17/1/18

Την εισβολή στo Αφρίν ενέκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας

ΝΙΚΟΣ ΣΤΕΛΓΙΑΣ
«Πέρα από την εξασφάλιση της ασφάλειας των συνόρων μας, με απώτερο στόχο την εξασφάλιση της ασφάλειας ζωής και περιουσίας των πολιτών μας και των κατοίκων της περιοχής, σε πρώτη φάση, υπογραμμίστηκε η αποφασιστικότητα για την άμεση λήψη πρωτοβουλιών για την εξουδετέρωση των απειλών που στρέφονται από τα δυτικά εδάφη της Συρίας (προς τα εδάφη της Τουρκίας)».
Με αυτά τα λόγια, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας ξεκαθαρίζει την αποφασιστικότητα της Άγκυρας για μια νέα στρατιωτική περιπέτεια στο βόρειο κομμάτι της γειτονικής χώρας.

Το γραπτό ανακοινωθέν του συμβουλίου που δόθηκε στην δημοσιότητα αναφέρει τα εξής: «Επισημάνθηκε ότι η χώρα μας, εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις της που προέρχονται από οργανώσεις που συμμετάσχει και τις διεθνείς συμβάσεις που συμπεριλαμβάνουν την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, συμβάλλει σημαντικά στην περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη. (Η Τουρκία) αναμένει την ίδια υπεύθυνη στάση και από τους συμμάχους της».

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας ασκεί κριτική στις ΗΠΑ με τα εξής λόγια: «Σε μια περίοδο που υπάρχουν ξεκάθαρες απειλές των τρομοκρατικών οργανώσεων κατά της χώρας μας, υπό την σκέπη του ΝΑΤΟ, μια συμμαχική χώρα, δεν λαμβάνει υπόψη της την ασφάλεια μας και ανακηρύσσει ως συνεταίρους τους τρομοκράτες. Αυτή η εξέλιξη προκαλεί λύπη. (Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας) υπογράμμισε ότι πρέπει να παρθούν μια ώρα αρχύτερα πίσω τα όπλα και τα πολεμοφόδια που δόθηκαν στην τρομοκρατική οργάνωση PKK/PYD-YPG, εφόσον έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό ο πόλεμος με το Ισλαμικό Κράτος».

Στο ανακοινωθέν επαναλαμβάνεται η γνωστή θέση της Τουρκίας για το ζήτημα των Ιεροσολύμων και τονίζεται ότι το συμβούλιο αποφάσισε να προτείνει την παράταση του καθεστώτος εκτάκτου ανάγκης για την διαφύλαξη των ελευθεριών και του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Στην Άγκυρα, οι αναλυτές εστιάζουν σε δυο σημεία του ανακοινωθέντος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας. Πρώτον, η Άγκυρα για μια ακόμη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ασκεί δριμύτατη κριτική στις ΗΠΑ. Δεύτερον, η Τουρκία τονίζει ότι πλέον είναι έτοιμη για την επιχείρηση του Άφριν.

1 σχόλιο:

  1. Επειδή, τελευταίως, βλέπω όλο και συχνότερα τη φράση "η εξασφάλιση της ασφάλειας των συνόρων μας": "Η εξασφάλιση των συνόρων μας", αρκεί. Η "εξασφάλιση της ασφάλειας" αποτελεί πλεονασμό, αφού ουσιαστικά επαναλαμβάνει την ίδια λέξη, τη μια φορά αυτούσια (ασφάλεια) και την άλλη ως παράγωγο και συνθετικό (εκ + ασφάλιση).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.