30/3/18

Εβδομήντα χρόνια επιζήμιας ματαιολογίας - Είναι ώρα για συμμαχίες

Υπό Άρη Πετάση  
«Μια πραγματικά ανεξάρτητη Ελλάδα είναι ένας παραλογισμός. Η Ελλάδα μπορεί να είναι είτε αγγλική είτε ρωσική, και επειδή δεν μπορεί να είναι ρωσική, είναι απαραίτητο να είναι αγγλική» Sir Edmond Lyons (1841)
    Το πιο πάνω ισχύει, και σε μεγάλο βαθμό σήμερα αντικαθιστώντας το «αγγλική» με το «αμερικάνικη  Η μοίρα μας καθορίστηκε στις 27 Σεπτέμβρη του 1831 με την δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια, του μεγαλύτερου  σύγχρονου Έλληνος ανδρός (τέως Υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας με Κύπρια μητέρα.) Δολοφονήθηκε έντεκα μήνες πριν τον θάνατο του άλλου  ιερού τέρατος του Ελληνισμού,  Δημητρίου Υψηλάντη (πρώην αξιωματικού του Ρωσικού στρατού).  Ο ρωσσοκεντρικός Καποδίστριας έπρεπε να εκμηδενιστεί για να καταστεί η Ελλάδα περιουσιακό στοιχείο της «Δύσης».  Δολοφονήθηκε με υποκίνηση αντι-Ρώσων εντός της Ελλάδας. Μετά την δολοφονία, ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης δήλωσε, «Ανάθεμα στους Αγγλογάλλους που ήσαν η αιτία κι εγώ έχασα τους δικούς μου (τους δολοφόνους αδελφό και γιό του που θανατώθηκαν) και το Έθνος έναν άνθρωπο που δεν θα τονε ματαβρεί, και το αίμα του με παιδεύει ως τώρα..."  Ακολούθως, οι Εγγλέζοι επέβαλαν τον Όθωνα βασιλιά των Ελλήνων. Από τότε, το «ανήκουμε στην Δύση» έγινε η επωδός όσων πολιτικών αφελώς πιστεύουν πως το Ανατολικό Ζήτημα τελείωσε.
Έτσι, και παρότι ενταχθήκαμε στην Δύση, βρισκόμαστε στο έλεος της ανατολίτικης Τουρκίας που μας εξευτελίζει, συλλαμβάνει τους αξιωματικούς μας στον Έβρο, κατέχει την μισή Κύπρο, διεμβολίζει τα πλοία μας και εγκλωβίζει όποτε το θελήσει Κύπρο και Αιγαίο με ΝΑVTEX και ληστρικές ενέργειες. Με το μικρό Ισραήλ προσέχει γιατί αυτό διαθέτει ξένο προστάτη και υπέρτερη τεχνολογική υπεροπλία και οργάνωση.  Δημογραφικά ταλαιπωρημένοι και χωρίς μεγάλη ενδοχώρα, ιδιαίτερα στα νησιά, πως θα τα βγάλουμε πέρα εμείς οι Έλληνες χωρίς συντριπτική τεχνολογική υπεροχή και σύμμαχο;
      Σε όσους με ρωτούν κατά πόσο θα πρέπει να «είμαστε» με τους Ρώσους ή τους Αγγλοαμερικάνους απαντώ, «θα ήταν αυτοκτονία να μείνουμε μακριά από την Ρωσία, και δεν μπορούμε να γλυτώσουμε τον εναγκαλισμό της Αμερικής/Δύσης, στρατιωτικού αμύντορα της  ΕΕ στην οποία είμαστε οικονομικά ενσωματωμένοι». Και συνεχίζω, «η Ρωσία δεν είναι φυσικός σύμμαχος της Τουρκίας παρά τις εφήμερες καλές σχέσεις μεταξύ τους.»  Ακολούθως υπενθυμίζω τους διαχρονικούς πολέμους μεταξύ Τουρκίας-Ρωσίας (1686-99,  1710-11, 1768-74, 1787-92, 1806-12, 1828-9, 1853-5, 1877-8, 1914-8 και 1918-20) και την αντιπαλότητα τους σε Καύκασο και  τουρκόφωνες περιοχές που φθάνουν στα σύνορα της Κίνας. Η Αμερική θυσίασε τον μόσχο τον σιτευτό όταν εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ η Τουρκία το 1952 ενώ εμείς εκλιπαρούσαμε είσοδο.  