19/1/18

Eθνική συναίνεση και ομοψυχία,…όχι συλλαλητήρια και φωνές, είπε ο Ιερώνυμος

Αυτή την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές, αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος κατά τη συνάντησή του στην Αρχιεπισκοπή με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο οποίος τον ενημέρωσε σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Ο πρωθυπουργός, που επανέλαβε τον σεβασμό του στις τοποθετήσεις και τις ανησυχίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ζήτησε από τον προκαθήμενο της ελλαδικής εκκλησίας να συμβάλει ώστε να διασφαλιστεί κλίμα εθνικής ομοψυχίας και υπευθυνότητας, χωρίς κραυγές και άγονες αντιπαραθέσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, κατά τη συνάντηση τους, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 9 το βράδυ, ο κ. Τσίπρας άκουσε με μεγάλη προσοχή τις απόψεις του Αρχιεπισκόπου, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκκλησιαστική πτυχή του όλου ζητήματος, που αφορά στην ονομασία της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τον σεβασμό του στις τοποθετήσεις και τις ανησυχίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι θα τον κρατάει ενήμερο για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Επιπλέον, του ζήτησε να συμβάλει, όπως τονίζεται, ώστε να διασφαλιστεί κλίμα εθνικής ομοψυχίας και υπευθυνότητας, χωρίς κραυγές και άγονες αντιπαραθέσεις.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Έχω εμπιστοσύνη προς τους καθ’ ύλην αρμόδιους να χειριστούν τα εθνικά μας ζητήματα

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διατύπωσε τις θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και δεν παρέλειψε να επισημάνει την εμπιστοσύνη του προς τους, εκ του Συντάγματος, καθ’ ύλην αρμόδιους να χειριστούν τα εθνικά μας ζητήματα με αίσθημα ευθύνης.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι αυτή την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές, αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, έγινε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που πραγματοποίησε με τον ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τον υπουργό εξωτερικών, ενημερώθηκε για τις πέντε ονομασίες που έδωσε ο Μάθιου Νίμιτς στους διαπραγματευτές Ελλάδας και Σκοπίων, και οι οποίες σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν τα σκοπιανά μέσα ενημέρωσης περιέχουν τον όρο “Μακεδονία”. (Nova Makedonija, ή Βόρεια Μακεδονία, ή Μακεδονία του Βαρδάρη ή Άνω Μακεδονία ή Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια).

Σχετικό link εδώ

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Έλ. Μαχαίρα  Αθήνα
mignatiou.com/

18 σχόλια:

  1. " εμπιστοσύνη του προς τους, εκ του Συντάγματος, καθ’ ύλην αρμόδιους να χειριστούν τα εθνικά μας ζητήματα...Υπογράμμισε μάλιστα ότι αυτή την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές, αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία. "

    Εκπρόσωπος τοῦ ἑαυτοῦ του;

    Διότι ἡ Ἱεραρχία
    α) εἶπε Ὄχι στήν παραχώρηση τοῦ ὀνόματος "Μακεδονία" (καί γιά ἐθνικούς καί γιά ἐκλλησιαστικούς λόγους)
    β) ἄφισε δέ ἀνοικτό τό θέμα τῶν συλλαλητηρίων καί τήν σμμετοχή ϊερέων σέ αὐτά.

    Πρός τί λοιπόν ἡ εὐθεία ὑπονόμευση τῶν ὑγιῶν ἀντιδράσεων τοῦ Ἑλληνικοῦ λαοῦ, ἀπό τόν Μακαριώτατο;

    Πρέπει νά διασωθῆ αὐτό τό πολιτικό προσωπικό πάσῃ θυσία; Ἀκόμη καί μέ θυσία τῶν ἐθνικῶν συμφερόντων καί τῆς ἐθνικῆς μας ἐπιβιώσεως; Λάθος ἔκαναν οἱ πολιτικοί ἀρχηγοί τό 1993; Ὅλα πωλοῦνται τώρα στόν κ. Σόρος;

    Ποιός διαλύει δέ, τήν ἐθνική ὁμοψυχία; Οἱ ἀνθιστάμενοι στό ψεῦδος καί στήν ἀδικία, γιά τά ἐθνικά μάλιστα συμφέροντά μας; Ἤ μᾶλλον οἱ "ἁρμόδιοι" τοῦ κάτω ἀπό τό 22% τοῦ Ἑλληνικοῦ λαοῦ, στούς ὁποίους τόση ἐμπιστοσύνη δείχνετε Μακαριώτατε;

