10/1/18

Χαμενεΐ: Διεθνής συνωμοσία κατά του Ιράν

Επικρίσεις προς τις ΗΠΑ εκτόξευσε χθες ο θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.
«Το μαζικό κίνημα του λαού ενάντια στη συνωμοσία των εχθρών» χαιρέτισε χθες ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, κατηγορώντας τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και μια εξόριστη οργάνωση της αντιπολίτευσης ότι σχεδίασαν τις πρόσφατες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. Σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης, διαδηλώσεις υπέρ της κυβέρνησης οργανώνονται καθημερινά εδώ και δέκα ημέρες σε όλη τη χώρα με τους πολίτες να καταδικάζουν τη βία και τις ταραχές που ξέσπασαν σε δεκάδες ιρανικές πόλεις από τις 28 Δεκεμβρίου έως την 1η Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι.
Ιρανός βουλευτής κατήγγειλε χθες ότι οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν συλλάβει 3.700 ανθρώπους τις δύο τελευταίες εβδομάδες. Επιπλέον, ανθρωπιστικές οργανώσεις αναφέρουν ότι οι ιρανικές φυλακές είναι επικίνδυνες, επαναλαμβάνοντας ισχυρισμούς για βασανιστήρια και κακομεταχείριση κρατουμένων αντιφρονούντων. Το Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με έδρα τη Νέα Υόρκη έκανε λόγο για τρεις νεκρούς στη διάρκεια της κράτησής τους.
«Μια τέτοια λαϊκή κινητοποίηση κατά της συνωμοσίας του εχθρού δεν έχει υπάρξει πουθενά αλλού στον κόσμο», δήλωσε χθες ο Χαμενεΐ σε ομιλία του που μεταδόθηκε από τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης. Ο αγιατολάχ κατηγόρησε «τις ΗΠΑ, τους σιωνιστές» ότι προετοίμαζαν επί «πολλούς μήνες» ταραχές «σε μικρές πόλεις, οι οποίες στη συνέχεια θα επεκτείνονταν στην πρωτεύουσα».
Παράλληλα μέσω ανάρτησής του στο Twitter, ο Χαμενεΐ υπογράμμισε: «Αυτός ο άνθρωπος που βρίσκεται στον Λευκό Οίκο, αν και μοιάζει να είναι ασταθής, θα πρέπει να κατανοεί ότι αυτά τα ακραία επεισόδια δεν θα μείνουν αναπάντητα», αναφερόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο Ντ. Τραμπ. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Τραμπ προσπάθησε να κερδίσει τις εντυπώσεις όταν εξέφρασε μέσω μηνύματός του στο Twitter τη στήριξή του στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Ιράν. «Τα χρήματα προήλθαν από τις πλούσιες κυβερνήσεις του Περσικού Κόλπου και οι εκτελεστές ήταν η εγκληματική οργάνωση», επισήμανε αναφερόμενος προφανώς στην οργάνωση της αντιπολίτευσης Μουτζαχεντίν του Λαού, που είναι απαγορευμένη στο Ιράν.
REUTERS, Α.Ρ., Καθημερινή

1 σχόλιο:

  1. Αν ελέγχεις το διαδίκτυο δύσκολα στήνονται σε τέτοιες κοινωνίες επαναστάσεις.Φυσικα χρειάζεται να εχεις μεγάλο μέρος του κοσμου με το μέρος σου.Αν ξεπεράσει η οργισμένη μάζα ενα κρίσιμο αριθμό ο,τι και να σου κάνουν εισαι άνευ άμυνας.Τους έκοψε τις επικοινωνίες και παπαλα η δουλειά ... Για την ωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.