8/1/18

Συρία: Οι Κινέζοι συμμετέχουν σε χειρουργική επιδρομή που στόχευε Ασιάτες μισθοφόρους στην Ιντλίμπ

Η επιχείρηση που στόχευε με ιδιαίτερα ακριβή τρόπο ένα κέντρο διοίκησης και ελέγχου (C2) «Ασιατών» μισθοφόρων μέρους των ενόπλων ομάδων που μάχονται στο πλευρό της Οργάνωσης Απελευθέρωσης του Λεβάντε ( هيئة تحرير الشام/ Αλ Κάιντα που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ) στην Ιντλίμπ στη βόρεια Συρία παραμένει εντελώς μυστηριώδης. 
Πρώτα αποδόθηκε σε συρορωσική επιδρομή, μετά σε επιδρομή από τον Συνασπισμό των ΗΠΑ, στη συνέχεια σε παγιδευμένο αυτοκίνητο και, μετά σε ένα θωρακισμένο όχημα παγιδευμένο βάρους πάνω από 20 τόνους, η εξόντωση Ουιγούρων, Ουζμπέκων, Τατζίκών, Νταγκεστανών και Καζακών επιχειρησιακών  αρχηγών φέρεται να ήταν το αποτέλεσμα μιας πολύ διακριτικής συνεργασίας με την Κίνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, μια ειδική κινεζική μονάδα συμμετείχε σε αυτήν την επιχείρηση παράλληλα με Ρώσους Spetnaz και κομάντος του συριακού ναυτικού που εδρεύουν στη Λατάκια. 

Φέρεται ότι περισσότεροι από τριάντα ηγέτες των τρομοκρατών σκοτώθηκαν σε μερικές διαδοχικές εκρήξεις ενώ συνεδρίαζαν σε μυστική συνάντηση. 

Στα τρομοκρατικά κοινωνικά δίκτυα, αναφέρεται ένα παγιδευμένο όχημα χωρίς σαφή ένδειξη για το ποιος είναι πίσω από αυτό το θεαματικό αποκεφαλισμό των «ασιατικών» μονάδων. Πληροφορίες που κυκλοφορούν μεταξύ των τρομοκρατικών κύκλων δείχνουν ότι το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα εκδικήθηκε από τους «Στρατιώτες του Καύκασου» και τους «Κινέζους» κατηγορώντας τους ότι έχουν χάσει τον έλεγχο και εγκατέλειψαν το έδαφος ενώπιον του συριακού στρατού. Αυτό φαίνεται απίθανο δεδομένου ότι στο έδαφος, είναι οι καυκάσιοι και ασιάτες μαχητές που δείχνουν πραγματική αποφασιστικότητα. 

Η απόσταξη τέτοιων πληροφοριών έχει δημιουργήσει μια ρωγμή μεταξύ των Ασιάτων και των Λεβαντινών και δεν αποκλείεται πλέον να γίνουν συγκρούσεις μεταξύ των πρώην συμμάχων προς όφελος των κυβερνητικών δυνάμεων. 

 Η βόρεια επαρχία της Ιντλίμπ αντιμετωπίζει αυτές τις ημέρες μια σφοδρή κυβερνητική επίθεση που υποστηρίζεται από τις αεροδιαστημικές ρωσικές δυνάμεις, ενώ οι αντάρτες εξακολουθούν να λαμβάνουν υλικοτεχνική υποστήριξη από το ΝΑΤΟ μέσω της Τουρκίας του Ερντογάν, παρότι ο τελευταίος προσποιείται να ενοχλείται δημόσια, φορτόνωντας τα πάντα στην πλάτη των Ηνωμένων Πολιτειών.


Μετάφραση από γαλλικά: Κριστιάν Ακκυριά
strategika51


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.