16/1/18

Με τη Μεγάλη Αλβανία γαλουχούνται οι …Αλβανοί της …Ουκρανίας

Ο χάρτης της Μεγάλης Αλβανίας σε κορνίζα στο αλβανικό σχολείο της Ουκρανίας

Χάρτης σε αλβανικό σχολείο στην Ουκρανία, δείχνει την …επικράτεια της Αλβανίας, αυτή που θέλουν τα αλβανικά εθνικιστικά στοιχεία και όχι αυτή που σήμερα είναι, δηλαδή με αρπαγή τμημάτων από πέντε γειτονικές χώρες.
Αυτό έγινε γνωστό από την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο υπουργός της Διασποράς της Αλβανίας, Παντελί Μάικο που επισκέφθηκε την Ουκρανία, όπου εκτίθενται ορισμένες φωτογραφίες από το αλβανικό σχολείο.
Οπωσδήποτε οι φωτογραφίες αυτές της λεγόμενης ‘μεγάλης αλβανίας’ δεν είναι των απογόνων των Αλβανών, αλλά, πιθανόν, του αλβανικού κράτους…


«Ο Μάικο συναντά Αλβανούς της Ουκρανίας: Το αίμα νερό δεν γίνεται, πρέπει να έρθετε στην Αλβανία»

Ο Μάικο μαζί με τον Αλβανό πρέσβη στην Ουκρανία, Σπρέσα Κουρέτα επισκέφθηκαν το χωριό Καρακούρτ στην περιοχή της Οδησσού, όπου ζουν οι περισσότεροι Αλβανοί της διασποράς.

«Μετά από 300 χρόνια απουσίας, θα πρέπει να έρθετε στην Αλβανία για να δείτε τη χώρα καταγωγής σας από κοντά, που έχει γίνει ένα αγαπημένος τουριστικός προορισμός», είπε ο Παντελί Μάικο απευθυνόμενος στους Αλβανούς της Ουκρανίας.

«Το αίμα νερό δεν γίνεται», είπε ο Μάικο υποσχόμενος ότι ένα μάτι και ένα αυτί θα βρίσκεται για να ακούει τη διασπορά στην Ουκρανία.
--**--

Σύμφωνα με την αλβανική ιστοριογραφία οι Αλβανοί της Ουκρανίας κατάγονται από την Κορυτσά που την εγκατέλειψαν πριν από 300 χρόνια και πήγαν στη Βουλγαρία, όπου έζησαν δύο αιώνες και από εκεί μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία. Υπολογίζονται σε περίπου 5.000.

Οι Αλβανοί αυτοί είναι της φυλής ‘toskë’ ( που ζουν στην νότιο μέρος της Αλβανίας), ομιλούν ένα ιδίωμα αναμεμειγμένο με βουλγαρικά, τοσκικά, ουκρανικά και ρωσικά.

Οι Τόσκηδες αυτοί για άγνωστους λόγους μετανάστευσαν από την Κορυτσά και αφού πέρασαν τη σημερινή Ελλάδα και Βουλγαρία κατέληξαν στην Ουκρανία σε μια περιοχή που δωρήθηκε από την Κατερίνα την Β΄της Ρωσίας.

(Στοιχεία από 27.al, sq.m.wikipedia.org)
--
The Hellenic Information Team

1 σχόλιο:

  1. Παρουσία του αναπληρωτή Αλβανού πρέσβη εγκαινιάστηκε το πρώτο Αλβανικό σχολείο στην Κρήτη – Έντονες αντιδράσεις των γονέων και μαθητών

    Κάποιοι εξακολουθούν να μιλάνε ακόμη για ... ενσωμάτωση (λαθρο)μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Γι αυτό φροντίζει το κράτος να μην ξεχάσουν ποιοι είναι.

    Στο ΥΓ τού παραπάνω άρθρου διαβάζομε "Δικαίωμα διδαχής ελληνικής γλώσσας έχουν μόνο οι αναγνωρισμένες απο το αλβανικο κρατος ως μειονοτικές περιοχές. Οι υπολοιποι Ελληνες της Αλβανιας δεν εχουν αυτο το δικαιωμα".

    Μήπως τα Χανιά έχουν χαρακτηρισθεί αλβανική μειονοτική περιοχή και δεν το ξέρομε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.