31/3/18

Με μουσουλμανικό χαιρετισμό ο Ερντογάν στην Αγία Σοφία

Κατηγόρησε όλους εκείνους που «μετέτρεψαν τα τζαμιά μας σε μουσεία

Λίγο πριν από το Πάσχα, τη μεγαλύτερη γιορτή του Xριστιανισμού, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαιρέτησε μουσουλμανικά μέσα στην Αγία Σοφία, στην Κωνσταντινούπολη.Ο τούρκος πρόεδρος βρέθηκε στην Αγία Σοφία συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Εμινέ, με αφορμή εγκαίνια πολιτιστικής έκθεσης. Κατά την είσοδό του χαιρέτησε με «ραμπία», με τα τέσσερα δηλαδή δάχτυλα, τον χαιρετισμό των Αδελφών Μουσουλμάνων της Αιγύπτου που πλέον έχει υιοθετήσει.
Ο τούρκος πρόεδρος στην ομιλία του δήλωσε: «Εκείνοι που έχουν νοοτροπία πιο βυζαντινή από το Βυζάντιο και πιο δυτική από τη Δύση, αλλά αμφισβητούν σε κάθε περίπτωση τις αξίες του λαού, δυστυχώς δεν γνωρίζουν την αξία της κληρονομιάς που άφησαν οι πρόγονοί μας».
O Ερντογάν επιτέθηκε ξανά στην Ευρώπη, κατηγορώντας την ότι «κατέστρεψαν τον πολιτισμό μας, περισσότερο από τη Δύση, εκείνοι που έχουν τη δυτική νοοτροπία», ενώ ταυτόχρονα κατηγόρησε όλους εκείνους που «μετέτρεψαν τα τζαμιά μας σε μουσεία. Όπως αυτός ο χώρος. Μετέτρεψαν τα τζαμιά μας σε στάβλους».
ΒΗΜΑ

10 σχόλια:

  1. Φαινόμενο ο Ταίπ! την βδομάδα που μας πέρασε μίλησε σε κοινό (κόμμα, βουλή, ανοικτές συγκέντρωση συγκεντρωσεις) 22 (ολογραφως είκοσι δύο) ώρες.
    Εάν κάποιος για να μιλήσει 1 ώρα θέλει τουλάχιστον 4 ώρες προετοιμασία, ο Ταίπ έχει κρίση λογοδιαρροιας λέει τα πάντα παντού.
    Είναι φαινόμενο παγκόσμιας διανοησης ή μεγάλος Μ@ΛΑΚΑΣ, οτιδήποτε άλλο αποκλείεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απευθύνεται σε εκείνους τους Τούρκους της Πόλης που έχουν κάπως εξευρωπαϊστεί και αυτοδιαχωρίζονται από τους υπόλοιπους Τούρκους. Το τμήμα της Ανατολικής Θράκης από τον Έβρο μέχρι το Βόσπορο είναι ότι πιό ευρωπαϊκό διαθέτει η Τουρκία και αυτό ενοχλεί τον σουλτανίσκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η τραγική ειρωνεία της φωτογραφίας είναι, η ορφανή Λεβιτισα Εβραία μια από τους απογόνους των 8 συζύγων με περισσότερα από 18 παιδιά του Βασιλιά Δαβίδ, κατά την λαογραφική Βιβλιογραφία, που απεικονίζεται κάπου εκεί ψηλά στον τοξωτό τρούλο του Βυζαντινού Ναού. Ελπίζω ότι δεν θα έρθει και στον βράχο του Ναού της Σοφίας του Σολομώντα ένα άλλο οθωμανικό τζαμί να κουνάει τα 4 δάχτυλα του σαν τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή και θα περιορίσει την δράση του μέχρι τον Μωάμεθ τον Πορθητή στην Αγιά Σοφία του Ιουστινιανού Ά.

    * Ο Σουλεϊμάν αποκατάστησε επίσης το ιερό στο Όρος του Ναού στην Ιερουσαλήμ και τα τείχη της πόλης (που είναι τα σημερινά τείχη της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ), ανακαίνισε την Κάαμπα στη Μέκκα και κατασκεύασε ένα συγκρότημα στη Δαμασκό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν υπήρχε θεός θα έπρεπε να πέσει ένας τρούλος να τόν πλακώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μουσουλμανικά άρρωστα γουρούνια μολύνουν τον Ναό .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σου ερντι , ετσι θα χαιρετας οταν θα φας μια 7.62 στην κεφαλα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είπε ο πρόεδρος της τουρκίας ερντογάν τα εξής:«μετέτρεψαν τα τζαμιά μας σε μουσεία. Όπως αυτός ο χώρος. Μετέτρεψαν τα τζαμιά μας σε στάβλους». ΑΠΑΝΤΗΣΗ: "Σα στο σπίτι σας λοιπόν!"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γύρισε το κεφάλι του επάνω να δει την Παναγιά-Πλατυτέρα πως τον κοιτάζει από την κόχη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. «ραμπία», με τα τέσσερα δηλαδή δάχτυλα, τον χαιρετισμό των Αδελφών Μουσουλμάνων της Αιγύπτου.
    4 = άρμπα (εξ ου κι αραμπάς). Το τετράγωγνο και ειδικά τα δύο τετρέγωνα το ένα πάνω στο άλλο διαγωνίως (με εξαιρετική σημαντική στιςισλαμικές διακοσμητικές παραστάσεις), αν ενωθούν στις άκρες τους μας δίνουν την ιδέα ενός κύβου, γονιμικό σύμβολο τόσο του προϊσλαμικού κόσμου (κάαμου),όσο και του ισλαμικού "κάαμπα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.