9/1/18

Γίναμε περίγελως των Αλβανών και των Σκοπιανών- Πού κατήντησε η Ελλάδα με τους άθλιους πολιτικούς

Εθνικός εξευτελισμός - Μαθαίνουμε από τους Αλβανούς τι συμφώνησε η ομάδα του Μαξίμου για ένα εθνικό θέμα μείζονος σημασίας

Αλβανικά ΜΜΕ: «Νέα Μακεδονία» συμφώνησαν Αθήνα και Σκόπια 
Ενώ στην Αθήνα βρίσκεται ο Αλβανός αντιπρόεδρος της ΠΓΔΜ
Παναγιώτης Σαββίδης
Σύμφωνα με δημοσίευμα, η επίσημη ονομασία που έχει συμφωνηθεί είναι «Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας»  και εν συντομία «Νέα Μακεδονία» - Τι προβλέπεται για ζητήματα εκκλησίας, γλώσσας και ταυτότητας
Την ώρα που ο Αλβανός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των Σκοπίων  Μπουγιάρ Οσμάνι, επισκέπτεται την Αθήνα για επαφές με την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα της αλβανικής ενημερωτικής πύλης www.infoshqip.com, που αναφέρεται σε «λεπτομέρειες» της επικείμενης συμφωνίας Αθηνών-Σκοπίων για την ονομασία,  επικαλούμενο μάλιστα «αξιόπιστες ελληνικές πηγές».
Σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα, η επίσημη  ονομασία που έχει συμφωνηθεί είναι «Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας» και εν συντομία «Νέα Μακεδονία». Η συμφωνία προβλέπει, επίσης,  λύσεις σε ζητήματα εκκλησιαστικά, γλώσσας και ταυτότητας, όχι μόνο των Σκοπιανών αλλά και των Ελλήνων Μακεδόνων 

Το όνομα των Σκοπίων θα αναφέρεται στα σλαβικά, αγγλικά, ελληνικά και αλβανικά. Συγκεκριμένα :

ΕΠΙΣΗΜΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ 
Република Нова Македонија (мк-кир)  
Republika Nova Makedonija(mk-lat)
Republic of New Macedonia(eng) 
Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας(gr) 
Dimokratia tis Nea Makedonia(gr-lat)

ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ
Нова Македонија - Nova Makedonija (mk)  
New Macedonia (eng)
Νέα Μακεδονία (gr)

ΓΛΩΣΣΑ
Sovremen Makedonski jazik (мк)
Modern Macedonian/Makedonski (eng)
Σλαβομακεδονική γλώσσα - Slavomakedoniki glossa (gr)

ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ - ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ
Македонско (мк)
New Macedonian (eng)
Νεομακεδονική (gr)

ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Нова Македонска Православна Црква–Охридска Архиепископија (мк)
New Macedonian Orthodox Church–Ohrid Archbishopric (eng) 
Ορθόδοξη Εκκλησία της Νέα Μακεδονίας-Αρχιεπισκοπή της Οχρίδας (gr)

Το επίμαχο δημοσίευμα:

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η «Εθνική Ταυτότητα» θα υπόκειται σε διαπραγματεύσεις της συμφωνίας και θα είναι:
Македонец/Македонка/Македонци (мк)
Ethnic Macedonian/Ethnic Macedonians (eng)
Σλαβομακεδόνες/Slavomakedones (gr)

Παράλληλα προσδιορίζονται και οι Μακεδόνες της Ελλάδας για το πώς θα τους αποκαλούν οι Σκοπιανοί, αλλά και διεθνώς. Συγκεκριμένα: 
Μακεδονική / Μακεδονικό - Μακεδόνες / Makedones (gr)
Greek Macedon/Greek Macedons (eng) 
Грчки македон / Грчки македони (мк) 

Όπως επισημαίνει  το «InfoShqip.com» πρόκειται για ανεπίσημο έγγραφο με πληροφορίες από ελληνικές πηγές (Πληροφορίες από www.echedoros-a.gr). Αναλυτές στα Σκόπια δεν θεωρούν τυχαία τη συγκεκριμένη δημοσίευση, την ώρα που ο Αλβανός  αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των Σκοπίων  Μπουγιάρ Οσμάνι, επισκέπτεται την Αθήνα.

13 σχόλια:

  1. Η απόλυτη αποτυχία.
    Και είσοδο σε ΕΕ-ΝΑΤΟ θα πετύχουν και το θέμα της ταυτότητας (που είναι ο πραγματικός τους στόχος με όχημα το όνομα) κατάφεραν να κρατήσουν αν είναι αληθή τα δημοσιεύματα.
    Τι θα πει Ethnic Macedonian;; Γυρίζουμε πίσω στις αρχές του 20ου αιώνα, στο μακεδονικό αγώνα με την Ελλάδα αυτή τη φορά να μπάζει από το παράθυρο τους Σλάβους στη Μακεδονία αντί να τη βοηθά να τους αποτινάξει από πάνω της.
    Μην τολμήσουν να ψηφίσουν κάτι τέτοιο οι Έλληνες Βουλευτές, το Σύνταγμα δίνει την υποχρέωση στους Πολίτες να υπερασπίζονται με κάθε μέσο την ακεραιότητα της Πολιτείας.
    Απέναντι σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επικειται αλλη μια προδοσια, απο το δημοκρατικο κοινοβουλευτικο μορφωμα, τυπου κυβερνησης, που εξελεξαν τα κατοχικα διαπλεκομενα μμε μεσω του ραγιαδικου ελληνοφωνου πληθυσμου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεγιστη προδοσια. Υπαρχει δικαιοσυνη να τους μαζεψει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1)Η προπολεμικά καλούμενη Επαρχία Βαρδάρ της Νοτιοσλαυϊας, ενώ ευρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης λόγω της Αλβανικής μειονότητας που προσεγγίζει το 30% και που οι σλαβοι κάτοικοι της ομιλούν βουλγαρική διάλεκτο, δυστυχώς φαίνεται να πλησιάζουν στο να επιτύχουν να γίνουν συγκληρονόμοι του ονόματος της Μακεδονίας.
    2)Ερώτηση: Όταν η καταστροφή κτυπήσει την χώρα μας, λόγω της τραγικής κατάστασης που περιέρχεται στα εθνικά της θέματα, εξ'αιτίας της ανικανότητος των αρχόντων, θα αναζητηθούν ευθύνες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ.ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΚΟΝΟΜΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ.

