17/4/18

Η υποστολή της Ελλάδας


Ρωτάς κανέναν για να ανεβάσεις μια ελληνική σημαία στο μπαλκόνι σου; Όχι βέβαια. Το θεωρεί κανένας επιθετική ενέργεια, πρόκληση, παιχνίδι με τη φωτιά; Όχι βέβαια. Βγαίνουν οι εφημερίδες, από το φιλοσυριζαϊκό «Έθνος» μέχρι τον φιλονεοδημοκρατικό «Φιλελεύθερο» να σε καταγγείλουν για αψυχολόγητη κίνηση στα όρια της προβοκάτσιας; Διαμαρτύρεται ο Κοτζιάς διότι τον υποκαθιστάς στην εξωτερική πολιτική; Σε κοροϊδεύει ο Βουλαρίνος ως εθνικιστή του φραπέ; Όχι βέβαια! Διότι το μπαλκόνι σου είναι δικό σου και αποτελεί – μέχρι στιγμής τουλάχιστον, μην είσαι σίγουρος για το μέλλον – μέρος της Ελληνικής Επικράτειας.
Μέρος της Ελληνικής Επικράτειας αποτελούν και όλα τα νησιά του Αιγαίου, νησίδες και βραχονησίδες που δόθηκαν στην Ελλάδα με τις συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων. Τι ανήκει στην Τουρκία; Οι νήσοι Ίμβρος και Τένεδος, το σύμπλεγμα των Λαγουσών και όσες βραχονησίδες απέχουν από τα τουρκικά παράλια λιγότερο από 3 ναυτικά μίλια. Τέλος.
Τα Ίμια απέχουν 3,7 μίλια από τις τουρκικές ακτές. Άρα είναι ελληνικά. Κάτι το οποίο αποδεικνύεται και από την Ιταλο-Τουρκική Συμφωνία του Ιανουαρίου 1932. Με το Συμπληρωματικό Πρωτόκολλο της 28.12.1932, Τουρκία και Ιταλία οριοθέτησαν τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Μικρασιατικής Ακτής και Δωδεκανησιακού συμπλέγματος που τότε ανήκε στην Ιταλία. Τα Ίμια αναγνωρίζονται από την Τουρκία ως ιταλικά και μάλιστα αναφέρονται ως ένα από τα σημεία ιταλικής κυριαρχίας από τα οποία θα υπολογίζεται η μέση γραμμή για το διαχωρισμό των χωρικών υδάτων μεταξύ Ιταλίας και Τουρκίας. Με τη συμφωνία των Παρισίων όλα τα ιταλικά νησιά του Αιγαίου έγιναν μέρος της Ελληνικής Επικράτειας, άρα και τα Ίμια.

Για τη συνέχεισ Martketnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.