15/1/18

Οι Έλληνες πολίτες έχουμε λοβοτομηθεί; Πώς επιτρέπουμε σε κόμματα και πολιτικούς να κάνουν αυτό το αντεθνικό έγκλημα, το ξεπούλημα της Μακεδονίας;

Σάββας Καλεντερίδης
Ίσως ο τίτλος να θεωρηθεί και ισοπεδωτικός και προσβλητικός, όμως είναι αδύνατον να συλλάβει ο νους κανονικού ανθρώπου αυτά που συμβαίνουν, οι απίστευτες αθλιότητες στις οποίες προβαίνουν οι πολιτικοί και η απάθεια με την οποία τους παρακολουθούν οι πολίτες.
Αναφέρομαι στην αθλιότητα που είναι σε εξέλιξη, αφού βγάλαμε στο σφυρί την ιστορία και την ίδια την υπόσταση της Ελλάδας και του ελληνισμού.
Γιατί πρέπει να γνωρίζουν οι μεταπράτες τις ιστορίας μας ότι χωρίς αυτήν, θα πάψουν να υφίστανται και η Ελλάδα και ο ελληνισμός.
Κάτι απίθανοι τύποι που παριστάνουν τους πολιτικούς, έβγαλαν στην κυριολεξία στο σφυρί το όνομα και την ιστορία της Μακεδονίας.
Το παρασκήνιο ξεκίνησε στην Ουάσινγκτον και συνεχίστηκε στην Αθήνα και τα Σκόπια, όμως στο προσκήνιο το… χορό άνοιξε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δήλωσε στο Βελιγράδι, όπου βρισκόταν για ανεπίσημη επίσκεψη: «Ίσως το 2018 να είναι ένα έτος όπου θα μπορούμε να έχουμε μια θετική εξέλιξη σε ένα χρόνιο πρόβλημα, αν η νέα κυβέρνηση των Σκοπίων αποφασίσει να κάνει ουσιαστικά βήματα προς τα μπρος. Αν σταματήσει μια κατά την άποψή μου αχρείαστη ρητορική, ότι αποτελούν τους μοναδικούς απογόνους των Μακεδόνων και του Μεγάλου Αλεξάνδρου».
Αμέσως μετά, λες και υπάρχει κάποιος τρίτος συντονιστής στο παρασκήνιο, τη σκυτάλη πήρε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, με μια πανομοιότυπη δήλωση: «Αφήνω στην άκρη τις αξιώσεις της χώρας σύμφωνα με τις οποίες είμαστε οι μοναδικοί κληρονόμοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η ιστορία δεν ανήκει μόνο σε εμάς, αλλά επίσης και στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες».
Καταλάβατε πολίτες της Ελλάδας, αυτής της ένδοξης χώρας;
Ο πρωθυπουργός μας κύριος Τσίπρας, δωρίζει τη μισή ιστορία της Μακεδονίας και ο πρωθυπουργός των Σκοπίων μας κάνει τη χάρη και μας δίνει το δικαίωμα να είμαστε κι εμείς κληρονόμοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και της ιστορίας της Μακεδονίας, μαζί με τα Σκόπια αλλά και άλλες χώρες!
Δεν μπορεί, κάτι πρέπει να τους έχουν κάνει τους πολιτικούς μας – και δεν είναι μόνο ο Τσίπρας και ο Κοτζιάς. Αυτοί, ως κληρονόμοι των αγώνων του ΚΚΕ, δίνουν ευχαρίστως τη Μακεδονία, το δείχνουν άλλωστε! Όμως όλοι οι άλλοι, με πρώτον τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, θεματοφύλακα του Έθνους, τι κάνουν;
Απολύτως τίποτα. Εξευτελίζουν την έννοια της πολιτικής, της πατρίδας και του ίδιου του ελληνισμού.
Για να αντιληφθούμε το μέγεθος του εξευτελισμού, φθάσαμε στο σημείο να υπερασπίζονται τη Μακεδονία ξένοι καθηγητές, τη στιγμή που την έβγαλαν στο παζάρι ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Εξωτερικών και σχεδόν το σύνολο του πολιτικού συστήματος.
Ο καθηγητής Ιστορίας Αρχαιολογίας του του Berkeley Στίβεν Μίλερ δηλώνει ότι «τα Σκόπια πρέπει να ονομαστούν Παιονία. Η αρχαία Παιονία ήταν μέρος του “Βασιλείου της Μακεδονίας”, όπως ήταν η Ιωνία, η Συρία... Μπορεί έτσι να ήταν προσωρινά “Μακεδόνες” οι κάτοικοι την περίοδο του Μακεδονικού Βασιλείου, αλλά η περιοχή εκείνη δεν ήταν ποτέ "Μακεδονία"».
Η Αμερικανίδα αρχαιολόγος Ντόροθι Κινγκ δηλώνει για το θέμα: «Ναι, οι Μακεδόνες εισέβαλαν και κατέκτησαν τα Σκόπια, αλλά ο Αλέξανδρος κατέκτησε και το Ιράν και το Αφγανιστάν. Καμία από τις δύο αυτές χώρες δεν ισχυρίζεται ότι αυτό τους κάνει Μακεδόνες», λέει χαρακτηριστικά, και συμπληρώνει: «Η Αμφίπολη είναι στη Μακεδονία, η Βεργίνα είναι στη Μακεδονία και η...
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

