνται assets οι πωλητές των ή οι τεχνικοί τους αλλά το αλμπινι, ο τσαγανος και η εμπειρία του αφεντικου, που τα ξέρει όλα και τα χειρίζεται όλα, προμήθειες, παραγωγή, πωλήσεις...
    Κατά συνέπεια και στα κόμματα και στις παραταξεις νταηλικι, τσαμπουκά στο λόγο και καπατσοσυνη, γνώση στην τέχνη γνώσης του τηλεοπτικού τοπίου και η καλύτερη προβολή του εαυτού του.
    Κραζεις!!!! Θαυμαζεις!!! Που έλεγε μια παλαιά διαφήμιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αψογα !!!
    Ενωθειτε ολοι οι εξωκοινοβουλευτικοι λοιπον αν μπορειτε...
    Μην δισπαστε και μας διασπατε κι'εμας.
    Οι αριστοι πρεπει να δουλευουν στην Σκια...
    Νικηστε τους κομπλεξικους,τους εχοντας ηγετικη ταση και εγκαθιδρυστε πραγματικη δημοκρατια ή αλλως,βρεστε καποιον που θα εγκαθιδρυσει μια τυραννια εστω,με μονο σκοπο το καλο της Πατριδας και οχι την προσωπικη του αθανασια οπως εκανε ο Αλεξανδρος,αν μπορει να γινει κατι τετοιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δε συμφωνώ Σταύρο το κράτος των Αθηνών δεν υφίσταται καν υφίσταται το κράτος του Κολωνακίου και των Εξαρχείων δηλαδή στο Πέραμα για ποιο κράτος Αθηνών να μιλήσεις; Τα προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και όχι τόσο στον ελληνικό αθλητισμό είναι τεράστια. Εκτός από το ποδόσφαιρο ο ελληνικός αθλητισμός δεν τα πάει άσχημα απλά το ποδόσφαιρο έχει αφεθεί ανεξελγκτο. Λέμε για το κράτος των Αθηνών αλλά το μεγαλύτερο κακό για τον ΠΑΟΚ το έχει κάνει η διοίκηση και και οι οργανωμένοι διαχρονικά όπως και σε όλες τις ομάδες είναι μεγάλη κουβέντα αλλά στο συγκεκριμένο διαφωνώ είναι στη διάθεσή σου να το συζητήσουμε όποτε θες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το πρόβλημα στο ποδόσφαιρο ειναι όντως ύπουλο και παραμονεύει ο διχασμός ! Όμως περισσότερο φταιει η Αθήνα στο γεγονός παρά η Θεσσαλονίκη.Προσωπικα ως Παναθηναϊκός και Αθηναιος θα ηθελα να το πάρει ο ΠΑΟΚ ακομα και αν αδικούσε την ομαδα μου φέτος.Ειδικως μετα φό θεμα με τη Μακεδονία.Δεν μπορεί ολα τα πρωταθλήματα να τα παίρνει μια ομαδα παντότε ! Η τουλάχιστον ας τα παίρνει αν ειναι καλύτερη ! Αυτο που χρειάζεται ώστε ο κοσμος να μη διχάζεται ειναι η δικαιοσύνη ! Αν υπήρχε δικαιοσύνη ουδείς θα αντιδρούσε πουθενά ακομα και αν υπήρχε ισοβίως πρωταθλητής.Ο κοσμος αντιδρά διότι νομζει οτι αδικείται.Θελει πολλές αλλαγές το ποδόσφαιρο.Κυριως θελει μείωση του φανατισμού πηγή του οποίου ειναι οι οργανωμένοι όλων των ομάδων και ο οπαδικός τυπος.Μια Καλη αρχη αν με διαβάζει κανένας υπεύθυνος για να σωθεί φέτος το πρωτάθλημα ειναι να ξαναγίνουν τα δυο παιχνίδια ΠΑΟΚ-ΑΕΚ , ΠΑΟΚ-Ολυμπιακος σε ουδετερη έδρα χωρίς φιλάθλους στο Βόλο π.χ. μετα απο αλλαγή του αθλητικού νόμου που βοηθά στην ανωμαλία και να συναντηθεί ο πρωθυπουργός με τους τρεις τουλάχιστον προέδρους που διεκδικούν το,πρωτάθλημα και να τα βρουν παύοντας καθε αθλητική δίωξη εναντίον τους.Ριστσρτ απο μηδενική βάση και αλλαγές απο του χρόνου,Οταν ξανά πιστέψει στη διακαιοσυνη ο φίλαθλος θα ξαναγυρίσει στην εποχή της αθωότητας ! Ελάτε εδω κυριε Σαββιδη, μαρινακη , Μελισσανίδη να τα βρούμε.Οταν το δει αυτο ο κοσμος θα ηρεμίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.