12/1/18

Αγρίεψε η σύγκρουση Νικόλα - Λιλλήκα

Σε κατά μέτωπο σύγκρουση οδηγήθηκαν την Πέμπτη Νικόλας Παπαδόπουλος και Γιώργος Λιλλήκας με τις σχέσεις των δύο υποψηφίων να οδηγούνται σε οριστική ρήξη.
Οι δύο υποψήφιοι Πρόεδροι αντάλλαξαν βαριές κουβέντες μεταξύ τους, με αφορμή τις καταγγελίες του Γ.Λιλλήκα για απόπειρα δωροδοκίας του προκειμένου να αποσύρει την υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, φωτογραφίζοντας εμμέσως πλην σαφώς το επιτελείο του Ν.Παπαδόπουλου ότι βρισκόταν πίσω από την όλη προσπάθεια.
Ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος την Πεμπτη το πρωί ήταν φιλοξενούμενος στο τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ, σήκωσε το γάντι και για πρώτη φορά απάντησε με βαριές κουβέντες στον Γιώργο Λιλλήκα, χαρακτηρίζοντας την όλη ιστορία ως προσπάθεια του ανθυποψηφίου του να κερδίσει 15 λεπτά δημοσιότητας, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Απορρίπτω, διαψεύδω κατηγορηματικά αυτές τις κατηγορίες εάν αφορούν εμένα, γιατί δεν είναι ξεκάθαρος ο κ. Λιλλήκας και δεν καταλαβαίνω εγώ τι άλλο πρέπει να πω», ήταν η απάντηση του υποψηφίου για την Προεδρία, Νικόλα Παπαδόπουλου όταν ερωτήθηκε σχετικά.
Ο Νικόλας Παπαδόπουλος, δήλωσε μεταξύ άλλων πως ο κ. Λιλλήκας πρέπει να δώσει τα όποια στοιχεία έχει. «Σε ό,τι αφορά εμένα και το επιτελείο μου, ουδέποτε έχουμε επικοινωνήσει με τον κ. Λιλλήκα, ουδέποτε έχουμε προβεί σε προσπάθεια εξαγοράς του, ουδέποτε έχουμε διαδώσει ότι έχει εξαγοραστεί από τον κ. Αναστασιάδη και δεν θεωρώ ότι εγώ πρέπει να σχολιάσω κάτι ατεκμηρίωτο. Εκείνος που κάνει την καταγγελία πρέπει να τεκμηριώσει», ανέφερε ο υποψήφιος Πρόεδρος και διερωτήθηκε γιατί αφού όλα τα υπόλοιπα τα λέει δημόσια, γιατί δεν τα λέει και αυτά.
«Τα 15 λεπτά δημοσιότητας που επιδίωξε να πάρει ο κ. Λιλλήκας νομίζω έχουν τελειώσει. Είναι καιρός να ασχοληθούμε με τα σοβαρά προβλήματα που αφορούν τους πολίτες. Δεν ισχύουν αυτά που λέει σε ό,τι αφορά εμάς», σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.
Ο Νικόλας Παπαδόπουλος κλήθηκε να απαντήσει και σε σχέση με τις καταγγελίες που επανέφερε στην επικαιρότητα ο κ. Λιλλήκας για δελεαστικές οικονομικές προτάσεις που έγιναν στο έμμισθο προσωπικό της Συμμαχίας Πολιτών, με σκοπό να πλήξουν το οργανωτικό της κομμάτι.
Οι αναφορές του κ. Λιλλήκα αφορούν άτομα τα οποία εργάζονται ήδη εδώ και μήνες είτε στο επιτελείο Νικόλα Παπαδόπουλου, είτε στο ΔΗΚΟ και είχαν μετακινηθεί από τη Συμμαχία Πολιτών.
Συγκεκριμένα ο Γιώργος Λιλλήκας κατάγγειλε ότι τους είχαν δώσει τα διπλάσια χρήματα για να φύγουν από τη Συμμαχία, ενώ έκανε επίσης καταγγελίες για διαμοιρασμό υπουργείων και αξιωμάτων κατά τη διάρκεια των επαφών που είχαν τα κόμματα του ενδιάμεσου για την επιλογή υποψηφίου.