26 σχόλια:

  1. Ο λαός για να αντιδράσει θέλει έναν μπροστάρη Κύριε Σάββα και εδώ ίσως αδικείται τον λαό ο οποίος από όσο ξέρετε και εσείς είναι συμπαγής!! Αυτό που γράψατε- -- απίστευτες αθλιότητες στις οποίες προβαίνουν οι πολιτικοί και η απάθεια με την οποία τους παρακολουθούν οι πολίτες. Αυτό πού λέω σαν πολίτης είναι και αυτό που νιώθω !!! Αυτό που λίπη, Αυτό περιμένουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευριπίδης Μπίλλης
      Και ζήσε Μάη μου να φας σε 10 χρόνια σκοπιανό τριφύλλι. Έτοιμη από το 2008 η συμφωνία

      Η παροχή τού ονόματος αποτελεί μη αναστρέψιμη παροχή Εθνικής Κυριαρχίας.

      Δείτε όλο το από το 2008 σχέδιο των ΟΧΙ κατά Αδωνίδα Γερμανοτσολιάδων.
      Τα κατωτέρω «10 χρόνια» θυμίζουν το σχέδιο Ανάν !!!!!

      Άρθρο της "Καθημερινής" της 27/)8/2008. Της Δώρας Αντώνιου . «Η πρόταση συγκροτήθηκε κατόπιν συνάντησης της κ. Ράις με την κ. Μπακογιάννη. Οι πληροφορίες, λοιπόν, αναφέρουν ότι το σχέδιο περιλαμβάνει πέντε βασικά στοιχεία:

      1. Αλλαγή του συνταγματικού ονόματος της ΠΓΔΜ, μεταβατική περίοδο διάρκειας 10 ετών, εντός της οποίας η ΠΓΔΜ θα πρέπει
      2. Να τροποποιήσει το Σύνταγμά της
      3. Να αλλάξει τη συνταγματική ονομασία με τη νέα στους διεθνείς οργανισμούς,
      4. Πρόσκληση προς την ΠΓΔΜ για ένταξη στο ΝΑΤΟ,
      5. Ελεύθερη χρήση του προσδιορισμού «μακεδονικός» και από τις δύο χώρες
      Και, τέλος, διακήρυξη και από τις δύο πλευρές, ότι δεν έχουν εδαφικές διεκδικήσεις η μία έναντι της άλλης.
      Και ζήσε Μάη μου να φας σε 10 χρόνια σκοπιανό τριφύλλι
      Επιπρόσθετα, αναφέρεται ότι η πρόταση συγκροτήθηκε κατόπιν συνάντησης της κ. Ράις με την κ. Μπακογιάννη.»
      Ευριπίδης Μπίλλης



