15/1/18

Νάτα μας... Όταν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας χαρίζει, έρχεται ο Ντιμιτρόφ και λέει: Να αλλάξει και η ονομασία της ελληνικής Μακεδονίας!!!

Αλλαγή ονομασίας και της ελληνικής Μακεδονίας ζητά ο Dimitrov
Του Νίκου Μελέτη
Ένα από τα πιο ευαίσθητα θέματα της διαπραγμάτευσης μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, αυτό της παραίτησης από την αποκλειστική χρήση του όρου «Μακεδονία» όχι μόνο από την ΠΓΔΜ αλλά και από την Ελλάδα, επέλεξε να ανοίξει ο Nikola Dimitrov στην έναρξη της νέας προσπάθειας για επίλυση της διαφοράς της ονομασίας.
Ο κ. Dimitrov, ο οποίος σε αντίθεση με τον Έλληνα ομόλογό του Ν. Κοτζιά έχει δώσει τουλάχιστον δύο συνεντεύξεις από την ημέρα που συναντήθηκαν στην Θεσσαλονίκη, στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό TV21 ουσιαστικά επαναφέρει όσα είχε συμπεριλάβει στην πρότασή του το 2005 ο Matthew Nimetz σύμφωνα με την οποία ούτε η Ελλάδα θα έχει δικαίωμα χρήσης του όρου «Μακεδονία» αλλά θα πρέπει να συμφωνηθεί κάποιος προσδιορισμός (π.χ. «Ελληνική Μακεδονία») ώστε να μην έχει κανένα από τα δυο μέρη δικαιώματα αποκλειστικής χρήσης του όρου «Μακεδονία».
Η πρόταση του κ. Nimetz η οποία μάλιστα προέβλεπε τότε και σχεδόν καθαρή διπλή ονομασία (με διατήρηση του συνταγματικού ονόματος για εσωτερική χρήση) είχε απορριφθεί από την ελληνική κυβέρνηση.
Ο υπουργός εξωτερικών της ΠΓΔΜ δήλωσε τα εξής:
«Για την Ελλάδα είναι σημαντικό να έχει μια σαφή διάκριση μεταξύ της χώρας της “Μακεδονίας” και της ελληνικής περιοχής της Μακεδονίας, για εμάς είναι σημαντικό να εξαλειφθούν οποιεσδήποτε αμφιβολίες σχετικά με τα ζητήματα ταυτότητας. Πρέπει να βρούμε έναν αξιοπρεπή τρόπο να το εξηγήσουμε και να το επεξεργαστούμε...
…Η Μακεδονία δεν ανήκει αποκλειστικά στην Ελλάδα ή στην “Μακεδονία” διότι πρόκειται για μεγάλη γεωγραφική περιοχή και υπό την έννοια αυτή η πραγματική απάντηση στον αλυτρωτισμό είναι η αρχή της μη αποκλειστικότητας. Οι δυο πλευρές έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τον όρο, το όνομα και τα παράγωγα σε διαφορετικό πλαίσιο. Η αρχή της μη αποκλειστικότητας ή της μη μονοπώλησης είναι η έλλειψη του δικαιώματος να έχουμε αποκλειστική χρήση του όρου Μακεδονία, σαν Μακεδονία».
Ουσιαστικά ο κ. Dimitrov ζητά να υπάρξει χρήση του όρου «Μακεδονία» από την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ επι ίσοις όροις, χωρίς αποκλειστικότητα και συνεπώς να υπάρξουν προσδιορισμοί και στις δυο πλευρές που θα καθιστούν διακριτές τις δυο περιοχές (Περιφέρεια Μακεδονίας, Αεροδρόμιο Μακεδονίας, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κ.α., θα πρέπει να μετονομασθούν εφόσον υπάρξει τέτοια απόφαση).
Η βασική αρχή της ελληνικής πολιτικής στο Σκοπιανό ήταν η εξεύρεση συνθέτης ονομασίας για την ΠΓΔΜ με προσδιορισμό στο «Μακεδονία» που θα καθιστά διακριτό το μέρος από το όλον της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας και όχι φυσικά η μετονομασία με επιθετικό η άλλο προσδιορισμό της ελληνικής Μακεδονίας.
Η δήλωση αυτή του κ. Dimitrov είναι σε πλήρη σύμπνοια με την γνωστή δήλωση του Zoran Zaev ότι «δεν διεκδικεί αποκλειστική κληρονομιά του Μεγάλου Αλέξανδρου», κάτι που λίγες ημέρες πριν «συμπωματικά» είχε αναφέρει και ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Τσίπρας («...Αν σταματήσει μια αχρείαστη ρητορική, ότι αποτελούν τους μοναδικούς απογόνους των Μακεδόνων και του Μεγάλου Αλεξάνδρου..») προκαλώντας αρκετές αντιδράσεις, καθώς η δήλωσή του υπονοούσε ότι και η σλαβική σημερινή ΠΓΔΜ έχει τουλάχιστον ισότιμο μερίδιο στην πολιτιστική κληρονομιά της Αρχαίας Μακεδονίας. Μια παραδοχή στην οποία εδράζεται και αναπτύσσεται ο μακεδονισμός και ο αλυτρωτισμός στο γειτονικό κράτος.
Εφόσον οι συνομιλίες που τυπικά αρχίζουν την Τετάρτη στην Νέα Υόρκη με τις συναντήσεις του Μ. Nimetz με τους κ. Βασιλάκη και Naumovski και πιθανόν θα συνεχισθούν με συνάντηση κορυφής Τσίπρα-Zaev στο Νταβός στις 24 ή 25 Ιανουαρίου, προχωρήσουν, θα έρθει η στιγμή που θα πρέπει να αντιμετωπισθούν ζητήματα όπως αυτό της παραίτησης και των δυο πλευρών από το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης του όρου «Μακεδονία» και των παραγώγων. Κάτι που είναι προφανές ότι θα προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις, ίσως και πολύ πιο έντονες από την ίδια την συμπερίληψη του όρου «Μακεδονία» στην σύνθετη ονομασίας, καθώς η διαδικασία θα οδηγήσει πρακτικά στην μετονομασία και της ελληνικής Μακεδονίας, παρά το γεγονός ότι εκ μέρους της Ελλάδας δεν υφίσταται αλυτρωτισμός και τελικά θα υπάρξει αναγνώριση «μακεδονικής ταυτότητας» στην ΠΓΔΜ, μέσω της γεωγραφικής διάστασης.
Πηγή: Λίμπεραλ

