14/1/18

Και πάλι λίγα πάθαμε - Διαβάστε τι πίστευε η κυβέρνηση και ποια ήταν η στρατηγική τους στη διαπραγμάτευση - Επειγόντως ένα γιατρό

Αυτοί θα διαπραγματευτούν το Σκοπιανό; Ο Θεός να φυλάει τη Μακεδονία και τους Έλληνες από αυτούς και όχι από τους εχθρούς, εκείνους τους ξέρουμε
Τόμας Βίζερ στην «Κ»: Με επιπλέον όρους η ελάφρυνση χρέους
Ελάφρυνση του χρέους αλλά με επιπλέον υποχρεώσεις της Αθήνας έναντι των δανειστών και όχι καθαρή έξοδο, όπως ελπίζει η ελληνική πλευρά, βλέπει μετά τον Αύγουστο του 2018 ο απερχόμενος επικεφαλής του EuroWorkingGroup Τόμας Βίζερ.
Σε αποκλειστική συνέντευξή του στην «Κ» ο κ. Βίζερ σημειώνει πως παρόλο που ακόμα δεν έχει συζητηθεί ποια θα είναι η σχέση μεταξύ Ελλάδας και δανειστών από τον Αύγουστο που το πρόγραμμα τελειώνει, όλα θα εξαρτηθούν από τις συμφωνίες των δύο πλευρών για τη μείωση του χρέους.
«Εάν υπάρξει περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους μετά το τέλος του προγράμματος, τότε λογικό είναι να επιτευχθεί κάποια περαιτέρω συμφωνία», λέει χαρακτηριστικά υπενθυμίζοντας ότι οι χώρες που έχουν περάσει από μνημόνια έχουν διαφορετική σχέση με τους εταίρους. Σύμφωνα με τους κανόνες οι οποίοι εφαρμόζονται στην Ιρλανδία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Κύπρο –σύντομα και στην Ελλάδα–, η χώρα θα είναι κάτω από μια ενισχυμένη εποπτεία μέχρις ότου το 75% των δανείων επιστραφεί – κάτι που τοποθετείται χρονικά με τα σημερινά δεδομένα γύρω στο 2060!
Όπως λέει ο κ. Βίζερ, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που παραμένει άλυτο παρά τα οκτώ χρόνια προγραμμάτων προσαρμογής είναι ότι οι ξένες επενδύσεις δεν είναι ευπρόσδεκτες στην Ελλάδα όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες. «Μόλις πρόσφατα η Ελλάδα έπαψε να αποτελεί τεράστιο ρίσκο για επενδύσεις καθώς τα τελευταία χρόνια κανένας λογικός επενδυτής δεν θα επένδυε», λέει χαρακτηριστικά.
Ενας βασικός λόγος που οι επενδυτές διστάζουν να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα είναι το δικαστικό σύστημα, σύμφωνα με τον κ. Βίζερ.« 
Για τον Αυστριακό αξιωματούχο παρόλο που αυτοί οι τομείς της Δικαιοσύνης και της εκπαίδευσης αποτελούν ακρογωνιαίους λίθους ενός πετυχημένου κράτους, αποτελούν ευθύνη της εγχώριας κυβέρνησης. «Το πρόγραμμα δεν μπορεί να αποτελεί το μέσο με το οποίο αλλάζουν οι συνταγματικοί πυλώνες μιας χώρας», τονίζει.
Διαβάστε περισσότερα στην «Καθημερινή της Κυριακής» που κυκλοφορεί ή στο Epaper μέσω υπολογιστή και κινητού

2 σχόλια:

  1. Ο γνωστός υπάλληλος του Σόιμπλε μας ανακοινώνει το καθόλου προφανές μέχρι σήμερον, ότι ενδεχόμενη "ρύθμιση" του χρέους (με ότι αυτό υποθέτουμε ότι σημαίνει) πρέπει να συνοδεύεται και από μερικά μέτρα, καλή ώρα από αυτά που έχουμε εφαρμόσει κατά δεκάδες από το 2010 και διαλύσαμε την οικονομία και την κοινωνία.

    Και βέβαια ουδείς αποκλείει, αν γίνει και αυτό, να μας έρθουν οι του Δ΄ Ράιχ μετά από 15 χρόνια και να μας πούνε ότι δυστυχώς έφταιγαν οι πολλαπλασιαστές που δεν βγαίνουν τα νούμερα.

    Βεβαίως οι νταβατζήδες της ηπείρου δεν επιθυμούν σε καμμία περίπτωση να χάσουν τον ρόλο τους ο οποίος υπηρετείται από το γνωστό σχήμα συμβάσεις - αξιολόγηση - προαπαιτούμενα και πάλι από την αρχή. Θέλουν μιά νέα σύμβαση για να μην χαλάσει το γαιτανάκι.

    Και γεννάται το ερώτημα.

    Αξίζει τον κόπο η όποια "ρύθμιση" μπροστά στην δυνατότητα να τους πόυμε άει στο διάολο ;

    ΥΓ
    Οι παπαριές περί του αξιωματούχου ότι που θα πάει θα γονατίσουν οι νταβατζήδες είναι χονδροειδής ψεύτικος καπνός για αντιπερισπασμό. Όταν μας δώσει κάποιο όνομα θα ξανασυζητήσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι ξεκαρδιστικό να βλέπεις σοβιετικής κοπής και έκδοσης φελλούς να συνεχίζουν ακάθεκτοι όταν ήδη ο αρχηγός τους, όχι απλά έχει κρούσει πρύμναν, αλλά έχει γονατίσει και κατεβάσει τα σώβρακα (που έτσι κι αλλιώς δεν έχει).
    Αλλά πιο βλάκας από αυτόν που ψηφίζει αριστερά, υπάρχει; Φυσικά και όχι. Ακόμη και αν το δεις με βάση το στενό σου επιχειρηματικό συμφέρον, η αριστερά είναι μεγάλη ζημιά για όλους. Χτίζει ζητιάνους και παράγει μόνο τσιμπούρια και απόβλητα. Γι' αυτόν τον λόγο το ποσοστό που συγκεντρώνει στο σύνολο της η αριστερά σε κάθε χώρα είναι δείκτης και μέτρο της βλακείας που δέρνει τον λαό της.
    Οι αριστεροί είναι κάτι αχάριστουι ζητιάνοι που στήνουν παγανιά στο δρόμο και αντί να σκύβουν το κεφάλι και να σκεφτούν που τους οδήγησε στην ζωή η βλακεία τους, έχουν το θράσσος να κοιτούν υποτιμητικά μια τον οβολό που ρίχνεις με τρόμο στη λέρα τους και μια το αμάξι σου. Λες και είσαι υποχρεωμένος να ταϊζεις την κουτοπονηριά του κάθε αποτυχημένου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.