11/1/18

Έτσι, κρυφά, σαν τους κλέφτες - Στη Θεσσαλονίκη υπό άκρα μυστικότητα έγινε η συνάντηση Κοτζιά - Dimitrov

Οι Υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Nikola Dimitrov συναντήθηκαν σήμερα, Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018, στη Θεσσαλονίκη.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του τακτικού διαλόγου και διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο χωρών, προς ενίσχυση της διαφάνειας και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Κατά τη συνάντησή τους οι δύο Υπουργοί είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση και εστίασαν στην προώθηση των διμερών σχέσεων και της συνεργασίας σε ένα ευρύτερο πλαίσιο που σχετίζεται με τα υφιστάμενα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Οι Υπουργοί εξέφρασαν την κοινή προσδοκία τους για παρουσίαση, στην επερχόμενη συνάντηση της 17ης Ιανουαρίου, από τον Προσωπικό Απεσταλμένο του ΓΓΗΕ, ενός αρχικού πλαισίου εντός του οποίου θα προωθηθεί η διαδικασία. Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν επί της ακολουθητέας μεθοδολογίας, της προσέγγισης των δύο πλευρών και του πλαισίου που αφορά στο ζήτημα της ονομασίας, ενώ συμφώνησαν όπως αναλάβουν ενεργότερο ρόλο στις συζητήσεις για να υπερβούν την διαφορά στο θέμα του ονόματος.
Αντήλλαξαν, επίσης, απόψεις γύρω από τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και άλλα ζητήματα εν όψει των επόμενων συναντήσεων υψηλού επιπέδου μεταξύ των δύο χωρών.
φωτογραφία voria.gr

8 σχόλια:

  1. Δημοκρατία χωρίς ὄνομα.
    Ἡ "Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία τῆς Μακεδονίας", εἶναι
    α) πρώην "Γιουγκοσλαβική" - αὐτό δέν τό ἀμφισβητεῖ κανείς,
    β) πρώην "Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία" - κι αὐτό δέν τό ἀμφισβητεῖ κανείς,
    [ἐλπίζεται ὅμως, ὅτι στό μέλλον θά εἶναι δημοκρατία, ὄχι ὅμως "Γιουγκοσλαβική", ἀλλά δημοκρατία ὡς ἀνεξάρτητο κράτος],
    καί γ) πρώην ..."τῆς Μακεδονίας" : Αὐτό εἶναι τό πιό λεπτό σημεῖο. Δηλαδή, ὁ ὅρος "τῆς Μακεδονίας", εἶναι καί αὐτός συνδεδεμένος μέ τό "Πρώην....". Συνεπῶς, ἔχει ἤδη συμφωνηθῆ ὅτι αὐτό ὑποχρεωτικῶς πρέπει νά ἀλλάξῃ. Δέν μπορεῖ νά εἶναι κάτι τί "τῆς Μακεδονίας" τό νέο κράτος
    .
    Μπορεῖ νά ἀναφέρεται μόνο ὅτι ἦταν σέ χρήση ἡ λέξη Μακεδονία, ὡς π.χ. γεωγραφικός ὅρος τῆς "Γιουγκοσλαβικῆς Δημοκρατίας", τότε, ἐπί Τίτο. Θεωρητικῶς δηλαδή, θά μποροῦσε νά ἐξακολουθήσῃ νά λέγεται <> μέ τήν λέξη Μακεδονία σέ εἰσαγωγικά. Ἀλλά αὐτό δέν ταιριάζει σέ ὀνομασία κράτους.

