3/1/19

Η κυβέρνηση νίκησε...

Παναγιώτης Μπαλακτάρης
Το άρθρο δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά τις 22/2/18

Στις 5 Ιανουαρίου 2017, σε άρθρο μας με τίτλο Το αναδυόμενο σκάνδαλο της Novartis αποκαλύπτει την παθογένεια του πολιτικού συστήματοςγράφαμε  ότι η υπόθεση των πράξεων ή/και παραλείψεων στελεχών της εταιρείας NOVARTIS είναι παγκοσμίως ένα μείζον ζήτημα.  

Μάλιστα, αναφέραμε κάτι που δεν είναι ευρέως γνωστό στη χώρα μας, ότι δηλαδή η NOVARTIS έχει υποχρεωθεί και στο παρελθόν (2010) να καταβάλει υπέρογκη αποζημίωση στις ΗΠΑ.

Στο ίδιο άρθρο περιγράφαμε την ενασχόληση της ελληνικής δικαιοσύνης με το θέμα, ως κινητοποίηση «με χαρακτηριστική καθυστέρηση», διότι η δικαιοσύνη δεν ενήργησε αυτοβούλως.

Αντιθέτως, απαιτήθηκε πρώτα η αποστολή από τον Υπουργό Δικαιοσύνης σχετικών δημοσιευμάτων στη δικαστική εξουσία και ύστερα οι δικαστικές αρχές ανέλαβαν δράση.

Αναρωτιόμασταν τότε εάν «Η Δικαιοσύνη έχει ανάγκη να προηγούνται των δικών της ενεργειών οι καθυστερημένες ενέργειες της εκτελεστικής εξουσίας;».

Όλα τα σημάδια αποκάλυπταν το πραγματικό πρόβλημα που είναι οι συνεχείς προσπάθειες χειραγώγησης της δικαστικής εξουσίας από την εκτελεστική και η παρανόμως μη αυτοτελής λειτουργία της δεύτερης.

Εν ολίγοις, η πολιτική εξουσία, ως μη όφειλε, κινητοποίησε τη δικαστική, προκειμένου να αρχίσει έρευνα για τα πεπραγμένα της ανωτέρω εταιρείας στην Ελλάδα.

Και αυτή δεν ήταν μια αθώα και αγνή ενέργεια των κυβερνώντων, οι οποίοι δήθεν ενδιαφέρονται για την πάταξη της διαφθοράς.

Όχι.

Ήταν μια προμελετημένη πράξη, η οποία θα πήγαινε την κομματική αντιπαράθεση στο επόμενο στάδιο.

Σε εκείνο, όπου ευχερώς θα μπορούσε η κυβέρνηση να αποδώσει κατηγορίες μόνο στους πολιτικούς της αντιπάλους, διότι ως γνωστόν αυτοί που κυβερνούν είναι άσπιλες και αμόλυντες κορασίδες…

Έτσι, αφού η δικαστική εξουσία επελήφθη του ζητήματος κατόπιν πολιτικής όχλησης, ήταν φυσικό και το μετέπειτα γεγονός της στοχοποίησης προσώπων που έχουν πολιτική σημασία για την κυβέρνηση και όχι για την ανεύρεση των πραγματικών ενόχων.

Υπόψιν, εν προκειμένω, ότι η αποστολή του ποινικού δικονομικού δικαίου είναι διττή: αφενός μεν η εύρεση των ενόχων και αφετέρου δε η απαλλαγή των αθώων.

Σε αυτόν τον σκοπό οφείλει να υπακούει η δικαστική εξουσία και σε κανέναν άλλον.

Όμως, σα να μην έφτανε η απαράδεκτη ώσμωση εκτελεστικής – δικαστικής εξουσίας στο ανώτατο επίπεδο, οι θεσμικές αντινομίες συνεχίστηκαν.

