16/1/18

Αμετανόητος ο Ζουράρις: Δεν παίρνω πίσω το σύνθημα

Δεν παίρνει πίσω το σύνθημα που είπε για Ολυμπιακό και Αρη ο Κώστας Ζουράρις, το οποίο οδήγησε και στην παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας, ενώ δεν ξέρει αν είναι ακόμα στους ΑΝΕΛ.
«Αριστοφανικό αριστούργημα» και «παιδεία» χαρακτήρισε το σύνθημα «βουντού – βουντού», το οποίο χρησιμοποίησε στην επίμαχη συνέντευξή του ο Κώστας Ζουράρις.
Στην ερώτηση εάν παραμένει στην Κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ ο Κώστας Ζουράρις απάντησε… πως δεν ξέρει.
Δεν έχω ιδέα, είπε μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1 ο κ. Ζουράρις, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως κάτι τέτοιο δεν έχει συζητηθεί.

Λίγο αργότερα πάντως ανέφερε ότι η παραμονή του στην βουλή είναι μια προσωπική απόφαση και δεν έχει να κάνει με την παραμονή του ή όχι στις τάξεις των ΑΝΕΛ.
Τόνισε μάλιστα ότι ήταν έτοιμος να παραιτηθεί και για εθνικούς λόγους διαφωνώντας με τους χειρισμούς στα ζητήματα με την Αλβανία και ειδικά σε ό,τι αφορά στον αλβανικό αλυτρωτισμό όπως εκφράζεται μέσα από τα βιβλία των γειτόνων, όπως είπε πάντως έπεσαν όλοι πάνω του και εκείνος δυστυχώς δεν επέμεινε.
Εθνικό είναι το ζήτημα στο οποίο επίσης ίσως διαφωνήσει όπως είπε με την κυβέρνηση, λέγοντας πως δεν πρόκειται να ψηφίσει υπέρ ονομασίας που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία.
Σε ό,τι αφορά πάντως στο πολυνομοσχέδιο που έρχεται σήμερα στη Βουλή ανέφερε ότι θα ψηφίσει “ναι” και δεν τίθεται θέμα καταψήφισης.
Σε ό,τι αφορά στο μέλλον ο Κ. Ζουράρις τόνισε πως έχει την άποψη ότι πρέπει να κυβερνήσει η αριστερά ως το τέλος της εντολής.

Η Σάτιρα δεν στρέφεται εναντίον κάποιου

Σε ό,τι αφορά στις δηλώσεις του που προκάλεσαν αντιδράσεις των οπαδών Άρη και Ολυμπιακού μίλησε για αριστοφανικό ανέκδοτο, βγαίνει από τη μεγάλη παράδοση του ελληνικού πολιτισμού για τη σάτιρα και το οποίο δεν καταφέρεται εναντίον κάποιου.
Τόνισε μάλιστα ότι οι καλύτεροί του φίλοι είναι τέσσερις “αρειανοί”, τονίζοντας ότι δεν ζητάει συγγνώμη, καθώς η σάτιρα είναι μια εκδήλωση του αδύναμου έναντι του ισχυρού…
Ποτέ η σάτιρα δεν έχει προσωπικό χαρακτήρα, λέγοντας πως θεωρήθηκαν όσα είπε προσβλητικά από μερικούς όχι από την πλειοψηφία. Παραιτήθηκα και αυτό τελείωσε, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ξέφυγε ο Ζουράρις: Ποιος τον γ@@@ει τον Άρη – Συνθήματα και κατά του Ολυμπιακού

Ο Κώστας Ζουράρις ξεπέρασε κάθε όριο και μετά τα «κ@λάδικα που επισκέπτονται οι μαθητές» προσέβαλε με χυδαίο τρόπο τον κόσμο του Ολυμπιακού και του Άρη.
Ο κ. Ζουράρις ο οποίος και στο παρελθόν έχει χρησιμοποιήσει ανάλογες εκφράσεις προκαλώντας την οργή των φίλων του Ολυμπιακού, είπε στον αέρα της εκπομπής στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Metropolis 95.5 ένα γνωστό υβριστικό σύνθημα των οπαδών του ΠΑΟΚ που αφορά τον Ολυμπιακό, παραφράζοντας το βέβαια με τα «δικά του ελληνικά».
«Βουντού, βουντού, βουντού και μια καρφίτσα μαύρη, στο κατώτερο τμήμα του στεατοπυγικού μου συστήματος καθίσανε 10.000 γαύροι…», αναφώνησε πολλές φορές ο κ. Ζουράρις χωρίς ίχνος ντροπής όπως μπορείτε να ακούσετε στο ηχητικό απόσπασμα (η αναφορά στον Ολυμπιακό ξεκινά στο 28’30» και κορυφώνεται ένα λεπτό αργότερα).


Ωστόσο ο , Ζουράρις δεν έμεινε εκεί, καθώς σε ερώτηση του παρουσιαστή απάντησε με το εξής εκπληκτικό: «Ποιος τον γ@μ@ει τον Άρη;».