19 σχόλια:

  1. Ας πανε σταναθεμα
    Ανάγκη δεν έχουμε κανενα
    Όποιος τολμησει να μας επιτεθεί με οποιο τρόπο εδώ είμαστε

    Μόλών λαβε. ....


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεξιά χρειαστεί να σου επιτεθεί η κυβέρνηση φροντίζει για αυτό δίνοντας τα πάντα στα χαρτιά ώστε να μην μπορείς να αμυνθείς

      Διαγραφή
  2. Εδω γελανε και οι κοτες..Ηταν να ριξουμε κανενα χαστουκι στους εδω..αλλα μαλλον θα κοπουν λαρυγγια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρεφρόνησαν οἱ Σκοπιανοί. Τρικυμία ἐν κρανίῳ!
    Πές πές ψέμματα ὅτι εἶναι Μακεδόνες, τό πίστεψαν!
    Ὄχι μόνο τούς ἐνοχλεῖ ὅτι ἡ Μακεδονία εἶναι Ἑλληνική, καί θέλουν νά δεχθοῦμε ὅτι ὑπάρχει καί...μή Ἑλληνική Μακεδονία! Ἀλλά τώρα λένε ὅτι μᾶς ...ἐπιτρέπουν νά ὀνομάζουμε τήν Μακεδονία μας Μακεδονία!
    Καί λένε, ὅτι θά πρέπει νά τῆς ἀλλάξουμε τό ὄνομα, νά τῆς δώσουμε εἰδικότερο προσδιορισμό!