    Τό πρώην πρέπει λοιπόν νά φύγῃ, ἀναγκαστικά, μαζί μέ Ὅλα τά ἑπόμενά του.
    Πρέπει δηλαδή νά φύγουν ὁριστικά πλέον ἀπό τήν ὀνομασία τοῦ κράτους αὐτοῦ, οἱ ὅροι "Γιουγκοσλαβική", "Δημοκρατία τῆς Μακεδονίας". Διότι αὐτά εἶναι Πρώην.....
    Αὐτό συμφωνήθηκε ἐμμέσως καί σαφῶς ἤδη.
    Τώρα τί εἶναι, αὐτό εἶναι τό θέμα,καθώς καί τί Θά εἶναι στό μέλλον, τό νέο κράτος, ὁ λαός του, ἡ αὐτοσυνειδησία του.
    Δέν μπορεῖ νά εἶναι οὔτε "Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία ", οὔτε "Δημοκρατία τῆς Μακεδονίας".
    Δέν μπορεῖ ὅμως ο.υτε καί νά λέγεται Γιουγκοσλαβία, διότι θά ἦταν καί ὑπερφίαλο καί στραμμένο στό παρελθόν.
    Ὁμοίως, δέν μπορεῖ νά λέγεται οὔτε Μακεδονία, διότι ἐπίσης θά ἦταν ὑπερφίαλο ἀλλά καί στραμμένο στήν μελλοντική ἀναστάτωση ὅλων τῶν Βαλκανίων.

    Μέ τό προτεινόμενο πονηρά ἀπό "τρίτους" ταραχοποιούς ὄνομα "Νόβα Ματσεντόνια", αἵρεται τό Πρώην καί ἐπανέρχεται ὁ ὅρος Μακεδονία, δυναμικά καί καταλυτικά γιά τήν Ἑλλάδα, ἀλλά καί γιά τά Βαλκάνια.

    Ἄν οἱ Σκοπιανοί δέν θέλουν τόν ὅρο Βαρδάσκα ἤ κάτι τέτοιο (γεωγραφικό ὅρο, καί χωρίς τόν ὅρο Μακεδονία), ὅπως τόν ὅρο "Δημοκρατία τῶν Σκοπίων", δέν πρέπει νά μπορέσῃ νά ὑπάρξει ὁριστική ὀνομασία μέ ἀλυτρωτικό περιεχόμενο.

    Μία ὀνομασία ὅπως "Δημοκρατία Δίχως Ὄνομα" (μέ τόν λαό της μέ μόνιμη κατάσταση "frontiers' people") θά ἐξέφράζε ἄριστα μία no man's land, ὅπως ὄντως τά θέλει τά Σκόπια ἡ Νέα Τάξη Πραγμάτων.

    Τό πρόβλημα εἶναι, ὅτι ἡ Νέα Τάξη Πραγμάτων θέλει νά τῆς δώσῃ καταλυτική "ὑπόσταση" αὐτῆς τῆς no man's land στήν μέση τῶν Βαλκανίων , σέ βάρος τῆς Ἑλλάδος, μέ χρήση τοῦ ὀνόματος τῆς Μακεδονίας μας.
    Δέν εἶναι τόσο ὁ ἀλυτρωτισμός τῶν Σκοπιανῶν, εἶναι κυρίως ὁ τυχοδιωκτισμός τῆς Νέας Τάξεως Πραγμάτων.
    Ἄς ὀνομασθοῦν λοιπόν καλλίτερα, "Δημοκρατία τῆς Νέας Τάξεως Πραγμάτων μέ αὔξοντα ἀριθμό 3"
    (ἀφοῦ τόν αὔξοντα ἀριθμό 1 ἔχει τὀ Κοσσυφοπέδιο, καί τόν αὔξοντα ἀριθμό 2 ἡ Οὐκρανία).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δυστυχώς είναι σε εξέλιξη εθνική προδοσία !! Και οι δικαστικοί κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευριπίδης Μπίλλης
    Ο ΚΟΤΖΙΑΣ (χωρίς κ. μετά τις σταλινικές του δηλώσεις και τον μη ΑΝΕΛ Κουίκ ούτε να μιλάει ούτε να λαλάει) ΜΑΛΩΣΕ ΣΤΑΛΙΝΙΚΑ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ.

    Ότι στο να μην δοθεί το όνομα, ταυτίζεται με τη Χρυσή Αυγή (συνεπές κατά τον Κοτζιά και όλος ο Ελληνικός λαός). Παρ όλον ότι ο αρχιεπίσκοπος τους, “απαγόρευσε” τα Συλλαλητήρια.

    Παρατηρώ ότι το όνομα το δίδουν οι ίδιοι διαχρονικοί εθνομηδενιστές που θέλουν να εκτουρκίσουν την Κύπρο με το σχέδιο ΑΝΑΝ. Η «μαφία» που υποδούλωσε τελικά και την Ελλάδα.

