25/2/18

ΗΠΑ και Βρετανία κατηγορούν τη Ρωσία για τη μεγάλη κυβερνοεπίθεση NotPetya

Ο Λευκός Οίκος κατηγόρησε την Παρασκευή τη Ρωσία για την τεράστια κυβερνοεπίθεση NotPetya πέρυσι, μετά από αντίστοιχες κατηγορίες από τη βρετανική κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συγκεκριμένη κυβερνοεπίθεση απελευθερώθηκε ένας ιός ο οποίος έπληξε τμήματα των υποδομών της Ουκρανίας και προκάλεσε προβλήματα σε υπολογιστές ανά τον κόσμο.
Όπως είπε η Σάρα Σάντερς, εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, η επίθεση που «εξαπολύθηκε τον Ιούνιο του 2017 από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις» εξαπλώθηκε ανά τον κόσμο, «προκαλώντας ζημιές ύψους δισεκατομμυρίων ανά την Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική».
«Ήταν μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών του Κρεμλίνου για αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας και επιδεικνύει ακόμα πιο καθαρά την εμπλοκή της Ρωσίας στη σύγκρουση» πρόσθεσε η Σάντερς, συμπληρώνοντας πως ήταν μια «κυβερνοεπίθεση χωρίς διακρίσεις για την οποία θα υπάρξουν διεθνείς συνέπειες».
Όπως σημειώνει το Reuters, πρόκειται για μια δήλωση η οποία ήταν σύντομη μα σε αυστηρό τόνο, και είναι η πρώτη φορά που η αμερικανική κυβέρνηση κατηγορεί τη Ρωσία για μια από τις χειρότερες κυβερνοεπιθέσεις που έχουν καταγραφεί ποτέ. Πριν από μήνες, πολλοί ειδικοί του χώρου της κυβερνοασφαλείας είχαν και αυτοί υποδείξει τη Μόσχα.
Ερωτηθείς για το τι επιλογές εξετάζει η αμερικανική κυβέρνηση, ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου είπε πως μελετάται «ένα εύρος επιλογών».
Νωρίτερα μέσα στην Πέμπτη η Ρωσία είχε αρνηθεί ότι ευθύνεται για την επίθεση, υποστηρίζοντας πως οι κατηγορίες εντάσσονται στο πλαίσιο μιας εκστρατείας «Ρωσοφοβίας» που διεξάγεται από κάποιες χώρες της Δύσης.
Ναυτεμπορική

1 σχόλιο:

  1. Τέτοιες κυβερνοεπίθεσεις γίνονται και θα γίνονται απο όλους προς όλους.Ο υβριδικός πόλεμος του διαδίκτυου ειναι εν εξελίξει.Εδω εχει η Βόρειος Κορέα ειδικό στρατιωτικό τμημα κυβερνοπολέμου.Οι ΗΠΑ που κατηγορούν τη Ρωσία δεν ειναι καμια αθώα περιστερα.Στις επιθέσεις δε συμμετέχουν και μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.