    Καταλάβατε καλά τί ζητοῦν πλέον; Ζητοῦν:
    Ἐκεῖνοι νά εἶναι Ἡ Μακεδονία, ὡς ἀνεξάρτητο κράτος,
    καί μεῖς νά μετατραποῦμε σέ Ἑλλάδα πού κατέχει, προφανῶς μετά ἀπό κάποια κατάκτηση, μιά περιοχή πού λέγεται "Ἑλληνική Μακεδονία"
    καί πού κάποτε θά ἀποσπάσθηκε ἀπό τήν "άληθινή" Σκοπιανή Μακεδονία,
    μέ τήν ὁποία θά πρέπει νά ἑνωθῆ,
    ἀκόμη καί ἀν τυπικῶς παρμείνει ὑπό Ἑλληνική κυριαρχία.

    Μήπως τούς ἐνοχλεῖ καί τό ὄνομα Ἑλλάδα; Μήπως νά τούς ρωτήσουμε καί γιά τό ἄν πρέπει νά ἐξακολουθήσουμε νά ὀνομαζόμαστε Ἔλληνες;

    Δέν συζητᾶ κανείς μέ τέτοιους γείτονες, πού φανερά θέλουν νά μᾶς διαλύσουν. Τούς προλαβαίνει, καί τούς συντρίβει κάθε ἰσχύ πού θέλουν νά ἀναπτύξουν.
    _Κε Τσίπρα καί κε Κοτζιά,
    ἀν τυχόν δέν μπορεῖτε νά καταλάβετε ποῦ τό πᾶνε οἱ Σκοπιανοί, μέ την νέα τους δηλωμένη πρόθεση καί πρόταση πλέον,
    καί ἐξακολουθήσετε "διάλογο" μέ τόσο κακόπιστους γείτονες,
    νομίζοντας ὅτι θέτουν "λογικά", ἀπό ὁποιαδήποτε σκοπιά κι ἄν τό δεῖτε,
    τό νέο θέμα,
    μιᾶς νέας ὀνοματοδοσίας τῆς αὐτονόητα Ἑλληνικῆς ἀνέκαθεν Μακεδονίας,
    νά πᾶτε σπίτι σας.

    ΥΓ. Οἱ ΗΠΑ ὑποστήριξαν, ὅπως φαίνεται, διά τῆς πρεσβείας τους, ὅτι δέν μποροῦν νά "ἀλλάξουν" , ἤ νά παρέμβουν εἰς, τό ὄνομα τῆς "Μακεδονίας" ὡς ἀνεξάρτητης χώρας! Παραμύθια τῆς Χαλιμᾶς. Καί μποροῦν καί πρέπει. -Διότι εὐθύνονται οἱ ΗΠΑ πολύ γιά τό ὅτι χρησιμοποίησαν τό ὄνομα Μακεδονία οἱ Σκοπιανοί μέ τήν ούσιαστική παρότρυνσή τους καί μέ τήν βοήθεια τοῦ τότε ὑπηρέτη τους, "ἀνύπαρκτου πολιτικῶς", Γιέλτσιν. Τό πρόβλημα λοιπόν εἶναι ἀκόμη των ΗΠΑ, καί πρέπει νά τό λύσουν μέ σεβασμό τῆς ἱστορικῆς ἀλήθειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ταϋγέτη.

    Δῆτε ὕφος τὸ τσογλάνι.
    Συγγνώμη γιὰ τὴν λέξι ἀλλὰ ἔνοιωσα τὴν ἐπιθυμία νὰ τὸν δείρω.

    Αὐτὸ ποὺ χρειάζονται εἶναι νὰ μπῆ ὁ Στρατὸς μας μέσα καὶ νὰ τοὺς τσακίση.
    Τίποτα λιγότερο.