    Θυμηθείτε όταν ήθελαν αυτοί οι “αριστεροδεξιοσοσιαλιστές” και “πατριώτες”, να φιμώσουν τον μακαριστό Έλληνα Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Απολάψτε τους.
    23/06/2000. .

    Κώστας Χατζηδάκης, ευρωβουλευτής Ν.Δ (νυν ινστρούχτορας και αντιπρόεδρος της νέας ΝΔ):
    Είναι χαρισματικός κρίμα να αναλώνεται... «Ως Έλλην πολίτης που πιστεύει στην Ορθοδοξία, στο φιλελευθερισμό και στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας (ελπίζω να θεωρούνται συμβατά), θα ήθελα να ξεκαθαρίσω τα εξής: Πρώτον, όλοι... Όσο για την παγκοσμιοποίηση, είτε μας αρέσει είτε όχι, κανείς δεν μπορεί να τη σταματήσει, όπως δεν μπορεί να σταματήσει τον ήλιο να ανατέλλει και να δύει.

    Νίκος Δήμου, συγγραφέας H απληστία του, μόνος σοβαρός αντίπαλός του
    «Τελικός σκοπός του αρχιεπισκόπου είναι ο... εαυτός του. Άνθρωπος απόλυτα εγωκεντρικός (ίσως ο λιγότερο χριστιανός ιερωμένος που έχω γνωρίσει), στοχεύει στο να ασκήσει τη μεγαλύτερη δυνατή εξουσία, επιρροή και επίδραση με οποιονδήποτε τρόπο: άμεσο ή.....

    Νάσος Αλευράς ( θυμάστε τον “νεαρολίζοντα” νεοταξικό τύποq), υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ.
    Το προσωπικό στοίχημα του Χριστόδουλου
    «Το ερώτημα προφανώς θα μπορούσε να το απαντήσει ο μακαριότατος ……»

    Mιχάλης Παπαγιαννάκης , ευρωβουλευτής ΣΥΝ.
    Θέλει να επιβάλλει και άλλες απόψεις . «Δεν συμφέρουν τον αρχιεπίσκοπο κομματικές τοποθετήσεις, μια και σήμερα διαθέτει στηρίγματα και επιρροές σε όλα σχεδόν τα κόμματα, πράγμα πιο αποτελεσματικό για τις γενικότερες απόψεις που θέλει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΕΟΤΑΞΙΤΗ ΝΕΟΜΠΟΛΣΕΒΙΚΕ Κοτζιά ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 44 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ;
    Το άρθρο 44 του Συντάγματος προσδιορίζει σαφώς ό,τι η διενέργεια δημοψηφίσματος προβλέπεται για κρίσιμα εθνικά ζητήματα.!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτος ο Ντιμιτροφ πρεπει να ειναι ο γιος του πρωην Βουλγαρου Πρεσβη στην Αθηνα. Εαν ειναι ο ιδιος ειχε και μια αδερφη η οποια μιλαει τελεια την ελληνικη. Για ψαξτε τον λιγακι να δουμε μπας και καθωμαστε στο τραπεζι με ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ αντι με Σκοπιανους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ George Tswapanos.
      Ακριβως ετσι ειναι.
      Και οχι μονον αυτο αλλα σκεψου και σε ποιο ξενοδοχειο γινεται η μυστικη συναντηση και μπορει να μας προκυψουν πιο υψηλοι 'παρατηρητες' εκ Ρωσιας καταγομενοι που ενδιαφερονται διαχρονικα για μια καθοδο των σλαυων στο Αιγαιο.
      Ευκαιρια για συνολικη τακτοποιηση των ονειρων τους που αν ειναι πονηρη η τουρκια θα πρεπει να αντιδρασει συμβουλευοντας τους σκοπιανους να μας δωσουν πολυ περισσοτερα απο αυτα που ζηταμε,ειδαλλως η σπουδαιοτητα της σαν αποκλειστικη θυρωρος της καθοδου στο Αιγαιο θα μειωθει.

      Διαγραφή
    2. Προς το παρον ..μονο το αμερικανικο ονειρο συντελειται...το αλλο δεν εναι ορατο..Αν δεν κανω λαθος στο ΝΑΤΟ θελουν τα Σκοπια να μπουν...οχι στο συμφωνο της Βαρσοβιας...η κανω λαθος ???

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.