      Διαγραφή
    2. Τό ὅποιο σχέδιο τυχόν ἀποδέχθηκε ἡ κα Μπακογιάννη, μπορεῖ νά τό πάρῃ σπίτι ης, νά τό βράσῃ, νά τό στραγγίσῃ, κλπ, ἀλλά ἀφοῦ δέν πέρασε ἀπό τήν Βουλή δέν ἔχει καμία νομική ἤ πολιτική ἴσχύ.
      Θά εἶχε κάποια πολιτική δεσμευτικότητα, μόνο ἄν ἦταν στά πράγματα ἡ κα Μπακογιάννη, καί μάλιστα μόνον rebus sic standibus. Αλλά δέν εἶναι πλέον ὙπἘξ ἡ κα Μπακογιάννη. Καί ἄν ὅμως ἦταν, θά λογοδοτοῦσε σέ ἄλλη Βουλή, καί θά ἦταν μειωμένη ἡ ὅποια δεσμευτικότητα.
      Τό ἀνωτέρω "σχέδιο" ὅμως, στήν πραγματικότητα, δέν συμφωνήθηκε γιά νά γίνει τελική συμφωνία, ουτε γιά νά λυθῆ τό πρόβλημα τῶν Σκοπίων μέ βάση αὐτό, ἀλλά ἀποκλειστικά γιά νά καμφθοῦν οἱ ἰσχυρότατες θέσεις τῆς Ἑλλάδος.

      Διαγραφή
  2. Δημιουργημα του Γιοσιπ Μπροζ Βαις (ΤΙΤΟ) ειναι το "Μακεδονικο" και ο αλυτρωτισμος που εμπεριεχεται στο συνταγμα των Σκοπιων περιλαμβανει την "Σαλονικη" ενθα και ο μεγαλος Εβραιος "Μεσιας" κατα τα λεγομενα ιδιου δραστηριοποιηθηκε τον 17 αιωνα (Ο Σαμπεται Ζεβι). Γι αυτο και καλειται 2η Ιερουσαλημ. Αυτο ειναι το background ολης αυτης της φασαριας που δεν ειναι τωρινη και τελικα οπως διαγραφεται θα οδηγησει στην απωλεια των Μακεδονικων εδαφων για την Ελλαδα σε βαθος χρονου και συμφωνα με τον σχεδιασμο των Φρανκ Καρλουτσι/Κασπαρ Γουαινμπεργκερ/Γιοζεφ Λουνς (σχεδιο Φαιδωρα). Η αυτοκτονικη εμμονη των Ελληνων στην Ευρωατλαντικη "οικογενεια" θα πληρωθει ακριβα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχει δρομολογηθεί πρώτα η ανεξάρτητη Θράκη. Δεύτερη έρχεται η Μακεδονία. Μετά η Ηπειρος με την κιβωτό του κόσμου. Επειτα τα νησιά του Αιγαίου με τη Μ.Ασία. Τέλος η Κρήτη.Εκει που σχεδιαζονται τα νέα κρατίδια από τη Νεα Τάξη ειναι οι Νέες χώρες της Εκκλησίας. Κανένας Μητροπολίτης δεν θα κατεβάσει τον κόσμο στο δρόμο.Δεν ειναι προδότες μόνο οι πολιτικαντηδες αλλά και οι ταγοι της Εκκλησίας

      Διαγραφή
  3. Τί μᾶς ἔχουν κάνει; Αὐτό πού πρῶτοι ἔκαναν οἱ ἴδιοι στόν ἑαυτό τους, ἤ πού τό ἔπαθαν πρῶτα οἱ ἴδιοι (ἀνάλογα μέ τό ἐάν ἀποσυνδέθηκαν μόνοι τους ἤ ἀπό ἄλλους, ἀπό τά "δεσμά" τῶν πρέπει).
    Τώρα σέ κάποιον βαθμό τό ἔχουμε καί μεῖς τό πρόβλημα αὐτό. "Μᾶς τό ἔκαναν" καί "μᾶς τό κάνουν", καί ὅσο περισσότερο "μᾶς τό κάνουν", τόσο πιό πολύ ἀδρανοποιούμεθα.
    Τό θέμα δέν εἶναι πολιτικό, οὔτε ψυχολογικό, οὔτε κοινωνιολογικό:

