10/1/18

Συρία: Η εποχή των αγελών δολοφονικών drones

Η χρήση αγελών δολοφονικών συγχρονισμένων και συντονισμένων μη επανδρωμένων υπταμένων οχημάτων που μεταφέρουν ειδικά εκρηκτικά έχοντας στόχο τις δύο κύριες ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στη Συρία αποτελεί την αρχή μιας στρατηγικής επανάστασης παρόμοιας με αυτή που διαδέχθηκε τη χρήση αεροπλάνων για το πρωτόγονο βομβαρδισμό των χαρακωμάτων το 1914-1915. 
Από τα 13 μη επανδρωμένα αεροπλάνα που προσπάθησαν να επιτεθούν στην αεροπορική βάση του Hmeimim (10) και την ναυτική βάση στο Ταρτούς (03), επτά καταρίφθηκαν από ένα σύστημα Pantsir-S, το οποίο αποδείχθηκε εξαιρετικό για την αντιμετώπιση αυτού του είδους των απειλών, ενώ έξι άλλοι χακερύθηκαν και απενεργοποιήθηκαν από τα ρωσικά ηλεκτρονικά αντίμετρα. 

Η χρήση των drones σε αγέλες  εφοδιασμένα με μια ορισμένη ικανότητα παρεμβολής στα αντίμετρα του εχθρού ενάντια σε υπερπροστατευμένους στρατιωτικούς στόχους στη Συρία είναι μια πρεμιέρα. Πρόκειται για την επίσημη αφιέρωση των πρώτων ομάδων ρομπότ στο πεδίο της μάχης. 

Τα drones που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της πρωτοφανούς επίθεσης δεν είναι εμπορικά μοντέλα που τροποποιήθηκαν ή παραποιήθηκαν όπως αυτά της ιρακινής Αλ-Τσάαμπι Hachd ή της Al-Nosra: Με πάνω από 60 χλμ εμβέλεια, με σύστημα πλοήγησης GPS, με ικανότητα ηλεκτρομαγνητικής παρεμβολής, και τη μεταφορά μιας στρατιωτικής εκρηκτικής ύλης πολύ μεγάλης δύναμης, απρόσιτης για τον οποιονδήποτε, αυτά τα drones μπορούν να προέρχονται μόνο από μια χώρα με προηγμένες τεχνικές δυνατότητες. Η Μόσχα γνωρίζει ποιος τα παρέδωσε στους τρομοκράτες του HTS (Levantine Liberation Instance), των οποίων οι ορδές αντιμετωπίζουν μια συνεχιζόμενη κυβερνητική επίθεση στην Ιντλίμπ.

Ένα άλλο εντυπωσιακό στοιχείο: ψευδο- drones συνόδευαν τα ένοπλα ενεργά drones. 

Η εισβολή αγελών ιπταμένων ρομποτ στον τομέα του πολέμου θέτει τα προοίμια ενός τύπου διακλάδωσης Τ. Ανακοίνωνει, επίσης, το τέλος του ανθρώπινου πιλότου στο εγγύς μέλλον, όπου η ΤΝ (τεχνητή νοημοσύνη)  θα παίξει ένα ολοένα και πιο καθοριστικό ρόλο στη διεξαγωγή των στρατιωτικών επιχειρήσεων. 


Μετάφραση από γαλλικά: Κριστιάν Ακκυριά
strategika51

H Ρωσία θεωρεί ότι οι ΗΠΑ έχουν ανάμειξη στις επιθέσεις με drones κατά των βάσεών της στη Συρία. 



Το ρωσικό Υπ.Άμυνας ανακοίνωσε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες χώρες που μπορούν να έχουν την τεχνολογία των τηλεχειριζόμενων drones που επιτέθηκαν σε Hmeymim και Tatous.

Σε ανακοινωθέν που εξέδωσε εις απάντηση στις δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου του Πενταγώνου Adrian Rankine-Galloway που ισχυρίστηκε ότι τα drones είναι διαθέσιμα μέσα στις αγορές και ότι κάποιος μπορεί εύκολα να τα κατέχει το Υπ. ανέφερε ότι οι δηλώσεις του Galloway ενίσχυσαν τις υποψίες της Ρωσίας για την πιθανότητα της ανέμειξης των ΗΠΑ σε αυτήν την επίθεση.

«Όλα τα drones απογειώθηκαν μαζί αφότου επανδρώθηκαν με εκρηκτικά εξοπλισμένα με πυροκροτητές ξένης κατασκευής», είπε το Υπ.

Η « Kommersant » αναφέρει σήμερα ότι τρομοκράτες της «Ahrar al-Cham» έκαναν την επίθεση με drones κατά των 2 ρωσικών βάσεων στη Συρία.Επίσης αναφέρει ότι ρωσικές στρατιωτικές πηγές αποκαλύπτουν ότι είναι απίθανο να μαζευτούν drones χωρίς ειδήμονες σε τεχνολογίες κατασκευής drones.sana 9.1.18

dimpenews.com


5 σχόλια:

  1. Να λάβουμε υπόψη μας επίσης ότι ο τουρκικός στρατός θεωρείται στο ΝΑΤΟ από τους πλέον καλά εξοπλισμένους σε μικρά και μεσαία UAV με εγχώρια τεχνογνωσία από την αμυντική τους βιομηχανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α αδερφέ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η Τουρκία διαλύεται οπουναναι που λέει κ ο βελοπουλος. Άσε που άμα γίνει η στραβή θα πολεμήσουν οι Ρώσοι στο πλευρό μας κ μετά θα μας δώσουν κ τη βασιλευουσα.

      Διαγραφή
  2. Και ομως κύριοι κάτι γίνεται. Υπάρχει σε εξέλιξη πρόγραμμα για αμυνα εναντίον επιθέσεων με drones με ελληνική συμμετοχή. Οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί που διετυπώθησαν απο την ελληνική πλευρά ησαν πού πιό προχωρημένοι απο την τυπική, επιστημονικοφανή προσέγγιση των "ευρωπαίων".
    Δεν μπορώ να πώ περισσότερα απο εδώ, δεν είναι ομως τόσο απελπιστικά τα πράγματα, Κάποιοι Φύλακες εχουν γνώση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιό είναι αυτοί οι φυλακές που έχουν γνώση και δεν τους βλέπω; Βλέπω μόνο κάτι στρατηλατες του πιρουνιου σαν τον Παναρα τον Καμμενο και κάτι φαντασμενους εκτος πραγματικότητας σαν το Στεφανή. Φυλακές υπάρχουν και θα πολεμήσουν αν χρειαστεί αλλά είναι εγκαταλειμμένοι στην τύχη τους και μαζί με αυτούς και η πατρίδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτοι οι φυλακες ειναι αοματοι η ασχολουντε αποκλειστικα με καποια μεταφυσικη Ελλαδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.