18/1/18

Τουρκία: Συνετρίβη στρατιωτικό αεροσκάφος - Τρεις νεκροί

Τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν στρατιωτικό αεροσκάφος τύπου CN-235 CASA συνετρίβη κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, στην Ισπάρτα της κεντρικής Ανατολίας. 
Ο κυβερνήτης της Ισπάρτας, Σεχμούς Γκιουνάιντιν επιβεβαίωσε ότι δύο πιλότοι και ένας μηχανικός που επέβαιναν στο αεροσκάφος έχασαν τη ζωή τους κατά τη συντριβή. Όπως δήλωσε η αιτία του δυστυχήματος δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, ωστσο σημείωσε ότι επικρατούσε ομίχλη στην περιοχή κατά τη διάρκεια της πτήσης. 
«Στις 17 Ιανουαρίου 2018 ένα αεροσκάφος τύπου CN-235 CASA απογειώθηκε στις 11:03 το πρωί από τη βάση του Εσκισεχίρ με επιβαίνοντες δύο πιλότους και έναν μηχανικό. Η επαφή με το αεροσκάφος χάθηκε περίπου στις 12:50 το μεσημέρι και ξεκίνησε αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης. Στις 14.30 εντοπίσαμε τα συντρίμμια βόρεια της λίμνης Eğirdir, καθώς και τις σορούς των τριών ηρωικών στρατιωτών», αναφέρει η ανακοίνωση.
Ο κυβερνήτης της επαρχίας Ισπάρτα, ο Σεχμούς Γκουναϊντίν, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση TRT είπε ότι στην περιοχή όπου σημειώθηκε το δυστύχημα επικρατούσε πυκνή ομίχλη.
Τον Δεκέμβριο του 2016 ένα τουρκικό μαχητικό συνετρίβη κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης στη νοτιοανατολική Τουρκία, αλλά ο πιλότος του σώθηκε καθώς πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμα. Δεν είχαν την ίδια τύχη δύο άλλοι πιλότοι, το αεροσκάφος των οποίων συνετρίβη τον Μάρτιο του 2015 στην κεντρική Τουρκία.
Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.