14/3/18

Πρόοδος στη χώρα μας νοείται ό,τι εμποδίζει ή καταστρέφει την παραγωγή


Έπρεπε να έρθει η Tesla στην Αθήνα για να ακουστεί κάπως ευρύτερα η ιστορία του «Προμηθέα» και η Σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του ΕΜΠ. Λογικό. Τα καλά νέα δεν είναι για να κυκλοφορούν και πολύ. Χαλάνε την πιάτσα της αγραμματοσύνης. Τι είναι ο Προμηθέας; Μια ομάδα εθελοντών φοιτητών της σχολής που από το 2008 κατασκευάζουν με δικά τους μέσα πρότυπα ηλεκτροκίνητα οχήματα και λαμβάνουν μέρος στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό εξοικονόμησης ενέργειας «Shell Eco Marathon». Από αυτήν ξεπήδησαν ο Κωνσταντίνος Λάσκαρης, ο Βασίλης Παπανικολάου και άλλοι για να ενταχθούν αργότερα στο ερευνητικό τμήμα της Tesla στην Καλιφόρνια ή να κάνουν ανάλογη καριέρα στο εξωτερικό. Μια ερευνητική ομάδα φοιτητών, μια φωλιά αριστείας, που κίνησαν το ενδιαφέρον της καινοτόμου εταιρείας για την Ελλάδα ώστε να ιδρύσει στο Δημόκριτο κέντρο έρευνας με αντικείμενο τους ηλεκτρικούς κινητήρες. 
Αν ήταν μια ομάδα φοιτητών που καταλάμβανε σχολές, προπηλάκιζε καθηγητές, που έσπαγε και κατέστρεφε το μόχθο του φορολογούμενου πολίτη θα τη γνωρίζαμε καλά. Θετικά και αρνητικά. Θα είχαν γραφτεί διθύραμβοι για την αγωνιστικότητα και το σθένος της. Τα μέλη της θα είχαν ανέλθει στην ιεραρχία κομμάτων κατά προτίμηση αριστερών, πιθανότητα σήμερα να μας κυβερνούσαν. Ευτυχώς, δηλαδή, που η δραστηριότητα αυτών των παιδιών και των δασκάλων τους δεν έγινε ευρύτερα γνωστή. Πολύ πιθανόν να είχαν στοχοποιηθεί και η ομάδα τους να είχε διαλυθεί ως επικίνδυνη για τη διαπαιδαγώγηση των νέων και την πρόοδο του τόπου. 

Για τη συνέχεια AthensVoice

4 σχόλια:

  1. Πιστευω λοιπον,οτι οι οντως αριστοι δεν εχουν αναγκη απο αριστεια,αλλα ,τουναντιον, ειναι σεμνοι και ταπεινοι.
    Τα αριστεια,τα εχουν αναγκη οι κομπλεξικοι.
    Οι πραγματικα αριστοι εχουν αναγκη ή μαλλον διψουν για το καταλληλο περιβαλλον δημιουργιας...
    Και αυτο σαν κοινωνια εχουμε υποχρεωση να τους το δινουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ elias cavadas.
      Τα αριστεια τα εχουν αναγκη οι κομπλεξικοι.......
      Τι μου θυμιζει,τι μου θυμιζει.

      Διαγραφή
    2. ποιος το ηξερε αυτον αδερφε;
      https://www.newsbeast.gr/portraita/arthro/2759623/o-ellinas-ogkolithos-ton-mathimatikon-pou-pige-stis-ipa-os-epikindinos-kommounistis

      Διαγραφή
  2. Υποστηρίζω συνεχόμενα ότι το Δημογραφικό κι η έλλειψη Παιδείας είναι τα 2 πρωτοκορυφαία προβλήματα στην Ελλάδα εκ των οποίων απορρέουν όλα τα υπόλοιπα. Όλα.
    Αν όμως περιμένετε από την Άννα Διαμαντοπούλου που ("αυθόρμητα") υποδεικνύει το άρθρο για Υπ. Παιδείας να αλλάξει την αισχρή μας κατάσταση, τότε κλείστε εισιτήριο να φύγουμε κι εμείς από εδώ. Δεν υπάρχει σωτηρία...

    Άκουγα σήμερα μια κοπέλα δίπλα μου σε ΜΜΜ που έλεγε ότι μετά το ΤΕΙ επιπλοποιίας που σπούδασε στην Καρδίτσα (όπου έμπαινες με 5άρια και 3άρια Πανελλήνιες), έκανε και το σχετικό Μεταπτυχιακό και πάει για Διδακτορικό.
    Από 5άρια στις Πανελλήνιες, καθηγήτρια Παν/μιου (αν έχει βύσμα ε;;).

    Όλο το πρόβλημα συμπυκνωμένο στην ανωτέρω πρόταση.
    Ξήλωμα και όλα απ'την αρχή με πρώτο και καλύτερο την αλλαγή του εαυτού μας.Ξήλωμα και πολλή δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.