Με σωρεία δικαστικών αστοχιών, από τους λειτουργούς που χειρίστηκαν την υπόθεση, η δικογραφία ΔΕΝ έφτασε αμελλητί – κατά το Σύνταγμα – ήτοι χωρίς υπαίτια βραδύτητα, στη Βουλή, συγκεκριμένες, επιβεβλημένες από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας ερωτήσεις ΔΕΝ υποβλήθηκαν στους μάρτυρες και φαίνεται ότι η προστασία στους τελευταίους ΔΕΝ χορηγήθηκε εγκαίρως, άρα νομίμως.

Αυτά επιτρέπουν την αμφισβήτηση της νομιμότητας της ακολουθούμενης διαδικασίας και της υποψίας ότι σκοπός της ανάδειξης της υπόθεσης ΔΕΝ ήταν η κάθαρση, αλλά η εξουδετέρωση πολιτικών αντιπάλων.

 

Μετά και τη συνεδρίαση της Ολομέλειας του ελληνικού κοινοβουλίου απεδείχθη ότι η μεθόδευση είχε γίνει προς εξυπηρέτηση κομματικών σκοπών και όχι για τη διαφάνεια.

Πρέπει να σημειωθεί δε, ότι ο σκοπός της κυβερνητικής πλειοψηφίας επετεύχθη στο ακέραιο, παρά την ρητορική και ουσιαστική ισοπέδωση που αυτή υπέστη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Διότι σκοπός δεν ήταν η ουσία της υπόθεσης και η έρευνα του πραγματικού ή μη της εμπλοκής πολιτικών προσώπων σε αυτήν.

Εξάλλου, ουδείς αμφέβαλλε ότι θα υπερψηφιστεί η συγκρότηση της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής που είναι γνωστή ως «Προανακριτική» και τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα θα παραπέμποντο.

Σκοπός της κυβέρνησης ήταν η έλευση των υπόπτων πολιτικών προσώπων στο βήμα της Ολομέλειας και σε απευθείας μετάδοση σε όλον τον κόσμο, μέσω της Web Tv της Βουλής, η απολογία τους.

Η απολογία αυτή για την κυβέρνηση, τους υποστηρικτές της και τους πάτρωνές της, δεν εξαντλείτο μόνο στην NOVARTIS.

Η απολογία αυτή χρησιμοποιήθηκε, και θα χρησιμοποιηθεί και στο μέλλον, περισσότερο «βουβή».

Δηλαδή, το κυβερνητικό σύστημα εξουσίας, που αποτελείται από την κυβέρνηση, τα δημοσιογραφικά της φερέφωνα - πληρωμένες πένες και τους υποστηρικτές της, θα αναδεικνύει σκηνές και ενσταντανέ από τη συνεδρίαση, στις οποίες θα τονίζονται τα πρόσωπα και οι εκφράσεις των υπόπτων πολιτικών προσώπων, τα οποία θα παρουσιαστούν εν ευθέτω χρόνω στους πολίτες, ως πρόσωπα υπό τιμωρία για όλα τα δεινά του κράτους και της κοινωνίας.

Για διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και κατασπατάληση των δημοσίων πόρων.

Για την πρόκληση της κρίσης και τη χρεοκοπία.

Για τα Μνημόνια και τη λιτότητα.

 

Για τους λόγους αυτούς, δηλαδή για να μην χρησιμοποιηθούν σαν θηράματα, τα πολιτικά πρόσωπα ΔΕΝ έπρεπε να μπουν στο ρόλο του υπόπτου και να απολογηθούν.

Θα ήταν προτιμότερο για τους ίδιους να προσέλθουν στη συνεδρίαση, από θεσμικό σεβασμό, και να κάνουν χρήση μόλις 5 λεπτών της ώρας, στα οποία θα ανέφεραν ότι ουδεμία σχέση έχουν με την υπόθεση, ότι καταγγέλλουν την χαλκευμένη και αντισυνταγματική διαδικασία και ότι θα είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης.

Ίσως, αυτός θα ήταν ο μοναδικός τρόπος που θα ματαίωνε τα σχέδια για θεάματα και όχι άρτον της κυβέρνησης.

 

Επί της ουσίας της συνεδρίασης, ουδεμία ένδειξη διαπιστώθηκε για την παραπομπή σε προανακριτική επιτροπή των υπόπτων πολιτικών προσώπων.

