15/1/18

Λαβρόφ: Οι ΗΠΑ θέλουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, γι’ αυτό άνοιξε το Σκοπιανό

  • Λαβρόφ: Οι ΗΠΑ θέλουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, γι’ αυτό άνοιξε το Σκοπιανό
    Ο Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη συνέντευξη Τύπου για τη δράση της ρωσικής διπλωματίας το 2017 (φωτ.: EPA / Maxim Shipenkov)
Αμερικανικό… δάκτυλο πίσω από την ενεργοποίηση του Σκοπιανού, ένα ζήτημα που για χρόνια βρισκόταν σε «ημιαδρανή κατάσταση», βλέπει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών. Ο Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τη δράση της ρωσικής διπλωματίας το 2017, τόνισε ότι οι συνομιλίες ενεργοποιήθηκαν επειδή οι ΗΠΑ αποφάσισαν ότι τα Σκόπια πρέπει να είναι στο ΝΑΤΟ.

Σημείωσε δε ότι εφόσον η Ελλάδα είναι ήδη μέλος της Συμμαχίας «δεν της προτείνεται να κάνει υποχωρήσεις», σε αντίθεση με τη γειτονική της χώρα.
«Το θέμα δεν είναι να ληφθούν υπόψη κάποια γενικά και ιδιαίτερα γνωρίσματα των δύο γειτονικών λαών, αλλά το να κάνουν τη μία από τις αυτές χώρες οπωσδήποτε μέλος του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε.
Την άποψη του επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας δεν συμμερίζεται ο διαμεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών, που θεωρεί ότι η θετική δυναμική οφείλεται τόσο στο εποικοδομητικό κλίμα που δημιούργησαν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, όσο και στην απουσία προκλητικής ρητορικής από τη νέα κυβέρνηση των Σκοπίων. Ο Μάθιου Νίμιτς στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ ενόψει της συνάντησης της Τετάρτης είπε ότι στο επίκεντρο θα είναι ιδέες που είχαν πέσει στο τραπέζι και στο παρελθόν.
Σχετικά με το θέμα της χρήσης και το ζήτημα της ταυτότητας που θέτουν τα Σκόπια, αλλά και για τις ελληνικές ανησυχίες για θέματα ιστορικού χαρακτήρα και για την ιδιοποίηση της ιστορικής κληρονομιάς, ο ειδικός διαμεσολαβητής υπογράμμισε ότι και σε αυτά τα σημαντικά ζητήματα υπάρχουν λύσεις. «Δύο φιλικοί γείτονες μπορούν να τα επιλύσουν, εάν πρώτα λύσουμε το βασικό θέμα», κατέληξε. 

6 σχόλια:

  1. Αφου λοιπον γνωριζατε οτι αργα η γρηγορα θα συνεβαινε αυτο γιατι σπευσατε οι Ρωσοι να την αναγνωρισετε ως Μακεδονια και δεν τους συμβουλευσατε να διαλεξουν Σλαβικο ονομα ωστε να φαινεται οτι ειναι εθνοτικα κοντα σε εσας με οτι αυτο συνεπαγεται ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τό διάλεξε νά τούς ἀναγνωρίσῃ ἔτσι, μία Ρωσία ὑπό Γιέλτσιν, δηλαδή μέ ζάλη πανσλαβισμοῦ καί ὑπό ἐπιρροή Κύκλων τῶν ΗΠΑ, ἀλλά τό θέμα εἶναι, γιατί ὁ Πούτιν δέν ἀνακαλεῖ ἐμπράκτως τήν ἀναγνώριση αὐτήν (ἄν εἶναι ὄντως, ἔστω λίγο, φιλαλήθης, καί ὄχι μόνο "ρεαλιστής" πολιτικός)....ἀκριβέστερα, γιατί ἡ Ἑλλάδα δέν τοῦ τό ἔχει ζητήσει...

      Διαγραφή
    2. Κ.Ναια
      Οι ρωσοι δεν θα κανουν την δουλεια που εμεις δεν εχουμε τα κοτσια να κανουμε..και που ειναι δικο μας θεμα.Αν θελουμε τα διαλυουμε τα σκοπια...οποτε η αναγνωριση δεν υφισταται..Κι εμεις αναγνωρισαμε την ακροδεξια Ουκρανια..και αλλα χειροτερα..Αλλα η Μοσχα οταν την διαλυσει..η ιδια..δεν θαχει αξια η θεση μας γιαυτην..ουτε θα μυξοκλαιει σε μας...Αμ οι συμμαχοι μας της Ατλαντιδας μας την φορανε...παλι..οχι οι ρωσοι..Ο
      Λαβροφ εχει δικιο...αλλο αν δεν εχουμε εμεις πωπο να το πουμε..

      Διαγραφή
  2. Διαβάστε ξανά τι είπε ο μαστροΛαβροφ γιατί μάλλον δεν καταλάβατε:
    Το λέει με μεγάλα γράμματα
    "Σημείωσε δε ότι εφόσον η Ελλάδα είναι ήδη μέλος της Συμμαχίας «δεν της προτείνεται να κάνει υποχωρήσεις», σε αντίθεση με τη γειτονική της χώρα."

    Προσπαθεί να υποβαθμίσει τους συμβιβασμούς που θα κάνει η Ελλάδα, και να αναδείξει αυτός που θα κάνουν τα Σκόπια.

    Για τον μάστορα η Ελλάδα είναι χώρα του ΝΑΤΟ που ξέρουμε πως τις βλέπουν αυτές οι Ρώσοι, δικαίως ή αδίκως είναι υποκειμενικό.
    Άρα ο αδύναμος κρίκος είναι τα Σκόπια για τους Ρώσους (και είναι το πιο λογικό πράγμα να συμπεράνει). Ξέρουν ότι είναι πιο πιθανό να υποχωρήσουν τα Σκόπια (ή ότι άλλο μέλλει γενέσθαι, πχ να διαλυθούν μεταξύ νατοϊκών χώρων η να απορροφηθούν από ένα νατοϊκό κράτος).
    Και να χάσουν την επιρροή στα Βαλκάνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με χαζούς σου λέει έχω να κάνω ας εμπλακώ κι εγώ κάτι θα βγάλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν θυμάμαι καλά οι Αμερικάνοι ήταν η τρίτη χώρα που αναγνώρισε το κρατίδιο με το Εγγλέζικης πατέντας όνομα, και σύμφωνα με όσα "ρύθμισε" η επιτροπή Μπατεντέρ το 1993.

    Συνεπώς δεν υπάρχει περίπτωση οι νεοταξίτες της Ουάσιγκτον να κάνουν πίσω και να πιέσουν τους Σκοπιανούς να συμβιβαστούν.

    Και ο μίστερ ΝΑΤΟ που πήγε προσφάτως στην λυκοφωλιά τους, περισσότερο πήγε για να τους εμψυχώσει εις βάρος μας παρά να τους λογικέψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.