Ενώ ο Αμερικάνικος λαός συμπαθεί τους Έλληνες το κατεστημένο συμφεροντολογικά παρουσιάζει τους Ανατολίτες Τούρκους σαν τον περιούσιο λαό της «Δύσης», άσχετα από θηριωδίες και παραβιάσεις συνθηκών.  Το ίδιο Αμερικάνικο κατεστημένο θεωρεί την Ελλάδα αναλώσιμη που πάση θυσία πρέπει να μείνει μακριά από την ομόθρησκη Ορθόδοξη Ρωσία. Οι Εγγλέζοι δασκάλεψαν τους Αμερικάνους να τρέφουν παράλογη εμμονή ενάντια στην Ρωσία. Τρανό παράδειγμα ή συνεχείς κυρώσεις εναντίον της. Παρόλο που οι δύο λαοί (Έλληνες-Ρώσοι) είναι αγαπημένοι μεταξύ τους η Ρωσική διοίκηση βλέπει τους έλληνες πολιτικούς σαν αερολόγους που επιζητούν εθιμοτυπικές μόνο σχέσεις παρά μια ειλικρινή συνεργασία με την Ρωσία ενώ η Ρωσία βλέπει την Ελλάδα σαν την πνευματική μητέρα, που της χάρισε την Ορθοδοξία. Η δε Κύπρος είναι άρρηκτα και ποικιλοτρόπως συνδεμένη με την  Ρωσία με σχεδόν 60,000 Ρώσων να ζουν και/ή να δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.
Με την ανακάλυψη ενεργειακών κοιτασμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο ομάδα οκτώ μελετητών, που συμπεριλαμβάνει και τον γράφοντα, προτείνει συμμαχία μεταξύ των χωρών με κοιτάσματα και κοινά συμφέροντα, δηλαδή: Χριστιανών Ελλήνων (Ελλάς/Κύπρος), Μουσουλμάνων Αιγυπτίων και Εβραίων Ισραηλινών. Προτείνει να ενταχθούν όλα τα κοιτάσματα των τεσσάρων χωρών κάτω από την Αρχή του High Energy Authority (HEA) με το HEA να διαχειρίζεται και να προστατεύει τα κοινά: κοιτάσματα, αγωγούς και εγκαταστάσεις.  Κάθε πρόβλημα της ΗΕΑ θα είναι πρόβλημα τεσσάρων χωρών, τριών θρησκειών και τριών εθνοτήτων.  Η HEA ενδεχομένως να στηριχθεί από ΗΠΑ λόγω Ισραήλ αλλά και από Ρωσία που πρωτίστως δεν θα εναντιωθεί στους Έλληνες (αλλά ούτε και στους Αιγυπτίους και Ισραηλίτες). Η εμπλοκή των Ελλήνων θα προστατεύσει την Αίγυπτο από την κατηγορία πως συνεργάζεται μόνη με το Ισραήλ.  Σίγουρα Αίγυπτος και Ισραήλ θα ζητήσουν από τους Έλληνες (ιδιαίτερα από την ανοχύρωτη Κύπρο) να αυξήσουν κατά πολύ την αποτρεπτική τους ισχύ ώστε να δημιουργηθεί κάποια στρατιωτική ισορροπία μεταξύ Ελλήνων-Αιγυπτίων-Ισραηλινών. Το σκότος που μας επιβάλλει η Τουρκία θα το άρει η HEΑ. «Της νυκτός διελθούσης ήγγικεν η ημέρα και το φως τω γένει των ελλήνων  επέλαμψε» μας λέγει (με παραλλαγή) ο υμνωδός.  Για όσους αντιπαθούν τον ένα ή τον άλλο σύμμαχο να θυμούνται, «για να πολεμήσεις το κοράκι, συμμάχησε με το φίδι». Έτσι απλά, γιατί ο λόγος της αληθείας είναι εκ φύσεως απλός («απλούς ο μύθος της αληθείας έφυ» - Ευριπίδης.)