    Ἀπό τήν χαμένη ἀθωότητα, στήν ἀβάστακτη ἐλαφρότητα τοῦ εἶναι... Καί πλέον, δέν θέλει νά εἶναι ἀληθινός ὁ ἄνθρωπος, δυναμικός σέ ὅλες του τίς ὑπαρκτικές (ἱστορικές, οἰκογενειακές, διαπροσωπικές, αἰώνιες ἐν Χριστῶ Ἰησοῦ) διαστάσεις, ἀλλά θέλει "ἁπλῶς" νά φαίνεται ὅτι εἶναι, λιμνάζοντας ("ὑπάρχοντας") μόνο μέσα στά ὅρια τῶν παθῶν του (φιλαυτία, φιλοδοξία, φιληδονία, φιλαργυρία).
    Πεῖτε το ὅπως θέλετε: Τσιπρίτιδα, Γαβρογλίαση, Ζουραρίτιδα, Μητσοτακίαση, Εξτρεμίτιδα, Κωλικός τοῦ Κέντρου, Μπουταρολιθίαση, ἀρρωστημένη ἐγω-ίτιδα...., μέ
    ἕναν "πυρετό" πού ἐμποδίζει τήν ὑπεράσπιση τῶν ἀληθῶν καί δικαίων. Οἶστρος ἀκολασίας ἤ ἀνομίας, ἤ σκέτος τυφλός οἶστρος γιά τό φαίνεσθαι νέος/-α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Dear Savva,
    Your title is an understatement. We are in much worse position. If Diogenes couldn't find a man in ancient Athens, he had the benefit of the doudt it was night. Not even at the sunniest of the days you will find a true Greek. All it takes is 1 bullet and sacrifice one's personal life to save our country. More people kill their neighbors for mistreating their dog and not one for what they do to Greece.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όταν μία φυλή, ένα έθνος παραπαίει, το ξεπούλημα είναι γενικό και σε όλα τα επίπεδα.
    Το γένος παραπαίει, τι περιμένεις Σάββα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κονιον
      Η ερωτηση σου ειναι χαζη και δεν οδηγει πουθενα.
      ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ..!! ΟΛΩΝ ΜΑΣ...ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ...που ρωτας για νσ μην παρεις την ευθυνη να ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ... ΕΙσαι κοπανατζης ??

      Διαγραφή
  6. ΜΠΕΝΑΚΗ - ΠΑΠΟΥΛΙΑ (ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ 8/2/2005)

    https://www.youtube.com/watch?v=AMwpBzdzo_M

    Η προσφώνηση της Άννας Ψαρούδα Μπενάκη κατά την ορκωμοσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, τον Φεβρουάριο του 2005, σε μία περίοδο που ήταν πρόεδρος της βουλής:

    Η ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση, ενδεχομένως, και της συνταγματικής συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές, καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως, η δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετά ἀπό αὐτήν τήν προσφώνηση, ὄχι μόνο τήν κα Μπενάκη, καθηγήτρια Ποινικού Δικαίου τοῦ Πανεπιστημίου, πού μίλησε ἀνοιχτά, δέν τήν ξαναείδαμε Πρόεδρο τῆς Βουλῆς, ἀλλά στήν θέση της, μέ πρόδηλη τήν ὑποβάθμιση τοῦ θεσμοῦ τοῦ Προέδρου τῆς Βουλῆς, "τοποθετήθηκε" (-ἐκλέχθηκε) κάποιος οἰκονομολόγος, τοῦ ὁποίου τό ὄνομα μοῦ διαφεύγει. -Γιατί ...; Δέν ἔκανε καλά πού μίλησε ἀνοιχτά καί ἀληθινά ἡ κα Μπενάκη;

      Διαγραφή
    2. Η δήλωση της Μπενάκη ηταν μηδαμινή μπροστά στις πράξεις των υπολοίπων. Με τη δήλωση Μπενάκη έριξαν τον Καραμανλή γιατι τη συνδύασαν με τη ΝΔ.
      Εκεί στο ΛΑΟΣ..

      Διαγραφή
    3. Σαν ιστορικος εισαι κσλος Φωτη...Σαν ενεργος πολιτης ??
      Αμα λεμε ολοι μια ιστορια..καθε μερα...θα γινουμε τα παρσμυθια του Αντερσεν..Τωρα εμεις πρεπει να γραψουμε ιστορια..οχι να λεμε τις...εντυπωσεις μσς γιαυτην...