Αλλά επί των εντυπώσεων, που ήταν και ο σχεδιασμός της κυβέρνησης, οφείλουν όλοι να παραδεχθούν ότι η κυβέρνηση νίκησε…

12 σχόλια:

  1. Εξ όλων των συμφραζομένων προκύπτει αβίαστα, ότι αν η Εκτελεστική Εξουσία δεν έκανε παρέμβαση, η αδέκαστος εν Ελλάδι ομοταξία των δικαστικών θα έκανε με όλη την άνεση της, την υπόθεση NOVARTIS γαργάρα.

    Η διαπίστωση είναι αληθής.

    Μήπως αυτή είναι τελικά το αίτιο για την χολή που εκτοξεύουν οι Σαμαράς, Λοβέρδος και λοιποί ;

    Εν κατακλείδι "Κέρδησε η Κυβέρνηση" ή "Έχασαν οι Δικαστικοί" ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλή γενικό και αόριστο το άρθρο.
    Το θέμα έχει ως εξής:
    Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου υιοθέτησε τα γενόσημα φάρμακα μειώνοντας δραματικά την δαπάνη των νοσοκομείων και ασφαλιστικών ταμείων για τα φάρμακα. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ διαλαλούσε παντού για την επικινδυνότητα των γενόσημων και επιστροφή στα πανάκριβα γνήσια φάρμακα, κάτι που θα έκαναν φυσικά αν χρηματιζόταν από την NOVARTIS.
    Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να μας πείσει ότι οι πολιτικοί που έσφαξαν τα έσοδα της NOVARTIS χρηματιζόταν από την NOVARTIS.
    Επιπλέον οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί που σίγουρα χρηματιζόταν από την NOVARTIS δεν κατηγορούνται για τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκοπός του κειμένου δεν είναι η ουσία της υπόθεσης πρώτον, διότι είναι σε εξέλιξη και δεύτερον, διότι δεν έχουμε γνώση της δικογραφίας.
      Κάθε συμπέρασμα, λοιπόν, είναι αόριστο ως βεβιασμένο.
      Σκοπός είναι η ανάδειξη της εντυπωσιακής επικοινωνιακής τακτικής μιας αποτυχημένης κυβέρνησης.

      Ως προς την ουσία, η δικαιοσύνη εξακολουθεί να ερευνά, ανεξαρτήτως κοινοβουλευτικών επιτροπών, τις ευθύνες των μη πολιτικών προσώπων, άρα και των ιατρών.

      Διαγραφή
    2. Και θα ερευνα ...επ απειρον...μεχρι να βρει το ....μποζωνιο του Χικστ.....πριν απ τα εργαστηρια του ...Σερν......κι εκει καπου το 10.000 μ.Χ.....θα ...παραγραφει το ...μποζωνιο σαν υπαρξη...και θα αρχισει η ερευνα για το....μνημονιο....Ολα αυτα οπως θαχετε δει ολοι απ το Σερν....γινονται σε ...Στοες...υπογεια...καταγωγια...και τουνελ....για να μην διαχεεται η ..μαλακ@ ια στην ατμοσφαιρα...και αλλαξει το κλιμα...το βλημα...και της Παναγιας το ..ποιημα..

      Διαγραφή
    3. Ο κ. Μπαλακτάρης γράφει ότι «σκοπός του άρθρου του είναι η ανάδειξη της εντυπωσιακής επικοινωνιακής τακτικής μιας αποτυχημένης κυβέρνησης»
      Ομολογεί λοιπόν ότι εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι να αποδεικνύει την αποτυχία της κυβέρμησης.
      Αυτά έγραφε στις 22/2/2018.
      Τώρα που κυριολεκτικά πιάστηκε στα πράσα ο σύμβουλος του Γεωργιάδη, του Σαλμά και του Λοβέρδου, τώρα που ο Μανιαδάκης από από προστατευόμενος μάρτυρας βαρύνεται με ιδιαίτερα σοβαρό ποινικό αδίκημα τώρα που έχασε την ψυχραιμία του ο Γεωργιάδης, τι θα πει ο κ. Μπαλακτάρης; Πάλι αποτυχημένη είναι η κυβέρνηση;
      Μήπως θα προτιμούσε να είχε αποδράσει από τη χώρα ο σύμβουλος των υπουργών της ΝΔ όπως ακριβώς έγινε με τον Χριστοφοράκο και τον Καραβέλα στα χρόνια του ακροδεξιού πρωθυπουργού Σαμαρα;