    Μακαριώτατε, ἐμεῖς ἔχουμε παιδιά καί ἐπί τῆς γῆς, μιά ἀκόμη ἐλεύθερη πατρίδα, τήν Ἑλλάδα, νά τούς τήν παραδώσουμε.
    Αὐτούς τούς ἀπάτριδες ἐπαγγελματίες καρεκλομανεῖς, πού ἀναίσχυντα προωθοῦν, στό ὄνομα τοῦ ἄνομου ἀτόμου, τήν ὁμοφυλοφιλία στά μικρά παιδιά, στά σχολεῖα μας, καί πού δέν νιάζονται γιά τό ἄν θά μείνῃ σέ μᾶς τούς Ἕλληνες ἡ Μακεδονία μας, καί γι'αὐτό πασχίζουν μέ καθε μέσο, καί μέ ὅλα σχεδόν τά ΜΜΕ, νά παραχωρήσουν τό ὄνομά της στά Σκόπια, ἐσεῖς ἐξακολουθεῖτε νά τούς θεωρεῖτε ἀρμοδίους καί νά ἐμπιστεύεσθε τούς χειρισμούς τους στά ἐθνικά μας θέματα;

    Τόσο, πού βρίσκετε ὅτι θά χαλάσῃ τήν ἐθνική συναίνεση, ἄν φωνάξη γιά τήν Μακεδονία μας, ὁ Ἐλληνικός λαός;
    Ὡς ποιμένας, δέν καταλαβαίνετε ὅτι ώθεῖτε ἔτσι τούς νέους πού ἀγαποῦν τήν Ἑλλάδα, στήν είδωλολατρική Χρυσῆ Αὐγή; Ψυχολόγοι σᾶς συμβούλευσαν τόν κατευνασμό καί τήν θέση σέ καταστολή τοῦ Ἑλληνισμοῦ;

    Ἀπορεῖ κανείς μέ ὅλους σχεδόν τούς ὑψηλἀ ἰσταμένους τῆς σημερινῆς πνευματικῆς καταπτώσεως:
    Πλήν ἐλαχίστων ἐξαιρέσεων, κυρίως τόν ἑαυτό τους ἐκπροσωποῦν! Χαίρουν ἀναγνωρίζοντας ἐξουσία ὁ ἕνας στόν ἄλλον, καί δοξάζοντες ἀλλήλους...Μέ λίγα καλά λόγια γιά τούς κατωτέρους, γιά τόν λαό, γιά τό δίκαιο, "ξεμπερδεύουν". Γιά τά προβλήματα, νίπτουν τάς χείρας τους ὅπως ὁ Πόντιος Πιλάτος.

    Τελείωσε τό νεοελληνικό κράτος, ἄν οἱ ἰθύνοντές του, δεχθοῦν τό ὄνομα Μακεδονία γιά τά Σκόπια, σέ ὁποιαδήποτε ἐκδοχή. Τελείωσε τό νεοελληνικό κράτος.
    Ὅ,τι κάνει πλέον, τό "Νέο Ρωμαίϊκο", ὡς προσευχή, ὡς φρόνημα , ὡς λαός, ὡς ἐγρήγορση καί πράξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ιωάννης Λιάπης τσοπάνος ήταν και είναι αλλά ποιμένας με την εκκλησιαστική ποιμαντορική έννοια αποκλείεται να ήταν ή να είναι και σε καμία περίπτωση, και επιλέχθηκε δε απλά για να συμπέσει με την μεγάλη προδοσία που ακόμα δεν την είδαμε να εκτυλίσσεται μέχρι την τελική της έκβαση. Λίαν συντόμως και με την Τουρκία αλλά και με την νέα παγκόσμια πλέον ουνία.

      Ουνία όχι όπως την γνωρίζαμε με τους καθολικούς αλλά τώρα πλέον με όλους τους άλλους αλλόθρησκους (εβραίους, μουσουλμάνους, βουδιστές κτλ) συν βεβαίως με τους διάφορους ανά τον κόσμο ειδωλολάτρες.

      Διαγραφή
    2. Ευριπίδης Μπίλλης
      "Δεν θέλει αίματα" είχε πει παλιά ο κατοχικός αρχιεπίσκοπος. Και την μεγάλη Παρασκευή, μας είχε πει, ότι χρειάζεται να "υποφέρουμε και άλλο" για να "σωθούμε".