      Διαγραφή
    4. @Δημητρης Κ.
      Είμαι ιδιώτης και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να διαμαρτύρομαι, διά τα κακώς κείμενα, μέσα στα πλαίσια του Συντάγματος.
      Τα "ιστορικά" γεγονότα που αναφέρω, που για όσους τα γνωρίζουν είναι βαρετά, είναι χρήσιμα για αυτούς που δεν τα γνωρίζουν ή τα έχουν ξεχάσει, διότι βοηθούν στο να γίνουν καλύτεροι αντιληπτοί οι κίνδυνοι για την χώρα μας, από το "ξεπούλημα της Μακεδονίας".

      Διαγραφή
  7. Οι πολιτικοί και τα κόμματα αρκούνται να μετρούν ψήφους. Όταν ο ελληνικός λαός δείχνει ωριμότητα τότε δεν στέλνει μηνύματα αλλά ...χαστούκια. Ας θυμηθούμε όλοι λοιπόν το χαστούκι στην πρώην Υπουργό Μαριέττα Γιαννάκου της ΝΔ το 2007 που πήγε να μας επιβάλλει με το έτσι θέλω τις απόψεις της Ρεπούση περί συνωστισμού κλπ.

    Θυμάται κανείς στις εκλογές που ακολούθησαν που βρέθηκε;

    Μαριέττα Γιαννάκου: Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων για την περίοδο 2004-2007, στην κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή. Το όνομά της συνδέεται με μία εκτεταμένη απόπειρα μεταρρύθμισης του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος. Το 2007 αποτυγχάνει να εκλεγεί βουλευτής (οι ΦΑΠΕΣ που λέγαμε).

    Έχουμε στα χέρια μας την τύχη μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μάλλον όλοι μας πρέπει να ενσκύψουμε πιο προσεχτικά τι λέει ο ΥΠΕΘΑ στο σημερινό άρθρο του στην κυριακάτικη Δημοκρατία:

    "..συμπερίληψη του όρου "Μακεδονία" στο όνομα της πΠΓΔΜ θα σημαίνει τη συρρίκνωση του ελληνικού πολιτισμού, της ιστορίας, της φιλοσοφίας, των τεχνών κτλ για τους αιώνες που ακολουθούν. Μια τέτοια απόφαση εκφεύγει των εξουσιών οιουδήπτε πολιτικού, οιασδήποτε βαθμίδας". Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αποφασίσει για την πρωτοφανή στην ιστορία της ανθρωπότητας εκχώρηση της ιστορίας και του πολιτισμού του σε άλλον λαό"

    Εάν πίσω από τις γραμμές αυτές δεν διακρίνετε πανελλήνιο προσκλητήριο αντίδρασης,
    τότε δεν γνωρίζω ανάγνωση.
    Και μάλιστα από τον ΥΕΘΑ της Χώρας.

    Είναι εύλογο ότι είναι άδηλο το αποτέλεσμα και οι συνέπειες ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ
    ΚΡΑΤΟΣ:
    Μπορεί να είναι ατελέσφορο, μπορεί και όχι!

    Το χρέος το κερδίσαμε με το μνημόνιο.
    Όχι με τα εθνικά θέματα.
    Σας υπενθυμίζω τη γεωπολιτική εξίσωση της Ελλάδας:
    ΝΑΤΟ + ΕΕ + Ευρωζώνη = Εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια και εδαφική ακεραιότητα

    Όλα αυτά κατά τη γνώμη μου.
    Προφανώς μπορεί να κάνω λάθος και να πλανώμαι πλάνην οικτράν.

    Νομίζω όμως ότι έχω αποκτήσει ένα υπόβαθρο κατανόησης των λεγομένων εθνικών θεμάτων.

    Και βέβαια ας μην ξεχνάμε ότι πολλοί άγιοι υπάρχουν στην Ελλάδα μας και στον ουρανό.
    Κάποιους τους γνωρίσαμε...
    Και από ότι θυμόμαστε αγαπούσαν και πονούσαν αυτόν τον ποτισμένο με αίμα μαρτύρων και ηρώων αγιασμένο τόπο....
    Και ξέρουμε από την εκκλησιαστική εμπειρία ότι ο Θεός ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΣΤΑ ΧΈΡΙΑ ΤΟΥ ΑΚΟΥΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΥ !!!