Ο Νικόλας Παπαδόπουλος απέφυγε επί της ουσίας να απαντήσει στο θέμα του έμμισθου προσωπικού ενώ όσον αφορά τις καταγγελίες για διαμοιρασμό υπουργείων και αξιωμάτων απάντησε λέγοντας πως «δεν έχω κάνει συζήτηση με κανένα για υπουργεία, δεν έχω υποσχεθεί υπουργείο σε κανένα. Ό,τι έχουμε πει με τις δυνάμεις αλλαγής που στηρίζουν τη δική μου τη υποψηφιότητα, το έχουμε πει δημόσια, είναι εκεί. Είναι η νέα στρατηγική για το Κυπριακό, είναι οι συμφωνίες που έχουμε κάνει σε θέσεις αρχών που αφορούν την Κυπριακή Δημοκρατία και τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού». δήλωσε.
Πρόσθεσε ακόμα ότι το ίδιο ισχύει και για τους άλλους τομείς της εσωτερικής διακυβέρνησης. Είναι οι προτάσεις μας για την οικονομία, την αποκατάσταση της δημόσιας τάξης, την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας. Ό,τι κάνουμε το κάνουμε δημόσια για να γνωρίζουν οι πολίτες, γιατί εμείς είναι με πολιτικούς όρους που συζητάμε και όχι στη βάση κουτσομπολιών. Εκεί είναι οι προτάσεις μας, εμείς παραθέτουμε συγκεκριμένες ρεαλιστικές, εφαρμόσιμες λύσεις στα προβλήματα των πολιτών και για αυτό ακριβώς διεκδικούμε να φέρουμε την αλλαγή» τόνισε.
«Σκορπούν εκατομμύρια, ενώ ο κόσμος πεινά»
Ο Γιώργος Λιλλήκας απάντησε με ιδιαίτερα έντονο ύψος στις αναφορές και τους χαρακτηρισμούς του Νικόλα Παπαδόπουλου, λίγο αργότερα, όταν ήταν φιλοξενούμενος σε ραδιοφωνική εκπομπή του Ράδιο Πρώτο.
Ο υποψήφιος Πρόεδρος, αν και θέλησε αρχικά να απαντήσει με χιουμοριστική διάθεση ευχαριστώντας τον δημοσιογράφο για τα 15 λεπτά δημοσιότητας που του πρόσφερε, δεν έκρυψε την ενόχληση του και χρησιμοποίησε βαριούς χαρακτηρισμούς κατά του Νικόλα Παπαδόπουλου.
«Ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος θα έπρεπε να είναι λίγο πιο σοβαρός και να δείχνει λίγο περισσότερο σεβασμό, όχι απέναντι μου, αλλά απέναντι σε όλα τα πολιτικά πρόσωπα και τους πολίτες», δήλωσε ο Γιώργος Λιλλήκας. «Είναι προσβολή», πρόσθεσε «και αποδεικνύει έναν χαρακτήρα αλαζονικό και έναν χαρακτήρα ο οποίος έχει παντελή έλλειψη της έννοιας του σεβασμού και του αλληλοσεβασμού. Δεν έχω ανάγκη από δημοσιότητα. Δημοσιότητα είχα και έχω πολύ περισσότερη από όση θα  ήθελα να έχω στη ζωή μου. Άλλοι είναι που χρησιμοποιούν εκατομμύρια, σε μια εποχή που υπάρχουν οικογένειες που πεινούν, για να αποκτήσουν δημοσιότητα και να αποκτήσουν παρουσία στην πολιτική ζωή του τόπου. Η δική μου παρουσία έγινε μέσα από τη σκληρή δουλειά, τη δική μου και δεν στηρίχτηκα ποτέ σε άλλα δεκανίκια για να έχω παρουσία στην πολιτική ζωή», ανέφερε σε έντονο ύψος.
Σε παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι ήταν πολύ σκληρές οι δηλώσεις που έκανε, ο κ. Λιλλήκας, απάντησε ότι οι δηλώσεις του δεν είναι καθόλου σκληρές, κοντά στην προσβλητική τοποθέτηση του κ. Νικόλα Παπαδόπουλου, και την υποτιμητική προσέγγιση, που δεν τον τιμά καθόλου.
  Φρίξος Δαλίτης  
Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.