      Διαγραφή
  3. Τα τρολάκια έκαναν επανεμφάνηση σε ένα θέμα που νομίζούν ότι κέρδισαν. Ως συνήθως, δεν ανέγνωσαν σωστά τα γεγονότα και είναι θέμα ημερών να τους πάρουν τα σώβρακα. Γιατί? Γιατί δρώντας με όρους μαφίας, ρίχνουν λάσπη σε άντρες γυνβαίκες και παιδιά. Βλέπουν τον πολιτικό αντίπαλο σαν εχθρό και αναλόγως ενεργούν. Αλλά όλα αυτά έχουν κοντά πόδια. Μόλις βγεί η πρώτη εικόνα των εξώσεων οικογενειών από τους πλειστηριασμούς σε πρώτες κατοικίες φτωχών ανθρώπων, τότε ελάτε να ξαναμιλήσετε για NOVARTIS. Και οι πλειστηριασμοί αυτοί είναι έργο κατάδικό σας, κανείς άλλος δεν συμμετείχε στο Μνημόνιο Νο3.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Chris.
      Τοτε θα βγει το σκανταλο Ζημενς,η αγορα του αιωνα.το δανειο του Καποδιστρια,το ριαλ εστειτ του πλανητη Αρη κλπ.

      Διαγραφή
  4. Ἀφοῦ ὅπως φαίνεται, γίνεται χαμός μέ τίς φαρμακευτικές ἑταιρεῖες καί τά φάρμακα, δέν εἶναι δυνατόν νά ὑπάρχῃ θέμα περιορισμένο στή Νοβάρτις καί στήν πρό τοῦ 2015 χρονική περίοδο.
    Γιά πολιτικά πρόσωπα, θυμίζω, κατά τήν νομική ἄποψη που κρατεῖ (έγώ διαφωνῶ ἀλλά κατ'ἀρχήν δέν ἔχει σημασία) μετά ἀπό 2 Βουλευτικές περιόδους, δηλαδή 2 ἐκλογές, ἔχουν παραγραφῆ ὅλα.
    Συνεπῶς, μόνο γιά μετά τό 2015 ἔχει ἁρμοδιότητα νομικῶς, νά ἀσχοληθῆ ἡ Βουλή.

    Καί ἄν ἀσχολεῖται ἡ Βουλή, γιά τό πρό τοῦ 2015 χρονικό διάστημα, αὐτό κατά τό Σύνταγμα, τό κάνει ἄνευ ἐνεργοῦ νομικῆς της ἁρμοδιότητας, παρά μόνον γιά τήν διαπίστωση τῆς ὑπάρξεως τῆς παραγραφῆς, καί μόνον.
    Τά ὑπόλοιπα εἶναι παραπολτικά δρώμενα στόν χῶρο τῆς Βουλῆς καί μέ τήν ἐπίσημη σφραγίδα της, νομοτύπως, ἐν μέσω μείζονος ὅμως ἐθνικῆς κρίσεως.
    Τώρα (ἀνεξαρτήτως τοῦ ἄν κάποιος δεχθῆ ὅπως ὑποστηρίζω, ὅτι ἡ παραγραφή ἀρχίζει ἀργότερα ἀπό τή τέλεση τῶν πράξεων, ὅπως ὅτι οἱ 2 Βουλευτικές περίοδοι ἀρχίζουν μετά ἀπο τό τέλος ὄχι τοῦ ἀδικήματος ἀλλά τῶν ἀμέσων συνεπειῶν του ἐφ'ὅσον αὐτές συνεχίζονται),
    καί πάλι τό ἐρώτημα εἶναι,
    γιατί νά μήν ἀσχοληθοῦν καί οἱ Εἰσαγγελεῖς καί ἡ Βουλή, καί γιά τυχόν στοιχεῖα, γιά τήν Νοβάρτις ἤ ἄλλες ἑταιρεῖες φαρμάκων, πού ἀφοροῦν ἀδικήματα τελεσθέντα καί ἐντός τοῦ 2015 καί μετά;
    Ὕστερα, δέν εἶναι μόνο ὁ χῶρος τῶν φαρμάκων. Εἶναι καί τά ἀπορρίματα (ΧΥΤΑ κλπ), εἶναι καί ἄλλες προμήθειες, κ.ο.κ.

