18/4/18

Το είπαμε από χθες ότι αυτή η κατάσταση πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα - Επιμένει η Τουρκία: Κατεβάσαμε την ελληνική σημαία από βραχονησίδα

  • Ο Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπεκίρ Μποζντάγ (φωτ.: CNN Turk)
Επιμένει η Άγκυρα ότι κατέβασε την ελληνική σημαία από τη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάγος». Αυτήν τη φορά δια στόματος του αντιπροέδρου και κυβερνητικού εκπροσώπου Μπεκίρ Μποζντάγ, ο οποίος μετά το υπουργικό συμβούλιο προχώρησε σε δηλώσεις, όπου μεταξύ άλλων τονίστηκε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα στο Αιγαίο.

Ο Μ. Μποζντάγ είπε χαρακτηριστικά: «Είναι ξεκάθαρες οι διαφορές για τα νησιά στο Αιγαίο. Κανείς δεν πρέπει να περιμένει από την Τουρκία να κλείσει τα μάτια και να επιτρέψει τετελεσμένα γεγονότα. Αν η Ελλάδα κάνει τέτοιους υπολογισμούς τότε αυτοί θα βουλιάξουν στο Αιγαίο.
»Για να μην προκληθούν ανεπιθύμητα γεγονότα στο Αιγαίο και στα νησιά, η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει τις προβοκατόρικες και επιθετικές ενέργειες. Σε αντίθετη περίπτωση μπορούν να συμβούν πικρά γεγονότα που δεν τα επιθυμούμε κι εμείς. Για να εμποδιστεί αυτό η ελληνική πλευρά δεν πρέπει να επαναλάβει τις προβοκατόρικες παιδικού τύπου ενέργειες. Θα πάει σε ένα νησί ένας υπουργός, σε άλλο νησί θα υψωθεί σημαία.
»Δεν γίνεται το "υψώσαμε σημαία το νησί έγινε δικό μας". Τελευταία ύψωσαν σημαία. Και η Τουρκία την κατέβασε. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να κάνει τέτοια άδικα βήματα. Η Τουρκία δεν θα το επιτρέψει. Η Τουρκία πρέπει να γίνει θάλασσα ειρήνης».
Ο Μποζντάγ μίλησε και για τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, τους οποίους χαρακτήρισε ως μέλη της FETO, συνδέοντας την υπόθεσή τους με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη: « «Η FETO είναι μια τρομοκρατική οργάνωση. Η Ελλάδα δεν έχει τηρήσει τις υποχρεώσεις της που προβλέπουν οι συμφωνίες. Αρχικά είχαν δοθεί υποσχέσεις για την έκδοση των τρομοκρατών, δεν τήρησαν τη συμφωνία. Εμείς θα συνεχίσουμε να ζητάμε την έκδοση των μελών FETO. H Ελλάδα αν κάνει θετικό βήμα θα είναι θετικό και για τις δύο χώρες. Αν δεν κάνει θετικό βήμα, η Τουρκία ως αρχή αμοιβαιότητας θα συμπεριφερθεί με τον ίδιο τρόπο».

3 σχόλια:

  1. Βεβαίως και δεν κατέβασαν καμιά σημαία μας.
    Οι δράσεις τής γείτονος είναι πάντα εικονογραφημένες.
    Εάν είχαν πράξει το ελάχιστο , θα είχαν κατακλύσει το διαδίκτυο
    και τα Μ.Μ.Ε. με fotos και videos, όπως έπραξαν στα Ιμια το 1996 .
    Το γιατί επανέρχεται ο τουρκόφατσας Μογκόλος και έχουμε γενικότερα αυτήν την τουρκική επιμονή στο θέμα αυτό είναι άλλο ζήτημα ειδικής μελέτης και ανάλυσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απολυτως σωστη παρατηρηση. Επιπλεον αν μπηκαν στον κοπο να κατεβασουν σημαια, γιατι μονο μια και οχι περισσοτερες και τελικα αφου λενε οτι ειναι δικο τους εδαφος γιατι πηγαν νυχτα και οχι μερα μεσημερι. Απλα γιατι ξερουν οτι δεν τους παιρνει να κανουν τετοια κινηση.

      Διαγραφή
  2. Now this is news. Kudos!

    http://greeknation.blogspot.com/2018/04/blog-post_173.html?m=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.