15/1/18

Επιμύθιον για τον Ήρωα Νικόλαο ΑΝΔΡΕΟΥ του Γεωργίου εκ Δαφνώνος Ξάνθης

Έπεσε Υπέρ Πατρίδος στις 2 Δεκ.1940, στη Β. Ηπειρο

Στις 4 Δεκ. 2018, με επισκέφθηκε ο 86-χρονος Συνταξιούχος Διδάσκαλος κ. Παύλος Ανδρέου του Γεωργίου, κάτοικος Ξάνθης, ο οποίος έχοντας πληροφορηθεί για τις συχνές επισκέψεις και το διαρκές ενδιαφέρον από το Παράρτημα ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, για τους ‘’Άταφους Ήρωες’’ που έπεσαν στη Β. Ήπειρο στο Έπος του 1940-1941, με πληροφόρησε ότι εκεί ‘’βρίσκεται’’ από τις 2 Δεκ.1940 και ο αδελφός του Νικόλαος.
Έντονα συγκινημένος και με τρεμάμενη φωνή, μου εξέφρασε την έντονη επιθυμία να βρει, επισκεφθεί και προσκυνήσει το χώρο που έπεσε ο αδελφός του, ενώ ταυτόχρονα μου επέδωσε 2 επίσημα αποδεικτικά έγγραφα, στα οποία αναγράφεται «ότι έπεσε στις 2 Δεκ 1940 πολεμώντας ηρωικά και ετάφη υπό Ιερέως στην Περιοχή Μοσχοπόλεως», στη Β. Ήπειρο.
Διαβάζοντας την επιστολή-αναγγελία θανάτου, από τον Διοικητή της VIIης Ομάδος Αναγνωρίσεως (Ο.Α.), του πεσόντος Υπέρ  Πατρίδος ‘’Ιππέα Νικολάου ΑΝΔΡΕΟΥ του Γεωργίου, κατοίκου Δαφνώνος Ξάνθης’’, όπως και το τηλεγράφημα του Πατρός του, προς τον τότε Πρόεδρο της Κυβέρνησης, συγκινήθηκα και ταυτόχρονα θεώρησα ως ελάχιστο ηθικό χρέος να τα μεταφέρω αμέσως στην αρμόδια Υπηρεσία του ΓΕΣ και μάλιστα παρουσία του.
Ο υπεύθυνος Αξιωματικός του ΓΕΣ, επιβεβαίωσε αυθημερόν την εγκυρότητα από την ‘’Καρτέλα της Μονάδος’’ και τον πληροφόρησε για τις περαιτέρω διαδικασίες που θα ακολουθήσουν για την έρευνα και την ενδεχόμενη ταυτοποίηση με λήψη γενετικού υλικού (DNA).


Τελειώνοντας τη συζήτηση, ο κ. Ανδρέου, πριν αποχωριστούμε και σχεδόν κλαίγοντας από συγκίνηση μου εξομολογήθηκε, ότι «Σπούδασε με τη σύνταξη του πεσόντος αδερφού του την οποία λάμβανε ο Πατέρας του και ότι επιθυμεί διακαώς να επισκεφθεί τον τόπο της θυσίας του αδελφού του Νικολάου». Στις 10 ιαν.2018, με επισκέφθηκε και πάλι προσκομίζοντας και 1 φωτογραφία του αείμνηστου αδελφού του, που είναι έφιππος με στολή και πολεμική εξάρτυση. Στο πίσω μέρος της φωτογραφίας αναγράφεται :
« Για δείτε το κορμάκι μου τι λεβεντιά που έχει
  να σας μιλήσει δεν μπορεί γιατί ψυχή δεν έχει».

Ήταν το ελάχιστο που μπορούσα να πράξω, υποβοηθώντας για την ανεύρεση του ‘’Πεσόντος υπέρ Πατρίδος’’ Ιππέα Νικολάου ΑΝΔΡΕΟΥ του Γεωργίου. Σεμνύνομαι στη Μνήμη τόσο του πεσόντος για τη ζωή του, όσο και του Πατέρα του Γεωργίου για τον Πατριωτισμό του. Εύχομαι οι έρευνες για την ανεύρεση πεσόντων, που θα ξεκινήσουν σύντομα, να έχουν θετικά αποτελέσματα.

Αιωνία σας η Μνήμη, ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΝΕΚΡΟΙ !!!

                                  Γράφει ο :Υπτγος ε.α Γεώργιος Γεωργιάδης
Πρόεδρος ΤΣ Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης.
(κιν : 6937100910)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.