15/1/18

Πούτιν: Ξέρουμε τον Εγκέφαλο της Επίθεσης των Ιπταμένων Ρομπότ στις Ρωσικές Βάσεις

Russia Insider
«Αυτά τα αερόπλοια ήταν απλώς καμουφλαρισμένα για να μοιάζουν  χειροποίητες κατασκευές. Αυτό θέλω να το τονίσω. Στην πραγματικότητα είναι απολύτως φανερό ότι ενσωμάτωναν  στοιχεία υψηλής τεχνολογίας.»
Με τις παραπάνω φράσεις ο Πούτιν είπε ότι η αποτυχημένη επίθεση σμήνους αεροπλάνων άνευ πιλότου στη ρωσική βάση της Συρίας ήταν έργο των ΗΠΑ. Μιλώντας σε συνάντηση με  αρχισυντάκτες ρωσικών εφημερίδων είπε:

«Επρόκειτο για δόλια πρόκληση (προβοκάτσια) που απέβλεπε πρώτα να ανατρέψει προηγούμενες συμφωνίες και στόχευε, δεύτερο, στις σχέσεις μας με την Τουρκία και το Ιράν. ΄Ηταν μιαν απόπειρα να καταστρέψει επίσης αυτές τις σχέσεις. ΄Εχουμε πλήρη συνείδηση αυτής της επιδίωξης και θα αντιδράσουμε αλληλέγγυοι.»
« Υπήρξαν σ’ αυτή την ενέργεια προβοκάτορες, αλλά δεν ήταν Τούρκοι. Ξέρουμε ποιοι ήταν. Ξέρουμε ποιόν και πόσο πλήρωσαν γι’ αυτή την δόλια πρόκληση.»
«Ξέρουμε πότε και που αυτά τα ανεπάνδρωτα εναέρια οχήματα παραδόθηκαν και πόσα ήταν»
«Αυτά τα οχήματα ήταν απλώς μεταμφιεσμένα για να μοιάζουν με αυτοσχέδιες κατασκευές. Ήταν εξόφθαλμο πως περιελάμβαναν στοιχεία υψηλού τεχνολογικού χαρακτήρα.»
Ο Πούτιν λέει πως κάποιος επιχειρεί να πλήξει τη Ρωσία στη Συρία και παρέδωσε τα -μεταμφιεσμένα σε χειροποίητα- ιπτάμενα ρομπότ στους δράστες της επίθεσης για να εκτελέσουν αυτή την αποστολή. Λέει επίσης ότι αυτός ο κάποιος δεν είναι η Τουρκία –υπονοώντας ότι δράστης είναι άλλο κράτος.
Εάν η επίθεση είχε κρατική υποστήριξη, η Τουρκία θα ήταν ο βασικός ύποπτος επειδή, όπως αναφέρθηκε προ ημερών, η επίθεση εξαπολύθηκε από χωριό κατεχόμενο από Ισλαμιστές συνδεόμενους με την Τουρκία. Αλλά αν δεν ήταν η Τουρκία ο   ένοχος, ποιος μένει; Ο Πούτιν βασικά αποκαλύπτει εδώ ότι το Κρεμλίνο πιστεύει πως οργανωτής της επίθεσης  ήταν οι ΗΠΑ,

Υπάρχουν δυο λόγοι που μπορεί να τον ώθησαν σ’ αυτήν την τοποθέτησή του: Είτε την επίθεση μεθόδευσε η Τουρκία και ο Πούτιν προσπαθεί να περισώσει τις ρώσο-τουρκικές σχέσεις, ή αλλιώς προειδοποιεί τους Αμερικανούς να μην κάνουν καμιά βλακεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.