23/2/18

Βάφουν γκρίζο τον ουρανό του Αιγαίου


Μείζον ζήτημα για την ασφάλεια της χώρας αλλά και τη διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της εγείρει ο αποκλεισμός που έχει επιβάλει η Τουρκία στη χρήση του εναέριου χώρου του Αιγαίου για τη διέλευση ακόμη και των ΝΑΤΟϊκών AWACS τα οποία επιχειρούν από τη βάση του Ακτίου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα AWACS στην πτήση τους από το Άκτιο ή την Ιταλία προς την Τουρκία υποχρεώνονται να παρακάμψουν το Αιγαίο και να ακολουθήσουν πορεία πάνω από τη Μακεδονία και τη Θράκη πριν εισέλθουν στον τουρκικό εναέριο χώρο και κατευθυνθούν στην άλλη ΝΑΤΟϊκή βάση στο Ικόνιο απ' όπου και επιχειρούν στην περιοχή των νοτιοανατολικών συνόρων της Τουρκίας.
Η συγκεκριμένη αποστολή των AWACS έχει γίνει με αίτημα της Τουρκίας και αφορά τη διασφάλιση της Τουρκίας από τρομοκρατικές; H αλλού είδους επιθέσεις. Η Συμμαχία έχει εγκρίνει το αίτημα στο πλαίσιο της αμοιβαίας συνδρομής λόγω της απειλής που αντιμετωπίζει από το ISIS η Τουρκία και σε μεγάλο μέρος της η επιχείρηση χρηματοδοτείται από τα κράτη-μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Για τη συνέχεια Liberal

9 σχόλια:

  1. βαρέθηκα ...... το μονο που λεω καθε φορά ειναι μπράβο στην Τουρκιά ....... Τα δικα μας βόδια τι σκατά τρώνε !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το παμπονηρο αιτημα της τουρκιας ταχα για ελεγχο των τρομοκρατικων επιθεσεων απο τα Νατοικα AWACS μοναδικο σκοπο εχει να γινει ρουτινα η παρακαμψη του Αιγαιου ωστε αργοτερα να το επικαλεστει η αγκυρα ως ταχα κεκτημενο π.χ. σκοπια η Ιμια.
    Μπραβο τους,τιποτα δεν αφηνουν στην τυχη βαζοντας μαλιστα υποθηκες για τις μελλοντικες τους απαιτησεις που σημειωτεον οτι ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ τα χρονικα ορια ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ κυβερνησης ειτε Ισλαμικης ειτε Κεμαλικης.
    Αυτα να τα βλεπουμε εμεις οι ηλιθιοι που ταζουμε Φανουροπιτες για να πεσει ο ερντογκαν και ζουμε με την ονειρωξη αυτη οτι θα τον παρατησουν Αμερικη,Ρωσια,Κινα,Γερμανια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καποτε ο Ανδρεας ειχε πει το γνωστο "ΕΟΚ & ΝΑΤΟ το ιδιο συνδικατο".
    Σιγουρα κατηγορηθηκε απο πολλους (πρακτορες των ΗΠΑ και μη) ως "αριστερος","Κομμουνιστης" ή και πρακτορας της NSA.
    Δεν ξερω αν το εννοουσε πραγματικα.
    Και σιγουρα ακομη,πολλοι (πρακτορες των ΗΠΑ και μη)δεν θα συμφωνουν...
    Αυτο ακριβως ειναι το προβλημα μας: Παντελης Αστοχια στην σκεψη μας.Πληρες καπελωμα
    απο την αμερικανικη προπαγανδα που διατεινεται οτι το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε. ειναι ο Σωτηρας μας...
    -Ποια ομως αλλη εναλλακτικη υπαρχει;
    Καμμια.Αφου οι περισσοτεροι πιστευουμε στην Δυση, ο,τι κι'αν μας κανει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφού βρήκαν μπόσικους.Οι Τούρκοι από τον τελευταίο ανειδίκευτο εργάτη, μέχρι των Πρόεδρο τους και όλες τις πολιτικές παρατάξεις του κοινοβουλίου, σε θέματα εξωτερικής πολιτικής είναι μπλόκ. Δεν ξέρω αν είναι λόγο του εθνικού τους συμβουλίου ή της καλλιέργειας φρονήματος από μικρή ηλικία ή και τα δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. https://www.youtube.com/watch?v=sNQzeFF1jkU
    «Κωνσταντινούπολη & όχι Ισταμπούλ!», η εντολή του Μπασάρ Αλ Άσαντ για τα σχολικά βιβλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝ συμβαινει οντως αυτο με το ΑΒΑΚΣ τοτε τα πραγματα ειναι πολυ σοβαρα.Γιατι δεν υπαρχει ομως ενημερωση ¨? Τι συμβαινει? Να λαβουν θεση οι αρμοδιοι για διαψευση ,επιβεβαιωση Ή αιτιολογια.
      ΑΛΛΩΣ να εγγραφουν σε καταλογο προδοτων.
      ΚΑΙ οι αρμοδιοι απο τα μεσα ενημερωσης/Εαν οντως ΑΒΑΚΣ παρκαμπτει το Αιγαιο. τα θεμα μαλλον ειναι τετελεσμενο.Ας απευθυνθει ο ινφογνωμων εγγραφως στην πρεσβεια ΗΠΑ.

      Διαγραφή
    2. @ ΣΑΓΓΑΡΙΟΣ.
      Αντι να γραφουμε ποιοι ειναι καλλιτερα να γραφουμε ποιοι ΔΕΝ ειναι.

      Διαγραφή
  6. Δε χρειαζεται εμεις οι Ελληνες να μιξοκλαιμε συνεχεια για τους κακους και αδικους συμμαχους που υποστηριζουν την Τουρκια πολυ περισσοτερο απο εμας. Πρεπει να το παρουμε αποφαση οτι αυτο ΠΟΤΕ δε θα σταματησει να γινεται για τον πολυ απλο λογο οτι η Τουρκια βρισκεται δυστυχως στην τελεια θεση για ολα τα φλεγοντα ζητηματα. Συνορευει με Ιραν, Ιρακ, Συρια, Γεωργια, βρισκεται στα Νοτια της Ρωσιας, στα νοτια της Ουκρανιας, βρισκεται σχετικα κοντα στον ευφλεκτο χωρο του Ισραηλ, κοντα στον Καυκασο, εχει προσβαση στην ανατολικη Μεσογειο που βρισκεται ο ρωσικος στολος, ειναι διοδος για αμερικανικα στρατευματα προς Αφγανισταν, περνουν ή θα περασουν σημαντικοι αγωγοι απο το εδαφος της κλπ. Δεν μπορουν λοιπον οι "συμμαχοι" μας να χασουν μια τετοια χωρα. Η Τουρκια απλα το ξερει και το εκμεταλλευεται.
    Ο σχεδιασμος πρεπει να ειναι τι θα κανουμε ΕΜΕΙΣ για εμας και οχι τι "πρεπει" να κανουν αλλοι για εμας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.