    Ας ελπίσουμε ότι ο άγιος Δημήτριος και οι συν αυτώ άγιοι Θεσσαλονικείς (αμέτρητοι) θα μας σώσουν για ακόμη μια φορά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μας σωσουν αν παμε εκει..ΘΑ ΠΑΜΕ ??

      Διαγραφή
    2. Ταϋγέτη.

      "ΝΑΤΟ + ΕΕ + Ευρωζώνη = Εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια και εδαφική ακεραιότητα"

      Ποῦ τὰ εἶδες ὅλα αὐτά;

      Στὴν φωλιὰ τοῦ λύκου ἔχουμε πέσει ἄνθρωπέ μου.

      Ὁ Γέρο-Καραμανλῆς(καὶ μετὰ ὁ Σημίτης) ἤξερε ποῦ μᾶς ἔβαζε,δλδ στὴν φωλιὰ τοῦ λύκου ποὺ θὰ μᾶς ἀφάνιζε διότι (καὶ γι᾿αὐτὸ)πῆρε τὸ Βραβεῖο Gutenhove-Kalergi(Βραβεῖο Καρλομάγνου).
      Ὁ γέρος αὐτὸς ποὺ ἀκόμη τὸν λένε "ἐθνάρχη"εἶχε ἀποφασίσει νὰ μᾶς ἀλλάξη καὶ τὸ ἀλφάβητο σὲ λατινικὸ ἀλλὰ δὲν γνωρίζω ποιὸς ἤ τί τὸν ἐμπόδισε.

      Ὅσον ἀφορᾶ τὸν Καμμένο δὲν πιστευω οὔτε μία λέξι ἀπὸ ὅσες λέει.
      Θὰ βρῆ αὐτὸς ἕναν τρόπο νὰ δεχθῆ τὰ πάντα,κοροϊδευόντάς μας(νομίζει) γιὰ νὰ μὴ χάση τὴν καρέκλα.

      Γιὰ νὰ μᾶς σώσουν οἱ Ἁγιοι πρέπει νὰ βοηθήσουμε καὶ ἐμεῖς.

      Διαγραφή
  9. Κύριε Καλεντερίδη, αρχικά θα πειθαρχήσω στις συστάσεις που μου κάνατε, όσον αφορά τα σχόλια μου σε άλλες αναρτήσεις. Δεν μπορεί να βρίσκονται σε σύγκρουση άνθρωποι που αγαπούν την πατρίδα τους, σε δύσκολες για αυτήν περιόδους.

    Το παραπάνω άρθρο με αντιπροσωπεύει απόλυτα. Αν είναι όμως έτσι η κατάσταση όπως την περιγράφετε, και πράγματι έτσι είναι, δεν θα έπρεπε να συμβάλουμε όλοι να βρεθεί μία προσωπικότητα που θα μπορούσε να οδηγήσει την χώρα μακρυά από τα σημερινά αδιέξοδα που την έχουν φέρει οι σάπιοι πολιτικοί;

    Σε αυτό το σημείο θα πρότεινα, η αρθρογραφία της ιστοσελίδας σας να εστιάσει, μεταξύ άλλων, και γύρω από αυτό το κρίσιμο θέμα.

