18/4/18

Και τώρα τι; Αντέχει η Αθήνα δυο «βέτο» σε Σκόπια και Τίρανα στην Ε.Ε.;

Μπροστά σε δύσκολες επιλογές φέρνει την ελληνική κυβέρνηση, η θετική πρόταση της Κομισιόν για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ε.Ε. με την πΓΔΜ και την Αλβανία, καθώς η Αθήνα έχει δηλώσει ότι δεν θα συναινέσει στην λήψη αυτής της απόφασης εάν δεν προηγηθεί η λύση των προβλημάτων στις σχέσεις με τις δυο χώρες.

Το χρονοδιάγραμμα ήταν γνωστό και λειτούργησε μάλλον αρνητικά στην διαπραγμάτευση, καθώς και τα Σκόπια και τα Τίρανα, επιθυμούσαν να εξασφαλίσουν την θετική αυτή πρόταση την οποία θα προβάλουν στο εσωτερικό της χώρας, χωρίς να έχει προηγηθεί η οποιαδήποτε «παραχώρηση» προς την Ελλάδα.

Όμως η σύσταση της Κομισιόν είναι ένα βήμα για τις δυο χώρες η απόφαση όμως για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων είναι πολιτική και λαμβάνεται σε επίπεδο των 28, θέμα που αναμένεται να τεθεί στην ειδική Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε.-Δ. Βαλκανίων στην Σόφια στις 17 Μαΐου αλλά και στην Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου.


Για τη συνέχεια liberal

3 σχόλια:

  1. Μονο δυο βετο? Απειρα αν δεν εχουμε εθνικο συμφερον. Τα υπολοιπα ειναι απλα, εθνικη προδοσια. Για να τα λεμε ως εχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. The better title would be "Can Tsipras put two Vetoes and stay in power".
    Athens can do two Vetoes. Greek people can. Tsipras can NOT.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάποια στιγμή οι κρατούντες πρέπει να καταλάβουν οτι ΔΙΝΕΙΣ μόνο όταν ΠΑΙΡΝΕΙΣ αυτό που θέλεις και αυτό πρέπει να είναι το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. Ολα τα αλλα ειναι έπεα πτερόεντα και μπαλαφαρισμοί για να έχουμε να λέμε... Ομολογώ οτι δεν τους θεωρώ άξιους για να προασπίσουν το οποιοδήποτε εθνικό συμφέρον της Ελλάδας μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.