Dr. Aris Petasis

Founder & CEO
PetasisAssociates
Mobile: +357 99 46 46 63
Phone: +357 22 76 44 33
Fax: +357 22 76 84 48


4 σχόλια:

  1. Σίγουρα ο Ιησούς ο Ναζωραίος δεν είναι ο Μεσαίας και ο Μωυσής του Ισραήλ.
    Σίγουρα ο Ιησούς ο Ναζωραίος είναι ο Μεσσίας και ο Μωυσής της Ελλάδας .
    Σίγουρα οι Έλληνες είχαν τον Μέγα Αλέξανδρο σαν επιτομή της ανοικοδόμησης του Ελληνιστικού Κόσμου.
    Σίγουρα οι Εβραίοι αναμένουν τον δικό τους Μέγα Αλέξανδρο σαν επιτομή της ανοικοδόμησης του Ισραηλινού Κράτους.

    Σίγουρα όλα ξεκίνησαν από την Αίγυπτο.

    Καλό Πάσχα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κε. L. Levi, στην Ελλαδα εμεις γιορταζουμε την Λαμπρη, ως το Φως της Αναστασης του Κυριου και Σωτηρα, Χριστο.
      Δεν γιορταζουμε κανενα "πασχα".

      Τα "passover", τα αφηνουμε για εσας κι τους φιλους σας τους ρωμαιο-καθολικους.
      Ετσι κι αλλιως μικρες οι διαφορες μεταξυ σας.

      shallom...

      Διαγραφή
  2. ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΑ PetasisAssociates. Όπου ακούγεται περί συμμαχίας Ισραηλινών και Ελλήνων κάποιο λάκκο έχει οι φάβα.Οι Ισραηλινοί με τίποτα δεν είναι ειλικρινείς έναντι των Ελλήνων αλλά μισούν και την Ορθόδοξη πίστη κυρίως.Θεωρούν τους συνανθρώπους τους κατωτέρους τους, επιδιώκουν την κοσμοκρατορία και για να συγκαλυφθούν έχουν ανάγει σε επιστήμη τον αντισημιτισμό.Ενώ είναι εξίσου σημαντικό το δράμα του κάθε ενός ανθρώπου όχι το δικό τους μόνο.Στα σχολεία μας περισσότερα μάθαμε για το περίφημο ολοκαύτωμα παρά για τις τραγωδίες του Ελληνισμού ανάμεσα σε αυτά και του ποντιακού.ΓΙΑΤΙ;Και δεν τολμάει να μιλήσει κανείς μη τυχόν του βάλουν την ταμπέλα.ΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ;Και ενός ισραηλινού το δράμα είναι μέγιστο, εξίσου όμως και των άλλων ανθρώπων.Ετούτοι εκμεταλλεύονται το αίμα τον συμπατριωτών τους και δεν υπάρχει ένας άνθρωπος στον πλανήτη που να μην γνωρίζει την πονηριά της χρήσης του αντισημιτησμού.Υπάρχει άφθονο αρχειακό υλικό από ισραηλινής πλευράς όχι από "αντισημίτες".Αρκεί να δεί κανείς στην δημόσια κουλτούρα τους πως βρίζουν το Χριστό.Δεν υπάρχουν αντισημίτες, πως να το κάνουμε.Ήταν ο Χίτλερ και γι’ αυτό αμολήσαν τους χρυσαυγιτες να ταμπελώνουν καινα καπελώνουν όπως και οι κομμουνιστές καπελώνουν σε άλλου είδους περιστάσεις.Και να ξέρετε από τους Ισραηλίτες θα έρθει η χοντρή κρίση Ελλάδας Τουρκίας. Αρκετά με την απάτη της συμμαχίας. Αναφέρεται κάπου στην ιστοσελίδα για τον Καποδίστρια όπου την θέση του πήρε ο Όθωνας.Όμως η ελληνική ιστοσελίδα του κεντρικού ισραηλιτικού συμβουλίου σε σύντομη αναδρομή στην νεοελληνική ιστορία των εβραίων κλαίονται ότι στο επιτελείο το Όθωνα ήταν και ο κόμης ντε ρότσιλντ(ένας προφανώς της οικογενείας).Δεν ξέρω αν το κατέβασαν τώρα.Εβραϊκό σύστημα και το συριζίτικο με περγαμηνές.Πήγε κι ο Τσίπρας κατα τους ρότσιλντ μια βόλτα νομίζω;Καλή Ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραια τα γραφει ο κος. δοκτορας Αρης Πετασης.

    Ενα τετοιο εγχειρημα, ενος κεντρικου ταμειου διαχειρησης, οπως αυτο που προτεινει το λεγομενο(HEA - High Energy Authority),θα χρειαστει αρκετες εταριες συμβουλευτικου χαρακτηρος αλα, Petassis Associates, ετσι δεν ειναι;;


    υ.γ
    Προς Θεου βεβσια, μονο μην γινει το "κακο" και ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ το Ταμειο διαχειρισης κι εκμεταλευσης του ορυκτου πλουτου στις Ελλαδικες & Κυπριακες ΑΟΖ.
    Φτου φτου φτου κακο, να αποφυγουμε τετοια καταστροφη, εε;;;

    Να χασουμε την κουταλα, δηλαδη;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.