19/4/18

Τι πραγματικά πέτυχαν οι πύραυλοι των ΗΠΑ στη Συρία

H «περιορισμένου εύρους» επίθεση στη Συρία και πού βάζει πραγματικά τις «κόκκινες γραμμές» η Δύση. Η προσπάθεια να αποφευχθεί η κλιμάκωση με Ρωσία και Ιραν και γιατί το καθεστώς Ασαντ θα διστάσει να (ξανα)χρησιμοποιήσει χημικά όπλα.

Τώρα που οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία πραγματοποίησαν την τιμωρητική τους επίθεση στη Συρία, ήρθε η ώρα να εκτιμηθεί το αποτέλεσμα.
Ως απάντηση στην φερόμενη χρήση χημικών όπλων από την Συριακή κυβέρνηση στις 7 Απριλίου στην πόλη της Ντούμα, μια εβδομάδα αργότερα τα τρία κράτη έδωσαν εντολή για επίθεση με ένα μπαράζ 105 πυραύλων cruise σε τρία σημεία που σχετίζονται με το πρόγραμμα χημικών όπλων της Συρίας. Στη συνέχεια, οι ΗΠΑ προσπάθησαν να τονίσουν πόσο σοβαρά έπληξε η επίθεση το πρόγραμμα χημικών όπλων της Συρίας. Όμως η πραγματικότητα είναι πως η επίθεση ήταν περιορισμένου εύρους: αρκετά σημεία και υποδομές χημικών όπλων παρέμειναν ανέπαφα και, όπως παραδέχθηκαν οι ίδιες οι ΗΠΑ, η Δαμασκός εξακολουθεί να έχει την ικανότητα να πραγματοποιεί επιθέσεις με χημικά.
Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους επέλεξαν μια περιορισμένη επίθεση για διάφορους λόγους. Πρώτον, παραμένουν επιφυλακτικές ως προς την ανάληψη ενεργειών που θα μπορούσαν να τις παρασύρουν βαθύτερα στο χάος του συνεχιζόμενου εμφυλίου πολέμου στη Συρία.
Για τη συνέχεια Euro2Day

1 σχόλιο:

  1. Μία ακόμη απολύτως χαζή ανάλυση της CIA γεμάτη από ανακρίβειες και πομπώδη ψέμματα.

    Και μάλιστα επιβεβαιώνει το ανεγκέφαλο επιχείρημα ότι Αμερικάνοι και υποτελείς βοηθοί έριξαν 105 πυραύλους για να πλήξουν 3 άδεια κτίρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.