    Ἠ κάθαρση σέ τόσο ὑψηλό ἐπίπεδο καί σέ τόσο μεγάλη ἔκταση, πολιτικῶς, ὅταν δέν γίνεται γιά ὅλο τό εὗρος τοῦ ὕποπτου χρόνου καί σέ ὅλη τήν ἐκταση τῶν πολιτικῶν προσώπων πού ἐνδέχεται νά ἐμπλέκονται, εἶναι ἐπαναστατική διαδικασία ἀπό τήν φύση της. Δηλαδή μέ ὅρους δημοκρατίας, συνιστᾶ ἀνωμαλία στήν λειτουργία τοῦ πολιτεύματος.

    Δέν εἶναι ὅμως ὥρα γιά τέτοια ἀνωμαλία. Ποτέ δέν εἶναι, ἀλλά τώρα ἰδίως, θά ἔπρεπε - χωρίς πρωτοσέλιδα καί ἐντυπωσιασμούς - νά προέχει ἡ λογική τῆς ἤπιας καί μετά συνέσεως ποινικοποιήσεως γιά ὅλους καί ὅλα ἀνεξαιρέτως, έκτός ἀπό τά παραγραφέντα. Αὐτό καί τελικά θά γίνῃ ποινικῶς.

    Διότι, ὅταν καταγγέλεται, ὅτι κατά τήν θητεία τῶν ἑπομένων τοῦ 2014 Κυβερνήσεων, δηλαδή ἐν ὅσῳ δέν εἶχαν παύσει οἱ πρακτικές τῆς Νοβάρτις, δόθηκαν στήν ἐν λόγῳ ἑταιρεία πολύ περισσότερες προμήθειες, δέν χρειάζεται νά τό ποῦν καί μάρτυρες ὅτι ὑπάρχει εὑρύτερο θέμα ἄρσεως περισσοτέρων βουλευτικῶν καί ὑπουργικῶν ἀσυλιῶν.

    Ἦταν τεραστία ἡ εὐθύνη τῶν δικαστῶν, ὥστε
    α) νά περιορίζουν τίς περιπτώσεις αἰτήσεων ἄρσεως ἀσυλίας στήν Βουλή, μόνο στά μή παραγεγραμμένα, εἰ δυνατόν, ἀδικήματα, και πάνως σέ ἐκεῖνα ὅπου ἤδη ὑπάρχουν ἀρκετές ἀποχρῶσες ἐνδείξεις, ὄχι μέ ἁπλές ὑποψίες ὡς τάχα ἀποχρῶσες ἐνδέιξεις, ὅπως στίς συνήθεις ὑποθέσεις στά ποινικά δικαστήριά μας - πολλῶ μᾶλλον, διότι εἶναι βέβαιον τοῦτο: ἐκεῖ ὅπου ἐφαρμόζεται ἡ ἀπόκρυψις τῶν ὀνομάτων τῶν μαρτύρων, ἡ κατηγορία ἔχει δέσει, προτοῦ σπιλωθοῦν δημοσίως ἄνθρωποι, καί
    β) νά ἀπέχει ἡ Βουλή από ἄρσεις ἀσυλιῶν μέ πολιτικά κριτήρια, χωρίς πραγματικές ἀποχρῶσες ἐνδείξεις ὅπως ἤδη ἔγινε δυστυχῶς,καί τοῦτο καταφαίνεται ἀπό τίς ...κομματικές γραμμές στίς ψήφους, πού ἔδωσαν ἴδιες σχεδόν ψήφους, κατά ὅλων τῶν δικαίως τε καί ἀδίκως κατηγορουμένων!
    Καί ἀφοῦ ἔτσι ἔγινε, ξεκίνησε ἐσωτερική διάλυση, καί ἐπίκειται ἐθνική καταστροφή.
    (Συνεχίζεται)


