18/4/18

Ν. Κοτζιάς: Σαφής η ιδιοκτησία των Ιμίων με τρία διεθνή κείμενα

  • (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά τρία διεθνή κείμενα αποδεικνύουν ότι τα Ίμια είναι ελληνικά, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, που ωστόσο μιλώντας στον ρ/σ «24/7» είπε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ψυχραιμία και πρέπει να την επιδεικνύει η πολιτική ηγεσία και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Σε δύσκολους καιρούς πρέπει να υπάρχει νηφάλια και ψύχραιμη σκέψη» πρόσθεσε σχολιάζοντας την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞγια το καθεστώς των Ιμίων.
«Με τρία διεθνή κείμενα είναι σαφής η ιδιοκτησία των Ιμίων στην Ελλάδα και καλό είναι να το πάρει χαμπάρι η Τουρκία ότι στην πλευρά τουλάχιστον του Αιγαίου οφείλει και θα είναι ωφέλιμο και για την ίδια να λειτουργεί με βάση το διεθνές δίκαιο. Η Ελλάδα είναι κατά πολύ πιο οργανωμένη χώρα σε όλα τα πεδία και τους τομείς από το Ιράκ και τη Συρία» είπε ο Νίκος Κοτζιάς.
Πρέπει να είμαστε πιο νηφάλιοι και να εκτιμάμε τα πράγματα με προσοχή, πρόσθεσε, «διότι αν ήμουν Ερντογάν και έβλεπα πως αντιδρά η Ελλάδα σαν συνολική κοινωνία και πολιτική σκηνή στις προκλήσεις της Τουρκίας θα ήμουν ευχαριστημένος». Εκτίμησε δε ότι «με κάθε πρόκληση υπάρχει μία αναταραχή πολλαπλάσια της σημασίας αυτής της πρόκλησης».
«Η ελληνική σημαία μπορεί να κυματίζει παντού»
Σχετικά με το πρόσφατο περιστατικό με την ελληνική σημαία σε βραχονησίδα αποσαφήνισε ότι «εξωτερική πολιτική πρέπει να κάνει πριν από όλα το ΥΠΕΞ, και το λέω αυτό προς όλους. Δεύτερον, οι θεσμοί της χώρας και τρίτον αν κάποιος είναι πάρει κάποια πρωτοβουλία στην εξωτερική πολιτική καλά είναι να σκέφτεται τη συνέχεια». 
«Η ελληνική σημαία μπορεί να κυματίζει παντού αλλά το πώς και πότε θα υπερασπιστείς αυτή σου την ενέργεια, πρέπει να το σκέφτεσαι επίσης. Εγώ από όσο ξέρω δεν σηκώθηκαν εκεί ελληνικές σημαίες ή δεν κατεβήκανε, πιο σωστά. Πάντως για κάθε ενέργεια που σχετίζεται με την εξωτερική πολιτική πρέπει να σκέφτεται κανείς και τη συνέχεια» δήλωσε με νόημα.
Η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός και το ΥΠΕΞ, πρόσθεσε ο Νίκος Κοτζιάς, «είναι υπεύθυνοι για την εξωτερική πολιτική και τον συντονισμό της. Δεν θεωρώ καλό να γίνεται εξωτερική πολιτική ή κάποιοι να κάνουν από άλλες μεριές, έξω ίσως και από το θεσμικό σύστημα, εξωτερική πολιτική που δυσκολεύει τη χώρα ή υπονομεύει την πολιτική της».

5 σχόλια:

  1. Ας γνωρίζουμε ότι η εθνοαποδομητική παρέα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατάργησε την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΑΡΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ από τα ΣΧΟΛΕΙΑ μας.Τυχαίο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. According to Mr. Kammenos commentary earlier on today, whoever rises a Greek flag also takes the responsibility to carry out the protection of the flag or notify the secretary of defense to send the army to defend it. With this logic we will not have enough soldier to protect our flags if every one of us rises a Greek flag. It seems to me that someone has to have a severely reduced number of brain cells to follow the SYRIZA logic.

      Διαγραφή
  2. Υπουργος ...υποθυκοφυλακιου...μας λεει τι λενε τα συμβολαια...Απορια....τον ρωτησε κανεις ?? Τον ρωτησε η Τουρκια ?? Σε ποιον απευθυνεται ?? Η Τουρκια δεν ρωτησε...Σε ποιον ?? Σε μας !!! Μα το ξερουμε οτι ειναι δικα μας !!!Αλλα εμεις δεν τον βαλαμε εκει για ...συμβολαιογραφο !!! Λοιπον αυτος ο κυριος δεν στεκει καλα....ειναι ανοητος....τελειως.Φυτο.....Λαθος ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδη κατα τον κο κοτζια - κι μερικους ελληνοφωνους - τα Ελληνοπουλα που αναρτησαν Ελληνικη Σημαια σε Ελληνικο εδαφος ασκουσαν εξωτερικη πολιτικη;;
    Σωπα ρε.

    Οσο για τα τρια Διεθνης εγγραφα που αποδεικνυουν την δικαιοδοσια των νησιδων κι βραχονησιδων κοντα στα παραλια της Σμυρνης, θα ενημερωσω τον κο. κοτζια πως διεθνης νομος ΕΠΙΣΗΣ θετει δικο σου εκεινο που ΜΠΟΡΕΙΣ κι ΔΙΝΕΤΑΙ να υπερασπισθεις!
    Οταν υπαρχει αδυναμια να ασκησει μια κρατικη οντοτητα τα οποια κυριαρχικα της δικαιωματα, τοτε τριτος παραγων μπορει ΝΟΜΙΜΑ να θεσει ζητημα αμφισβητησης κι δικαιοδοσιας της πρωτης κρατικης οντοτητας.
    (Ξεχασε την περιπτωση των νησων Falklands, κι την υπερασπιση τους απο το Ε. Βασιλειο;;)
    Μα ενα τοσο αξιο στελεχος του υπ. Εξωτερικων κι πρωην συμβουλος του "γιωργακη" γ. παπανδρεου, ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ;;


    Κριμα ρε κοτζια που καποιοι σε ψηφισαν. Και εσυ σημερα αντιπροσωπευεις τουρκικων & σλαυων συμφεροντα !

    υ.γ
    ΖΗΤΩ η ΣΝΟΦ κι οι ελληνοφωνοι κοκκινοι χμερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.