21/4/18

Αναβάθμιση της Κύπρου από τον Fitch

REUTERS/BRENDAN MCDERMID
H έδρα του οίκου αξιολόγησης Fitch Ratings στη Νέα Υόρκη
Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Κύπρου προέβη ο οίκος Fitch, επικαλούμενος την πρόοδο της οικονομίας και την αισθητή βελτίωση στην ευελιξία της εξωτερικής χρηματοδότησης της χώρας. Προειδοποιεί, ωστόσο, για τις αδυναμίες στο τραπεζικό σύστημα.
Ο αμερικανικός οίκος αναβάθμισε συγκεκριμένο το αξιόχρεο της Κύπρου κατά μία βαθμίδα στο ΒΒ από BB+, ανεβάζοντας έτσι τη χώρα ένα σκαλοπάτι πριν από την επενδυτική βαθμίδα (investment grade). Οι προοπτικές (outlook) αξιολογούνται θετικές, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούσε να έρθει και νέα αναβάθμιση μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση του οίκου η Κύπρος έχει πετύχει να επωφεληθεί τα μέγιστα από την πολύ ισχυρή κυκλική οιοκνομική ανάκαμψη αλλά και τη συνετή δημοσιονομική πολιτική. Παράλληλα έχει προσελκύσει μεγάλες ξένες άμεσες επενδύσεις στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού και  των κατασκευών, ενώ έχει βγει με επιτυχία στις αγορές.
Ωστόσο οι ειδικοί του Fitch σπεύδουν να επισημάνουν ότι η αδυναμία του τραπεζικού τομέα παραμένει κίνδυνος για τα δημόσια οικονομικά. 
naftemporiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.