16/1/18

ΑΝΕΛ: Πάγια η θέση μας για μη χρήση του όρου «Μακεδονία»

Η θέση των ΑΝΕΛ είναι πάγια και διατυπωμένη από το πρώτο συνέδριό μας, επαναδιατυπώθηκε στο τρίτο συνέδριο και επιβεβαιώθηκε πρόσφατα στο Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος περί μη χρήσης του ονόματος «Μακεδονία» για τα Σκόπια ή παραγώγου του ονόματος αυτού» δήλωσε, η εκπρόσωπος των Aνεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, σημειώνοντας επίσης ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ασκεί μια πολυδιάστατη, πολυεπίπεδη και ενεργητική εξωτερική πολιτική και έχει αναβαθμίσει τον γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας».
Σε συνέντευξή της στο A΄ Πρόγραμμα, η κυρία Παπαδοπούλου επανέλαβε την εμπιστοσύνη των ΑΝΕΛ στον υπουργό Εξωτερικών, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η στάση του κόμματός της είναι σαφής: «Μετά το πρόσφατο μίνι υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Καμμένος έθεσε υπόψη για μια ακόμη φορά την απόφαση του 1992 και θύμισε το βέτο στο Βουκουρέστι, την απόφαση να μην ενταχθεί το γειτονικό κράτος στο ΝΑΤΟ ή στην Ε.Ε. αν δεν έχει λυθεί το θέμα του ονόματος και να υπάρξει λύση erga omnes, για όλες τις χρήσεις. Για το Σκοπιανό υπάρχει μια εθνική θέση, αυτή του 1992 και μια «κόκκινη» γραμμή που τέθηκε στο Βουκουρέστι. Όπως έχει πει ο πρόεδρός μας, για να υπάρξει αλλαγή της εθνικής θέσης, θα πρέπει να υπάρξει εκ νέου σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών» σημείωσε.

Κληθείσα να σχολιάσει τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ ότι «δεν θα συμμετάσχει σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών αν δεν υπάρχει κοινή κυβερνητική θέση», η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ σχολιάσε ότι «συνιστούν προσπάθεια απεγκλωβισμού του από το πρόβλημα που αντιμετωπίζει με τους Μακεδόνες βουλευτές της Ν.Δ», ενώ για τις δηλώσεις της Εκκλησίας για το συγκεκριμένο θέμα, σημείωσε ότι «η Εκκλησία έχει κάθε δικαίωμα να παρεμβαίνει στα ζητήματα αυτά. Τα μέλη της είναι Έλληνες πολίτες και ψηφίζουν».

Αναφερόμενη στο πολυνομοσχέδιο και την πορεία της οικονομίας, η κ. Παπαδοπούλου εξέφρασε την άποψη ότι «το πολυνομοσχέδιο οριστικοποιεί τη γ’ αξιολόγηση χωρίς νέα δημοσιονομικά μέτρα» και μιλώντας για τους πλειστηριασμούς, περιέγραψε ότι «εκείνο που άλλαξε είναι η τεχνική διαδικασία, δηλαδή αντί φυσικής παρουσίας θα γίνονται ηλεκτρονικά».

Ερωτηθείσα γιατί δεν μίλησε χθες ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος, στη Βουλή, η εκπρόσωπος σημείωσε ότι «ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εκφράζει πάντα με παρρησία τις απόψεις του. Χθες έκρινε ότι δεν χρειαζόταν να μιλήσει. Δεν ήταν άλλωστε η πρώτη φορά που δεν πήρε το λόγο». .

Τέλος, για το θέμα που προέκυψε από τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Ζουράρι, η κ. Παπαδοπούλου ξεκαθάρισε ότι «δεν έχει τεθεί ζήτημα να μην είναι μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ» και προσέθεσε: «Για τις δηλώσεις του υπήρξε άμεση αντίδραση από τους ΑΝΕΛ Θεσσαλονίκης και τη νεολαία του κινήματος για τον τρόπο με τον οποίο εκφράστηκε, και παραιτήθηκε μετά από τη συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο του κινήματος, τον κ. Καμμένο».

kathimerini.gr/

2 σχόλια:

  1. Ευριπίοδης Μπίλλης
    Τι θα πει (θεωρητική) πάγια θέση. Ξέρουμε το διαδιδόμενο όχι του στο όνομα, χωρίς δεδηλωμένη, και όλα μετά μέλι γάλα.

    Ή παραιτείται αν δοθεί το όνομα ή γίνεται μετά τον ΦΠΑ των νησιών «του» και Χοτ Σποτ του, ο μεγαλύτερος κωλοτούμπας Θεομπαίχτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστα κ Μπίλλη.
      ΟΙ ΑΝΕΛ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.Δεν ρίχνουν την κυβέρνηση η οποία όπως ορθά λέτε δεν έχει την Δεδηλωμένη.
      Με το πολυνομοσχέδιο παρέδωσαν στην Βουλή, την Θράκη μας στους Τούρκους! Οι Ελληνες το γένος μωαμεθανοί της Θράκης (η έρευνα DNA αυτό έδειξε) ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΗΚΑΝ σε ΤΟΥΡΚΟΙ!!!!! Οσοι υπερψήφισαν παρεβίασαν ΔΥΟ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ του Αρείου Πάγου,του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ελλάδος που κατεδίκασε τον Τουρκισμό ,ουσιαστικά παρέβησαν το εξαιρετικό μας Σύνταγμα.
      Σιγά μην νοιαστεί η Εκτελεστική Εξουσία για το εξαιρετικο μας Σύνταγμα και για Δικαστικές Αποφάσεις.ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΔΕΙΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ.
      Οστόσο όλοι γνωρίζουμε ότι όταν ποδοπατείται η Δικαστική εξουσία και ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ κατ εξακολούθηση το ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑ έχουμε ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ σε αντίθεση με αυτά που δηλωνει το συγκεκριμένο σαιτ.
      Τώρα έρχεται και το θέμα των Σκοπίων,των Αλβανών,των Νησιών,όλα είναι έτοιμα. ΠΟΙΟΣ ΑΜΦΙΒΑΛΕΙ ΟΤΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ 1911;;;;
      ΚΑΙ ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ
      «ΠΡΟΦΗΤΙΚΗ» (;;;) ΔΗΜΟΣΙΟΡΑΦΟΣ Η ΕΛΛΗ ΣΤΑΗ ΤΟ 2010 ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
      ΔΗΛΩΣΕ
      «να κατανοήσουν οι έλληνες πολίτες πως πρέπει να αλλάξει ο χάρτης του σκεπτικού τους, αλλά και πως πρέπει να κατανοήσουμε και να συμβιβαστούμε τελικά με την αλλαγή του χάρτη της χώρας…»!!!

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.