    Πρέπει νὰ μὴ δεχθοῦμε ἐμεῖς ὁ λαὸς κανενὸς εἴδους προδοσία ἓστω καὶ ἄν ἐπακολουθήση 100ετῆς πόλεμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τυχόν γεωγραφικοί ὅροι μέ τόν γεωγραφικό ὅρο Μακεδονία, θά μποροῦσαν νά ἀφοροῦν μόνο Γεωγραφικές Περιοχές, ὄχι κυριάρχο κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για οποιον παρακολουθει, οι Σκοπιανοι ΠΑΝΤΟΤΕ ειχαν αυτη τη θεση. Ελεγαν δηλαδη οτι το ονομα της χωρας τους εχει ηδη προσδιορισμο, που το ξεχωριζει απο την υπολοιπη Μακεδονια. ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Εαν οι Ελληνες εχουν προβλημα με αυτον τον διαχωρισμο, ας ονομασουν αυτοι οπως θελουν την δικη τους επαρχια!!! Μα, δεν μπορω να καταλαβω. Ο Ζάεφ, ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ μετα τα Χριστουγεννα, εδωσε συνεντευξη στα ΜΜΕ της χωρας του, λεγοντας πως: Το ονομα του αεροδρομιου, η εθνικη οδος, τα αγαλματα κ.λ.π., θα αποσυρθουν φυσικα, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. τα βαζει στο παζαρι, ενω ο Κοτζιας ελεγε οτι ηταν προαπαιτουμενο για τις συνομιλιες.Δηλαδη το ηξεραν αυτο οι εδω, ομως δεν εβγαζαν κιχ. Μα τι πιεση, απο ποιον και με τι ανταλλαγματα δεχεται αυτη η κυνερνηση να συνομιλησει.... Ειμαστε σαν μαθητες Δημοτικου, μπροστα στην πονηρια και καπατσωσυνη των Σκοπιανων. Μας παιζουν στα δακτυλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι οι συνεπειες..μιας μεγαλοφυους πολιτικης..Τσιπρα .Κοτζια..Ευλογα αναρωτιεσαι αν ηταν ανοητοι τι θα γινοταν ...Ισως ο Αρμαγεδων στους γαλαξιες...τελειοφυτοι της σχολης του Ρατανπλαν...

      Διαγραφή
  7. Γιά τα αμετανόητα και πονηρά Σκόπια, που πάντα έχουν εδαφικές βλέψεις σε βάρος της Ελλάδος, (τελευταία τις κρύβουν επιμελώς για να μπούνε στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε.), αξίζει πραγματικά ένα σχέδιο τύπου "Ανάν".
    Την αναδιάταξη δηλαδή της F.Y.R.O.M. σε μία "Ενωμένη Δημοκρατία του Vardar" (ή των Σκοπίων), η οποία θα αποτελείται από δύο ομόσπονδα κρατίδια, ένα Σλαβοσκοπιανό και ένα Αλβανοσκοπιανό.
    Οι Αλβανοί είναι άλλωστε γύρω στο 30% του πληθυσμού και οι Σλάβοι ψευτομακεδόνες, που μιλούν Βουλγαρική διάλεκτο, είναι κοντά στο 64%.
    Με αυτήν την προϋπόθεση και όνομα, να ενταχθούν στούς δυτικούς οργανισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έξι Θα στην τελευταία παράγραφο!!
    Νεοφιλελες είσαι ρε μεγάλε; ή ο μέντιουμ με εκ γεννηθεις χάρισμα;
    Αυτό δεν είναι άρθρο, είναι καζαμιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δωσε θαρρος στον χωριατη να σ'ανεβει στο κρεββατι λεει η παροιμια.
    Σε λιγο θα μας λεει και τι να κανουμε στο κρεββατι.
    Γι αυτο λοιπον μια και ειναι στο κρεββατι,γαμ@@##$στε τον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολίτες που 2 φορές ψήφησα ένα ανώμαλο έκτρωμα για δήμαρχο τους δεν έχουν το δικαίωμα να λέγονται Μακεδόνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 100ετης πολεμος. Ναι!! Μεχρι να σβυσει η χολερα.Μεσα κι* εξω απ* αυτη την Αγια και Ενδοξη χωρα. Οι Ελληνες ειναι παντου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλά τα λέει νομίζω παγκοσμίως δεν μπορούν να πιστέψουν ότι υπάρχουν τέτοιοι προδότες και κανείς δεν τους παίρνει με τις πέτρες εντός της χώρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Επειδή αρχαία Ελληνικά δεν γνωρίζουν ούτε οι ξένοι αλλά ούτε και κάποιοι Ελληνόφωνοι που προσκυνάνε όλες τις "φιλικές συμβουλές" των πρεσβειών και των προξενείων και κάποιοι στρατολογούνται από τα νιάτα τους ως πληροφοριοδότες "ψιλικατζήδες" (σε χρήμα και πάσης φύσεως επαγγελματικά, προσωπικά,οικογενειακά ανταλλάγματα) ή και πράκτορες(με όρκο σε ξένη σημαία και σύνταγμα, κανονική εκπαίδευση σε πολλά αντικείμενα παράλληλα με πανεπιστημιακές σπουδές, μισθό νεοσύλλεκτου 5.000 δολάρια/μήνα και μισθό επιχειρησιακού 8.000) της Τασίας η απάντηση πρέπει να σταματήσει να ναι Μολών Λαβέ. Πρέπει να δίνουμε απάντηση στη γλώσσα που αντιλαμβάνονται,την αγγλική γλώσσα.