      Περιττό να αναφέρω ότι σαφώς υποστήριξε την καταστροφή του Ελληνισμού με τα νεοταξικά open ή ανύπαρκτα κατά Τσίπρα και τους λοιπούς κατοχικούς, θαλάσσια borders μας.

      Μαζί με τον βραβευθέντα το 2016 με το βραβείο καταστροφής των ευρωπαϊκών εθνών COUDENHOVE-KALERGI, επίσης νεοταξικ, Πάπα

      Διαγραφή
  2. Εθνική συναίνεση και ομοψυχία γιατί ζητά; Μήπως είδε τους Έλληνες διχασμένους για την Μακεδονία;
    Ας έλεγε καλύτερα: εκ των προτέρων εθνική υποταγή και αποδοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι πολλές - πολλές ευγένειες όταν συντελείται προδοσία να λείπουν διότι τώρα που βολεύουν τις συριζαίϊκες θέσεις εδώ σε αυτή την περίπτωση οι δημόσιες διακηρύξεις του προκαθήμενου χέρι-χέρι στον δρομο της προδοσίας η εκκλησία σε αυτή την περίπτωση επιτρέπεται και μπορεί και ενδείκνυται να έχει διεθνή διπλωματικό πολιτικό λόγο.

    Βρε ου (στ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ομοψυχία στο...ξεπούλημα δε μπορεί να υπάρξει Αρχιεπίσκοπε.
    Ο "Δυσώνυμος" αυτός άνθρωπος τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια των πολιτών και των Ιεραρχών της Συνοδικής Απόφασης:
    Ξεχνάει ότι ο Δεσπότης Καστοριάς Γερμανός (Καραβαγγέλης) λειτουργούσε με το περίστροφο στο χέρι υπό το φόβο των Βουλγάρων Κομιτατζήδων;
    Κάνει γαργάρα τις σφαγές των Ελλήνων Ιερέων πάνω στις Αγίες Τράπεζες εν ώρα Λειτουργίας από τους Σλάβους σε χωριά όπως το Σκαλοχώρι, ο Μεσόλογγος κ.α.;;
    Αδιαφορεί για τους Έλληνες που βασανίστηκαν κι εκτελέστηκαν για να μη γίνου Εξαρχικοί (=Βούλγαροι) αλλά να παραμείνουν Πατριαρχικοί;;
    Εμείς κ. Ιερώνυμε είχαμε Χρυσόστομο Σμύρνης, Αμβρόσιο Μοσχονησίων, Προκόπιο Ικονίου κι όχι Αρχιερείς που προσκυνούν τον Sorros!
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ & ΑΘΗΝΩΝ.
    Φαίνεται ότι τα τρέμουν στην Κυβέρνηση του ξεπουλήματος.
    Όλοι λοιπόν εκεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Ιερωνυμος...αν εβλεπε τον Χριστο οργισμενο να σπαει παγκους στον ναο...θα φωναζε το 100 να συλλαβει τον ...φασιστα....εξτρεμιστη..και θακανε και ...μαθημα στον Θεο...πως επρεπε να ...φερεται μην ...σπασουν τα αυγα στο...ΝΑΤΟ...και ξυνισει η ωμελετα...Ευτυχως ειναι κοντα..στην ουρανια Κριση...οπου θα χρειαστει μια πολυ καλη απολογια....οπως ολοι μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Που είσαι ρε Χριστόδουλε επί κινεζικης δικτατορίας των κατεδαφιστών να κρατάς τον δικέφαλο αετό και από κάτω οι γαλανόλευκες! Από κάτω ο λαός να φωνάζει μαζί σου. Αν μας την "πέφτανε" οι Τούρκοι με δυο λόγια σου όλοι, κάθε ηλικίας, Θα ήταν έτοιμοι να πάνε Έβρο για κεραυνοβόλο πόλεμο 6 ημερών όπως οι Ισραηλινοί.

    Γεμίσαμε στρουμφάκια, παχύδερμα και ψευτοπροοδευτικούς.

    Ντρέπονται να δηλώσουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι.
    Ντρέπονται να σταθούν προσοχή στον Εθνικό Ύμνο.
    Ξεπουλάνε δημόσια και ιδιωτική περιουσία.
    Ξεπουλάνε τη Μακεδονία.
    Αφήνουν τον Ισλαμοφασιστομογγόλο να προκαλεί.
    Δεν σκληραίνουν τη στάση μας στη Θράκη.
    Δέχονται χιλιάδες ισλαμιστές στη χώρα.


