20/4/18

Ο Γκάρο Παϊλάν τρολάρει την Άγκυρα: Κατέθεσε νομοσχέδιο για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων!

  • (Φωτ.: Facebook / Garo Paylan)
Δεν είναι μόνο ότι έχει… τολμήσει να υποβάλει μήνυση κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ούτε ότι έχει μιλήσει στην τουρκική Εθνοσυνέλευση για «ευαίσθητα» ζητήματα, όπως η Γενοκτονία των Αρμενίων. Ο βουλευτής του HDP Γκάρο Παϊλάν αποδεικνύει ότι μπορεί να… τρολάρει την Άγκυρα χωρίς να φοβάται τις συνέπειες. Και αυτό γιατί ο αρμενικής καταγωγής πολιτικός (νέο Χραντ Ντινκ τον έχει χαρακτηρίσει σε παλαιότερο άρθρό του στη Cumhuriyet ο Αϊντίν Ενγκίν), κατέθεσε νομοσχέδιο για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων!

Στο ίδιο κείμενο υπάρχουν προβλέψεις για την αφαίρεση των ονομάτων των υπαιτίων της Γενοκτονίας από δημόσιους χώρους, και για την τροποποίηση του νόμου περί ιθαγένειας.
Στο προοίμιο αναφέρεται ότι τη νύχτα της 24ης Απριλίου 1915 περίπου 250 Αρμένιοι διανοούμενοι, συμπεριλαμβανομένων βουλευτών και συγγραφέων, συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη. Στο σχέδιο νόμου σημειώνεται ότι υπήρξε προσπάθεια η γενοκτονία να περιγραφεί ως ένα «αναγκαίο μέτρο» στο πλαίσιο του πολέμου, και τονίζεται ότι η άρνησή της οδήγησε σε πολλά εγκλήματα μίσους κατά των μειονοτήτων σε όλη την ιστορία της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.