    FUCK OFF!!!

    Αν τώρα είναι Σκοπιανοί κάποιοι απ' αυτούς και δεν ξέρουν καλά αγγλικά και δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει η απάντηση να έρθουν να τους δείξουμε.

    Δεν υπάρχει χειρότερο είδος από τον "γενίτσαρο",από τον πουλημένο στη κάθε πρεσβεία και προξενείο, από αυτόν που δίνει όρκο σε ξένη σημαία!
    Ποια πατρίδα? Πιστεύουν ΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ στην έννοια της πατρίδας?! Δεν πιστεύουν ούτε στον θεσμό της πατρίδας, ούτε στον θεσμό της Θρησκείας, ούτε στον θεσμό της οικογένειας. Πουλημένοι!!! Ο "γενίτσαρος" πουλάει στον ξένο τη νοημοσύνη του,τις γνώσεις του, το σώμα του και τις ικανότητες του.Πουλάει την ψυχή του την ίδια! Πατρίδα του είναι ο πράσινος "θεός", σε Τρισυπόστατο Θεό δεν πιστεύει(είτε το δηλώνει είτε όχι) κι έχει πάθη που δεν ελέγχει και τον κρατάνε από τους όρχεις αν κάποια στιγμή δεν είναι "καλό παιδί" στη δουλειά του.

    Στις 21 Ιανουαρίου 2018, ο ταλαιπωρημένος, ο χρεοκοπημένος, ο αποκτηνωμένος Ελληνικός λαός πρέπει να σταθεί στη γραμμή και να στείλει δυνατό μήνυμα εντός κι εκτός χώρας.

    Τέλος η κλάψα.
    Τέλος ο καναπές.

    Βγείτε, φωνάξτε.
    Μιλήστε στη ψυχή του κάθε Έλληνα και Ελληνίδας.
    Κάντε τα αλεξίσφαιρα τζάμια του Αμερικανικού προξενείου να τρίζουν από τις φωνές.

    Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

    Δεν πουλάμε ΟΝΟΜΑ
    Δεν πουλάμε ΙΣΤΟΡΙΑ
    Δεν πουλάμε ΕΔΑΦΗ

    Η απάντηση μας θα είναι μία:

    FUCK OFF!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μάλλον λιγάκι προδότης ακούγεται ο τσιπρας όπως τα λέει .Τετοια λόγια μπορούν να σε κάψουν.
    Καμμιά φορά ειναι σοφό να το βουλώνεις αντί να παζαρεύεις την ιστορία της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ Γιωργος Γεωπονος.
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.