    Όπως λέει και ο Νίκος παραπάνω "Ο λαός για να αντιδράσει θέλει έναν μπροστάρη".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Tην εξισωση ΝΑΤΟ συν εκεινο συν το αλλο παρακαλω καποιον να μου τη κανει πενηνταρακια. Εχουμε τοση προστασια και ζουμε σαν τσιγκανειρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ενα πραγμα που μου προξενησε αλγεινη εντυπωση ειναι οτι το ιστολογιο ανεβασε δυο εξαιρετικα αρθρα, μεστα συμβολισμου παραμονες του συλαλλητηριου, ενα για τη μαχη της Κλεισουρας, 6 με 11 Ιανουαριου 1941, και ενα για το θανατο του ηρωα Νικολαου Ανδρεου στη Β. Ηπειρο, 1 Δεκεμβριου 1940.. Μεχρι στιγμης δεν υπαρχει σχολιο. Μηπως εχουμε αντικατασταθει απο καποιον αλλο λαο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για αλλη μια φορά αποδεικνύεται ο βρωμικος ρόλος των Ελλήνων δημοσιογράφων καθως και η ανυπαρξία του πνευματικού κόσμου της χώρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ahoy: Ο Χασάν Μουράτογλου, στο έκανε λιανά παραπάνω, με την λακωνική πλήν έγκυο καταληκτική φράση του. Αν το θες και δεκάρες/σαντίμια ρώτησέ τον, μήπωπως και τελικά καταλάβεις.
    ΄Οσον για το εν τίτλω ερώτημα Καλεντερίδη, είναι αυτονόητα ρητορικό.Φυσικά και "έχουμε" όλοι λοβοτομηθεί. Η διαδικασία άρχισε εδώ και έξη δεκαετίες, μέσα στην σφιχτή (μέχρι πνιγμού) αγκαλιά της Δυτικής "Συμμαχίας". Από την αποστασία, στη δικτατορία,στο πραξικόπημα κατά Μακαρίου και στην Προδοσία της Κύπρου, στην συνέργεια με τους συμμάχους/δημίους στο θάψιμο του Φακέλου, στο Mea Culpa του Αντρέα, στη συμφωνία του Εθνάρχη για το πάγωμα των θαλάσσιων ορίων, στις αλλεπάλληλες προδοσίες Σημίτη-Πάγκαλου στη Μαδρίτη και στο Ελσίνκι, στά απίστευτα καμώματα της θυληκιάς Μητσοτάκη σε ρόλο υπουργού -φαντάσου!- εξωτερικών (ομιλήτρια σε προεκλογικές συγκεντρώσεις Ερντογάν και αποστολέα αεροπλάνου για να φέρει τον Γκρουέφσκι στην Κέρκυρα- και συνέχεια στον λαβύρινθο των μνημονίων, με την σκυταλοδρομία προθύμων Κουίσλιγκ,
    μαγειρεμένων σε αμερικάνικα σχολειά, ή φρούτων τοπικής καλλιέργειας σε θερμοκήπια γραικυλισμού τύπου ΕΛΙΑΜΕΠ και άλλων ξενόφετρων ΜΚΟ.Μακρόχρονη, δεκαετιών, διαδικασία εθισμού στην εθνοπροδοσία, σύν η αφελληνιστική διάβρωση της παιδείας και της κοινωνίας, με την εισαγωγή καινών "νεωτερικών" Δυτικών δαιμονίων, από το Χόλλυγουντ του Γουάϊνστάϊν και της CIA, την ΤV Μαζικής Αποχαύνωσης, και την πολλαπλά καταστροφική εισροή χυδαιότητας με τον μαζικό τουρισμό και την αλλόφυλη και αλλόθρησκη εισβολή μεταναστευτικού συρφετού. Να οι συντελεστές της ολοκληρωμένης πια λοβοτομής του άλλοτε ελληνικού λαού και σήμερα ανόητου και άβουλου ελλαδικού πλήθους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πιάνοντας τον τίτλο του άρθρου νομίζω πως ναι είμαστε λοβοτομημενοι και πλέον σοβαρά αρχίζω να πιστεύω στους ψεκασμούς. Δηλαδή ο Ζουράρις έχει εί τα μύρια όσα το να δώσει νησιά στους Τούρκους τι τη Μακεδονία στα Σκόπια τι διέλυσε την παιδεία το ψήφισε όλα τα μνημόνια και εντέλει παραιτήθηκε γιατί έβρισε τον Ολυμπιακό και τον Άρη. Δηλαδή αιτία παραίτησης υπουργού είναι η ποδοσφαιρική προσβολή και όχι η απόλυτη εθνική ξεφτίλα. Είμαστε λοβοτομημενοι Ναι ή όχι δεν ξέρω τι πιατευετε. Αλήθεια nativist ακόμα πιστεύεις ότι έχουμε δημοκρατία όταν μια κυβέρνηση ενάντια στα θέλω της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού παραχωρεί την ιστορία και το έδαφος της Ελλάδος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.