Καραπάππας: Αυτό το σκουλήκι

Η αντίδραση του Ολυμπιακού ήρθε μέσω του Διευθυντή Επικοινωνίας της ερυθρόλευκης ΠΑΕ Κώστα Καραπαππά, ο οποίος έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook:
Οι άνθρωποι δεν κάνουν πίσω. Δεν θα κάνουμε και εμείς. Αυτό το σκουλήκι ξαναέβρισε χυδαία τον κόσμο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ δημόσια και φυσικά θα παραμείνει Υφυπουργός Παιδείας (για να συνεχίζει να μας βρίζει)… Υγ.: αλήθεια οι βουλευτές του Πειραιά δε νοιώθουν προσβεβλημένοι από τη συνεχή πρόκληση αυτού του γελοίου; 

Ο Άρης ζητά παρέμβαση Τσίπρα

Αντιθέτως η ΠΑΕ Άρης εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ εναντίον του κ. Ζουράρι τον οποίο χαρακτηρίζει μεταξύ άλλων «γραφικό» και «ασόβαρο» ενώ ζητά από τον κ. Τσίπρα να τον καθαιρέσει από το αξίωμα του Υφυπουργού Παιδείας.
«Όσοι διαθέτουν ίχνος, έστω, σοβαρότητας και αυτοσεβασμού, έχουν πάψει προ πολλού να ασχολούνται στα σοβαρά με τον γραφικό…  Ζουράρι. Εδώ και πολλά χρόνια έχει χάσει κάθε επαφή με τη σοβαρότητα, προφανώς λόγω… ηλικίας. Έχει το ακαταλόγιστο ο άνθρωπος…Με την θεσμική του ιδιότητα, όμως, αυτή του υφυπουργού Παιδείας, υπέπεσε σήμερα σ’ ένα ολέθριο ολίσθημα, σ’ ένα ραδιοφωνικό παραλήρημα, που είχε ύφος πεζοδρομίου (σ’ αυτά είναι καλός…).
Και γι’ αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να ασχοληθούμε –δυστυχώς- μαζί του. Ο Ζουράρις είναι πολύ μικρός για να πιάνει στο στόμα του τον ΑΡΗ.
Το ποιος είναι ο ΑΡΗΣ και ο κόσμος του θα το διαπιστώσει ο ίδιος προσωπικά στις επόμενες εκλογές. Θα πρέπει να γνωρίζει ο γραφικός Ζουράρις ότι ο λαός του ΑΡΗ, όπως ξέρει να επιβραβεύει, ξέρει και να τιμωρεί. Με αμείλικτο τρόπο μάλιστα. Όποιος… σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες…
Δεν θα πούμε τίποτα περισσότερο γι’ αυτόν. Καλούμε, όμως, τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, να παρέμβει άμεσα και να τον καθαιρέσει από το πόστο που κατέχει. Διότι, οι χυδαίες βωμολοχίες του υφυπουργού του προκαλούν διχαστικές τάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες.
Πέραν τούτου, η ΠΑΕ ΑΡΗΣ έχει στη διάθεσή της το ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης και θα πράξει τα δέοντα. Ελπίζουμε, μόνο, να μην… κρυφτεί πίσω από τη βουλευτική του ασυλία.
Τέλος, εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τη στάση που κράτησε ο ραδιοφωνικός παραγωγός (σε σταθμό της Θεσσαλονίκης μάλιστα!!!), που φιλοξένησε τον Ζουράρι. Αντί να τον εγκαλέσει τη στιγμή που εκφραζόταν χυδαία για τον ΑΡΗ, αυτός προτίμησε να χαριεντίζεται μαζί του… Τον αφήνουμε στην κρίση του κόσμου».

Καταδίκη από τον ραδιοφωνικό σταθμό

Αργά το βράδυ και ο ραδιοφωνικός σταθμός που φιλοξένησε τον κ, Ζουράρι εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδίκασε τα όσα είπε.
«To Metropolis 95.5 δηλώνει κατηγορηματικά και απερίφραστα ότι χαρακτηρίζει επιεικώς απαράδεκτη την έκφραση που απέδωσε στον ιστορικό σύλλογο του Άρη, ερωτηθείς για το σκοπιανό ζήτημα, ο Υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις φιλοξενούμενος το μεσημέρι στους 95.5 των FM.
Η δήλωση του κ. Υφυπουργού απηχεί τις προσωπικές του απόψεις και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει το κορυφαίο ραδιόφωνο της Βορείου Ελλάδος και δεν υιοθετείται από αυτό. Ο Άρης αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του αθλητικού γίγνεσθαι της χώρας και η περήφανη ιστορία του στοιχειοθετεί την καλύτερη απάντηση σε όποιον δεν αποδίδει τον προσήκοντα σεβασμό».

ΑΝΕΛ Θεσσαλονίκης: Απαράδεκτες  δηλώσεις

Με ανακοίνωση της η Συντονιστική Επιτροπή των Ανεξάρτητοι Έλληνες Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε ανεπίτρεπτα τα όσα είπε ο Υφυπουργός Παιδείας τα οποία προσεγγίζουν τον τυφλό οπαδισμό.
«Με αφορμή το σημερινό σχόλιο του Υφυπουργού Παιδείας κ. Κώστα Ζουράρι, σε ραδιοφωνική εκπομπή, το οποίο προσβάλλει βαθύτατα το ιστορικό σωματείο του ΑΡΗ Θεσσαλονίκης, οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής:
Θεωρούμε τέτοιες δηλώσεις ανεπίτρεπτες, άστοχες και προσβλητικές. Δηλώνουμε ότι είναι εκτός των δικών μας “πιστεύω” και σε καμία περίπτωση δεν τις υιοθετούμε.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σεβόμαστε και αγκαλιάζουμε με τον ίδιο τρόπο όλες τις ομάδες και όσους πιστεύουν στο “ευ αγωνίζεσθαι”. Δεν ενστερνιζόμαστε δηλώσεις και κινήσεις που εκφεύγουν των ορίων του φιλάθλου πνεύματος και προσεγγίζουν τον τυφλό οπαδισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.