14/1/18

Τουρκία: δεσμεύει το σύνολο της ΑΟΖ της Κύπρου με νέες NAVTEX

Με δύο νέες NAVTEX οι Τούρκοι δεσμεύουν το σύνολο της ΑΟΖ της Κύπρου για τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να κάνουν στρατιωτικές ασκήσεις.
Του Χρήστου Μαζανίτη
Ξεπερνάει κάθε προηγούμενο η τουρκική προκλητικότητα στη Κύπρο. Ο σταθμός της Αττάλειας, της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας, εξέδωσε NAVTEX με την οποία δεσμεύει ολόκληρη την κυπριακή ΑΟΖ.
Πρόκειται για όλη την θαλάσσια περιοχή από τα ανατολικά της Ρόδου έως το ακρο-ανατολικό της κυπριακής ΑΟΖ, σε απόσταση μόλις 40 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Βηρυτού στο Λίβανο.

Σύμφωνα με την οδηγία προς ναυτιλομένους με αριθμό 078/18, στην περιοχή πολλών τετραγωνικών χιλιομέτρων, που "τεμαχίζει" την Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, τουρκικό πολεμικό πλοίο θα πραγματοποιήσει παρέλαση κροτάλων, όπως λέγεται στην ναυτική ορολογία, δηλαδή θα ποντίσει υποβρύχια συσκευή από τις 4.00 σήμερα το απόγευμα έως και τις 9.00 το βράδυ της Παρασκευής, 19 Ιανουαρίου.

Ταυτόχρονα, με δεύτερη NAVTEX, πάλι από τον σταθμό της Αττάλειας, δεσμεύεται κι άλλη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου, για ναυτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά. Αυτό, σύμφωνα με την σχετική αναγγελία θα γίνει τη Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου από τις 11:00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι, για συνολικά 2 ώρες.

ant1news.gr/

Δραστηριότητα (TOWING 5 NM CABLES) του BARBAROS HAYREDINN PASA από τις 5.1.2018 που απέπλευσε από το λιμάνι νηολόγησης του TASUCU (TR TAS)


 


Από τις 8.1.2018, το πλοίο γεωτρύπανο DEEPSEA METRO II έχει πλευρίσει στο λιμάνι Dislishelesi κοντά στη Κωνσταντινούπολη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.