      Διαγραφή
    2. Ελληνες ....τζιχαντιστες ...υπαρχουν...??..Μακεδονομαχοι ?? ""Αυτοκινητο εξεραγει...στην εισοδο του ΥΠΕΞ..""...?? Οχι.......
      Ετοιμαστειτε....θελουν οι ...Νατοικοι....και 10.000 απο τις γυναικες σας..για πικ νικ... Ο αλλαμουρας τσιπρας με τον ταβερνιαρη υπουργο ...ειπαν ..ΝΑΙ...τις δινουμε...και για ναχετε πλεονασμα...20 τα εκατο...πσρτε αρχικα αλλες 2000....Αυριο αρχιζουν οι ...κατασχεσεις...των γυναικων ...ηλεκτρονικα....Σε δευτερη φαση ...θελουν και οι γερμανοι...100.000.....και εως το 2025 ..θελουν και οι τουρκοι....αγορακια...μανες...κορες...ανδρες...Ο τσιπρας ειπε....παρτε....ολα...εκτος απ την περιστερα και το παιδι μου...κι εκτος του Κυριακου...της Ολλανδεζας...και των λοιπων...δορυφορων...Χαροντα...Εγγελαδου....Φοβου....Δειμου.....κλπ
      Αφηστε μονο την μικρουλα δορυφορο...την πιο μικρη του ηλιακου......την μια σταλια την...Μνημοσυνη.....

      Διαγραφή
  5. Δηλαδή για να διακρίνουμε Νέα και Παλιά ( γιατί για να υπάρχει μια νέα θα πρέπει να υπάρχει και μια παλιά Μακεδονία) θα λέμε π.χ. η Παλαιομακεδονική φάλαγγα συνέτριψε το πεζικό του Δαρείου"; Ή ο Παλαιομακεδόνας βασιλιάς έκοψε το γόρδιο δεσμό ( αντί τα κεφάλαια κάποιων απογόνων του);
    Προφανώς τα ξεφτέρια μας είναι χαρούμενα και πιστεύουν ότι κάτι έκαναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ αντικειμενικός και αξιόπιστος ο Κος δημοσιογράφος!!!
    Αλίμονο στον καλοπιστο αναγνώστη που περιμένει να μάθει μια σωστή πληροφορία και ανάλυση (πχ Λυγερός κλπ).
    Εάν είναι σωστή πληροφόρηση και υπάρχει το Μακεδονία τότε όλοι στο συλλαλητήριο.
    Είναι σωστή; Δεν γνωρίζει ως ώφειλε ποιό site είναι αυτό στην Αλβανία και εάν είναι στην γραμμή του Τουρκογενιτσαρου;
    Παρεμπιπτόντως επειδή σήμερα υπεγραφει από τον Καμμένο η απόφαση για την παραλαβή των 70 ΕΕ/Π στην αξία ούτε του ενός Απάτσι (44 δις€) και η διαπραγμάτευση για τα F-16 έπεσε στο 1,1 δις € περίπου ,ενώ ο Κος αυτός σκοπίμως παραπλανουσε για 2,4 δις κλπ διαψεύσθηκε εντός διμήνου αλλά η λάσπη του έμεινε. Βέβαιως εάν εμφανιστεί η ανάρτηση του και το σχόλιο μου ,επιβεβαιωνει αυτό που πρέπει να κάνει κάθε καλοπιστος μελετητής κάνοντας έρευνα και διασταύρωση πληροφοριών και αναλύσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. €44 δις ;;! (Ούτε ολη η Ελλας δεν αξιζει τοσο)...μάλλον: $44,000,000.-

      Διαγραφή
    2. Αρισταρχε...αλλαξε ονομα....εισαι....αγεωμετρητος....44 δις.....κανουν 10.000 Απατσι... και 100.000 γκαζουλια απ τα αλλα...αν θελεις...ασε το θεμα...και πηγαινε για ..ψαρεμα...μηπως πιασεις μια ..μσριδα...

      Διαγραφή
    3. Ok ρε παλικάρια λάθος εκατομμύρια είναι μην τρελενεστε,και πολύ λιγότερα από τα άχρηστα πυρκα που θα πούλαγαν στους Σαουδάραβες.

      Διαγραφή
  7. Με τους πολιτικούς που ψηφίζετε από τη μεταπολίτευση και μετά,και με την εμφάνιση των σημερινών νεογενίτσαρων γκαιμπελιστών που δεν είναι ικανοί να κουμαντάρουν ένα περίπτερο και να χωρίσουν δύο χασικλήδων μπάφους μαντέψτε ποιά θα είναι η τύχη της πατρίδας και των παιδιών σας σε λίγα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.