18/3/18

Η πτώση του Αφρίν και η σημασία της


Στην τριγωνική αναμέτρηση που εκτυλίσσεται την τελευταία διετία με αφορμή την συριακή κρίση, η μεν Μόσχα προσπαθεί να διευρύνει τα ρήγματα στην παραδοσιακή αμερικανοτουρκική συμμαχική σχέση, η δε Ουάσιγκτον προσπαθεί να δηλητηριάσει την φιλία που αιφνιδίως αναπτύχθηκε μεταξύ του Ταγίπ Ερντογάν και του Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ η Άγκυρα, κινούμενη διαρκώς σε δύο ταμπλό, επιχειρεί να κατοχυρώσει διευρυμένο ρόλο για την επόμενη μέρα.
Στην μέση αυτού του τριγώνου βρίσκονται οι Κούρδοι της βόρειας Συρίας, οι οποίοι αξιοποιούνται για την τροποποίηση των συσχετισμών και την ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ των πρωταγωνιστών.
Οι ίδιοι παρερμήνευσαν τον ρόλο τους και υπερτίμησαν τις δυνατότητές τους. Εξού και πλέον έχουν στη διάθεσή τους μόνο σενάρια ήττας.

Για τη συνέχεια capital

1 σχόλιο:

  1. Η αληθεια ειναι οτι οι αναλυσεις στην τρεχουσα φαση ειναι αρκουντως αμφοτεροπλευρες και παλινδρομουντες λογω της πολυπλοκοτητας των δρωμενων...
    Ετσι, αυτο το αρθρο, αφενος αναφερεται στο οτι οι Κουρδοι "ψυλωσαν" πολυ και γιαυτο εχασαν,ενω ταυτογχρονα μας αφηνει να υπονοησουμε οτι ηλθαν σε μυστικη συνεννοηση με την Αγκυρα και παλι αμεσως μετα μας λεει,οτι η επιχειρηση στο Αφριν ενω οδηγει σε εθνοκαθαρση των "φιλοσυριακων" κουρδων,θα οδηγησει σε συγκρουση της τουρκιας με την κυβερνηση Ασαντ!!?
    Εχει καλως...
    Τα πραγματα ειναι πιο καθαρα: Οι κουρδοι χρησιμοποιηθηκαν ως δολωμα,αφενος μεν για να ανεχθουν αυτοι(οι κουρδοι) την εισβολη των ΗΠΑ στην Συρια (και για ναμαστε πιο σαφεις να χαρουν απο την δημιουργια αμερικανικων βασεων) ,αφετερου για να εκβιασθει η ανοχη της Ρωσιας στην εισβολη της τουρκιας στην Συρια μαζι και με αλλα προσθετα "μετρα" (βλεπε βαλτικη-ουκρανια-south stream-μεγαλα συμβολαια αμυντικης συνεργασιας κ.ο.κ.)...
    Ο απωτερος σκοπος των ΗΠΑ: Η συγκρουση της τουρκιας του Ερδογαν με τους συμμαχους του FSA, με την Συρια του Ασαντ και βεβαια τους φιλοϊρανους-ιρανους συμμαχους τους.
    Αυτο δε μπορει να φανει στο αμεσο μελλον,στο Ιντλιμπ.
    Κι'ας ελπισουμε οτι θα γινει ετσι...
    Γιατι εδω στο ελαντα, βοσκουμε πολλα,μα παρα πολλα χορταρακια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.