    21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018 ημερα που θα γραφτει σε πετρα. Ολοι αυτοι οι προδοτες θα χαθουν στο Καιαδα της ιστοριας. Ολοι στη Θεσσαλονικη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ.Αχοι
      Λενε..ισχυριζονται...αυτοι που μετεχουν των...στοων των τουνελ..των...ιπποτων..κλπ...οτι το κανουν ..οτι κανουν...διοτι ειναι φιλοσοφουντες...διαβασμενοι..διαλογιζονται σε πολυ υψηλο πνευματικο επιπεδο...ιστορικα...κοινωνικα...κλπ...Αρα πρωτοπορουν...ολων μας.Ακουσες μια επισημη αποψη τους ...περι Μακεδονιας..?? Δεν επρεπε οι πρωτοποροι...του νου...να φωτισουν τους ανοητους εμας ?? Αλλιως τι κανουν εκει ολη μερα ?? Πινουν κοκα και κοιτανε το ταβανι να βρεξει ...νου ??

      Διαγραφή
    2. Δημήτρης Κ. Η αλήθεια είναι ότι εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων ΔΕΝ πίνουν κόκα, και άρα οταν δεν τους διατάζει ο Baphomet, τους καθοδηγεί η τσέπη τους

      Διαγραφή
  8. Ιερώνυμο εάν μας πάρουν το όνομά μετά τι θα κάνεις αφού ξέρεις ότι οι αριστεροί είναι πωλημένοι και επί του θέματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εὐτυχῶς Ἐκκλησία δέν εἶναι μόνο ὁ ἐκάστοτε ἀρχιεπίσκοπος: https://www.youtube.com/watch?v=4vQ-fNabetQ
    Εὐτυχῶς κεφαλή τῆς Ἑκκλησίας εἶναι ὁ Χριστός, καί ὄχι ὁ Ἀρχιεπίσκοπος.
    Εὐτυχῶς τό Ἅγιο Πνεῦμα φωτίζει ὅλα τά μέλη τῆς Έκκλησίας.
    Εὐτυχῶς κανένας χριστιανός ὀρθόδοξος
    οὔτε εἶναι ἀλάθητος,
    οὔτε ὅμως καί ἀναγνωρίζει σέ ἄλλον τό ἀλάθητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οταν του παρουν τα οφικια θα μας βγαζει στους δρομους ο Κος Ιερωνυμος αλλα θα ειναι αργα.
    Γατονι ο αλεκσης.
    Υ.Γ. Ο Κυριακος ακομα περιμενει τι θα ψηφισει ο καμμενος;.Θα εχει τελειωσει η ιστορια και αυτος ακομα θα περιμενει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ορθοδοξια είναι νηφαλιοτητα, καταλαγη και ορθοτομηση του λόγου.
    Ο αρχιεπισκοπος είναι ένας σοβαρός, διανοουμενος ιεραρχης. Αν και διαφωνώ με την σκέψη του - όπως διαφωνουσα και με τον μακαριστο Χριστόδουλο και ήμουν λάθος - δεν θα το ξανακάνω. Θα πάω στο συλλαλητήριο και δεν θα τον κρίνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπορει κανεις να καταλαβει την σκεψη του Ιερωνυμου ? Εγω αδυνατω.Αποκλειεται ναχει λογικη αναλυση.Φαινεται ναναι σκεψη κατω απο διαταγες.Καποιοι κρυμμενοι διατασουν τους παντες στην χωρα σαν ναναι μαριονετες.Πρεπει να βρουμε αυτους.Αλλιως θα μας πνηξουν ολους σιγα σιγα.Υπαρχει μαλλον ενα κρυφο δικτυο απ αυτους.Δεν ειναι δυνατον να συνεχιστει αυτο.Θα μας σκοτωσουν εναν εναν.Ολο το οπλο τους ειναι αυτο το κρυφο κι αορατο στυλ.Αυτοι διεταξαν τον ιεραρχη..τον κρατανε καπου πολυ...οπως ολους τους κυβερνωντες.Οι ιδεολογιες ειναι για μας τους αφελεις.Αν το πεις αυτο δημοσια θα σε χλευασουν ολοι..διοτι δεν μπορουν να δεχτουν οτι αυτο ισχυει ωμα χωρις τις πλανες της σκεψης μας.Ειναι αχωνευτο γιατι ειναι απλο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κλασσικά οι αρχηγοί της εκκλησίας οπως και στην τουρκοκρατία τροφοδοτούν τον ραγιαδισμό, πριν ελαχίστων εξαιρέσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.