15/1/18

«Όχι» στο όνομα «Μακεδονία» για τα Σκόπια από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας

Σε σημερινή συνεδρίαση
Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ - ΚΜ, Λάζαρος Κυρίζογλου
Η ΠΕΔ-ΚΜ εξέδωσε ψήφισμα που αναφέρει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί από τα Σκόπια να χρησιμοποιούν το όνομα της Μακεδονίας 
Την αντίθεσή τους στη χρήση του ιστορικού ονόματος της Μακεδονίας από τα Σκόπια εξέφρασαν τα μέλη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ). Η Ένωση υιοθέτησε ψήφισμα, στο οποίο ξεκαθαρίζει ότι ένα τέτοιο σενάριο δεν θα γίνει δεκτό.

Η ΠΕΔ-ΚΜ καλεί την κυβέρνηση να καταστήσει σαφές στους εταίρους της και τους διεθνείς οργανισμούς ότι αν προωθηθεί λύση που θα ταπεινώνει τους πολίτες της Ελλάδας θα κλονιστεί η εμπιστοσύνη τους προς τους θεσμούς και θα προκληθούν ανατροπές στη σταθερότητα της νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Κατά την τοποθέτησή του ο πρόεδρος της ΠΕΔ - ΚΜ, Λάζαρος Κυρίζογλου, επισήμανε ότι η Ένωση πρέπει να παίρνει απόφαση σε αυτό το θέμα διαχρονικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θέλει να υποκαταστήσει την κυβέρνηση και την εξωτερική πολιτική.
Από την πλευρά του, το μέλος του Δ.Σ. Απόστολος Αντωνούδης, δήλωσε ότι είναι λυπηρό μετά από 25 χρόνια να συζητώνται αυτά που δεν λύθηκαν εκείνη την εποχή. «Ας αφήσουμε τα πολιτικά κόμματα που είναι κατ΄εξοχήν αρμόδια να βρουν τη λύση και ας μην προτρέξουμε να παίρνουμε θέση σε πράγματα που μόνο κακό έχουν να κάνουν σε αυτή την ιστορία», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.