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. (Β Μέρος)
    Ἄρα, ἀναγκαῖο ἤδη ἔχει καταστῆ, νά πᾶμε σχετικά σύντομα σέ ἐκλογές, ἄς ποῦμε τόν Ἰούνιο τοῦ 2018,
    καί προτοῦ δοθῆ τό ὄνομα Μακεδονία,

    στίς ὁποῖες ἐκλογές ὅμως κανείς μά κανείς νά μή ξαναείναι ὑπιοψήφιος βουλευτής, ἀπό ὅσους εἶναι ἤδη σήμερα ἤ ἦταν στό παρελθόν. Χρειάζεται νά μείνουν στό ἐπίπεδο συμβούλων τῶν κομμάτων τους, μόνον.
    Δέν χάθηκαν δά οἱ ἱκανοί καί δή οἱ πολύ ἱκανώτεροι....

    Αὐτό ἄς τό ζητήσουν ἀτύπως, ἀναρμόδιοι καί ἁρμόδιοι - ὑπεύθυνοι ὅμως λόγῳ θέσεως καί γνώσεως - φορεῖς,
    ὅπως εἶναι, πλήν τοῦ Προεδρου τῆς Δημοκραατίας, τόσον ἡ ἡγεσία ὅσον καί οἱ ἀρχαιότεροι στήν ἐπετηρίδα (σχετικά προσφάτως ἀποχωρήσαντες) στρατιωτικοί καί διπλωμάτες,
    καί θά τό ἐπικυρώσει με ἐκκωφαντικό τρόπο στίς ἐκλογές, προσερχόμενος ἐπί τέλους ὁ Ἑλληνικός λαός, καί θά τεθοῦν οἱ βάσεις γιά τήν,
    ἀκόμη καί κατόπιν σχετικῶν Ψηφισμάτων καί Ἀναθεωρήσεως τοῦ Συνταγματος,
    κάθαρση ὅλης, κι ὄχι τῆς μισῆς καί ἀντεθνικῶς, οὔτε μέ λάσπες καί σέ ἀθώους,
    τῆς Κόπρου τοῦ Αὐγείου.
    Ἀπό τήν ἀληθινή Δικαιοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οπως βλεπετε 10 μηνες απ τα ...10 000 χρονια ...περασαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καιρός λοιπόν να δικάζουν ΕΝΟΡΚΟΙ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κολπο με τα.10.000 χρονια.γινεται ....πριν φτασουμε.σε.δικη...ενορκους...κλπ.......για να μην ...φτασουμε ποτε εκει....Δεν ειναι θεμα ενορκων...ειναι θεμα.....λατερνας. ..Ερευνας επ απειρον, ουδεποτε καταληγεις,λες οκ...ησυχαστε ερευνω...κι οταν καταληξω θα δειτε τι....μετα οι φακελλοι αλλαζουν προσωπα...συρταρια..οροφο...μετα πευτει καλοκαιρι για διακοπες...μετα εχει κομμωτηρια καθε μερα ...υστερα πας για τυροπιτες...ο μηνας εχει 30 μερες αλλα εσυ δικαζεις 3 τον μηνα...διοτι παθαινεις υπερκοπωση απ τις ...μελετες ...κλπ...Τι ειναι εργασια και χρονος ?? Ενα κολπο να πας στην καλη συνταξη χωρις ιδρωτα...Τι σημασια εχει αφου.ταχεις με ολους καλα...?? Ταιμ γκοους μπαυ...ως συνηθως...( πας και σε καμμια λεσχη τα βραδυα....φιλοσοφικη βεβαια...αφου σε ...καιει η προοδος του ...ειδους )

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.