13/1/18

Δηλώσεις δημάρχων της Δυτικής Μακεδονίας για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων (video)

«Δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους» οι Δήμαρχοι της Δυτικής Μακεδονίας, που παρευρέθηκαν στην έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, σήμερα Πέμπτη 11 Ιανουαρίου στη συζήτηση που έγινε για τις εξελίξεις περί ονομασίας του κράτους της FYROM». «Η Μακεδονία είναι μία»  τόνισαν, διαφωνώντας κάθετα με το να υπάρχει το όνομα Μακεδονία στη γείτονα χώρα, ή παράγωγο της. Τη θέση αυτή υποστήριξαν με δηλώσεις τους οι Δήμαρχοι Φλώρινας, κ. Βοσκόπουλος, Εορδαίας κ. Ζαμανίδης, Βοΐου κ. Λαμπρόπουλος, και Σερβίων-Βελβεντού, κ. Κοσματόπουλος.

Η αντιπρόεδρος της ΠΕΔ κα Β. Βρυζίδου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης διάβασε την πρόταση που προτείνει η ΠΕΔ, η οποία έχει ως έχει ως εξής: «επιθυμούμε να επιλυθεί το θέμα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων. Όμως θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι δεν πρέπει να υπάρξει υποχώρηση από την παλιά Εθνική θέση (1992) που καθιστά απαγορευτική τη χρήση του ονόματος Μακεδονία και κάθε παραγωγό της..
Θανάσης Τέγος
Πηγή: kozan.gr

1 σχόλιο:

  1. δυστυχώς ο Σύριζα δεν λαμβάνει υπ όψιν του την επιθυμία του Ελληνικού λαού και κάνει ότι του υπαγορεύουν οι ξένοι !!!! Αίσχος, δεν αξίζει στον λαό μας τέτοια συμπεριφορά !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.