12/1/18

Διαβάστε και κρίνετε με ψυχραιμία και αντικειμενικότητα - Πώς έστησαν και πώς συνεχίζουν το έγκλημα εναντίον της Μακεδονίας

Ιωάννης Μπουγάς
Μετά την ήττα τους το 1949 οι κομμουνιστές της Ελλάδος, για χάρη των Σλάβων, ΒΑΠΤΙΖΑΝ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ τα Ελληνόπουλα από τη Μακεδονία που είχαν πάρει με το Παιδομάζωμα, ενήλικους που είχαν απαγάγει ως ομήρους τους και «δικούς» τους πολιτικούς πρόσφυγες!
Αυτό ακριβώς συνέβη στην «Κοινότητα του ΚΚΕ» στη Φλορίκα της Ρουμανίας, η οποία είχε αφεντικό το γνωστό στέλεχος του ΚΚΕ ΚΩΣΤΑ ΛΟΥΛΕ, αλλά και σε άλλες Κοινότητες θυμάτων του Παιδομαζώματος, ομήρων και πολιτικών προσφύγων (ανταρτών και των οικογενειών τους) στις χώρες του Παραπετάσματος..
Στη Φλορίκα ήταν όμηροι, η Μακεδονοπούλα Ειρήνη Δαμοπούλου, ο αδελφός της Ηλίας και η μητέρα της Ελπίδα.
Ακολουθεί σχετική μαρτυρία της Ειρήνης από το έργο μου "Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ":
«...Στην Κοινότητά μας στην Φλωρίκα αποφασίσθηκε από τους υπεύθυνους του ΚΚΕ να διαχωρισθούν όλοι οι ένοικοι του στρατοπέδου σε Έλληνες και Σλαβομακεδόνες. Ο διαχωρισμός αυτός μεταξύ Ελλήνων και Σλαβομακεδόνων άρχισε από το σχολείο. Πρωταγωνιστής στην κατάταξη κάθε παιδιού στην μία ή την άλλη ομάδα, ήταν ο δάσκαλος Κώστας Τριανταφυλλίδης από το Καλοχώρι της Καστοριάς.
Καίτοι είχε σπουδάσει δάσκαλος στην Ελλάδα, τώρα είχε μετατραπεί σε φανατικότατο κομμουνιστή, Σλαβομακεδόνα, και διώκτη των Ελλήνων. Εμένα με τον αδελφό μου Ηλία μας έδιωξε ο ίδιος προσωπικά από το Ελληνικό σχολείο. Μας είπε ότι είμασταν Σλαβομακεδόνες και όχι Έλληνες, αφού καταγόμαστε από τον Άγιο Δημήτριο, πού κατ’ αυτόν ήταν χωριό μόνο Σλαβομακεδόνων.
Επειδή εγώ και ο αδελφός μου αρνηθήκαμε να δηλώσουμε Σλαβομακεδόνες και να παρακολουθήσουμε μαθήματα στην Σλαβομακεδονική γλώσσα, μας έδιωξαν και από το Ρουμανικό σχολείο για τρεις ημέρες. Αυτή η αποβολή μας από το σχολείο, πρώτα-πρώτα δημιούργησε πρόβλημα επιβίωσης αφού έτσι δεν δικαιούμεθα φαγητό από το συσσίτιο του σχολείου.
Όταν η μητέρα μου παραπονέθηκε στην Κοινότητα επειδή δεν μας έδιναν φαγητό στο σχολείο, οι υπεύθυνοι της είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτε και εμείς έπρεπε να σκεφθούμε τις συνέπειες της άρνησης εγγραφής μας ως Σλαβομακεδόνες.
Τότε η μητέρα μου ξεκινά και πηγαίνει στο σχολείο να παραπονεθεί. Βρίσκει έναν από τους δασκάλους, έναν κύριο Νίκο από το Κιλκίς. Δυστυχώς δεν θυμάμαι το επίθετό του.
- "Σύντροφε Νίκο, γιατί διώξατε τα παιδιά μου από το ελληνικό σχολείο;
- Γιατί είσαστε Σλαβομακεδόνες από τον Άγιο Δημήτριο! Τα παιδιά σου πρέπει να αλλάξουν σχολείο. Να πάνε στο σχολείο των Σλαβομακεδόνων.
-Σύντροφε Νίκο, κάνετε μεγάλο λάθος! Και εγώ, και τα παιδιά μου είμαστε Έλληνες! Είμαστε απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου! Δεν έχουμε καμία σχέση εμείς με τους Σλαβομακεδόνες. Επειδή ζούσαμε στον Άγιο Δημήτριο δεν σημαίνει ότι είμαστε και Σλαβομακεδόνες! Ο πατέρας μου ήταν Έλληνας παπάς και πολέμησε τους Κομιτατζήδες για να μείνει η Μακεδονία ελληνική. Εσύ, συναγωνιστή, έχω ακούσει ότι κατάγεσαι από τον Πόντο. Με την δική σας λογική, εσύ λοιπόν πρέπει να είσαι Τούρκος!
Οι έντονες διαμαρτυρίες της μητέρας μου φαίνεται ότι είχαν αποτέλεσμα. Εγώ και ο αδελφός μου επανήλθαμε στο Ρουμανικό σχολείο, και σαν εθνικό μας μάθημα συνεχίσαμε να κάνουμε Ελληνικά και όχι Σλαβομακεδόνικα.

Εκτός από εμάς τα παιδιά, οι Έλληνες κομμουνιστές στο στρατόπεδο της Φλωρίκα διαχώρισαν και τους μεγάλους σε Έλληνες και Σλαβομακεδόνες. Δημιούργησαν μια Επιτροπή που επισκεπτόταν με την σειρά όλους τους κατοίκους του στρατοπέδου για να τους κατατάξουν στην μία ή την άλλη ομάδα. Φαίνεται όμως για όλους, ή τουλάχιστον τους πιο πολλούς, η απόφαση αυτή είχε ληφθεί εκ των προτέρων από την Επιτροπή. Η επίσκεψη ίσως είχε σκοπό απλώς να ενημερώσει τον καθένα για την κατάταξή του, ή να τον πείσει να δεχθεί την απόφασή τους.
Για πολλούς, το άκουσμα ότι από την μιά ημέρα στην άλλη γίνονταν Σλαβομακεδόνες δημιουργούσε τρομερό σόκ.
Μερικοί πρόβαλαν αντιρρήσεις.
Άλλοι όμως το δέχονταν χωρίς να πουν κουβέντα.
Αυτό βέβαια δεν πρέπει να κάνει εντύπωση σήμερα. Να αναλογισθεί κανείς ότι ζούσαμε κάτω από συνθήκες καταπίεσης, και απολύτου εξάρτησης για τα πάντα, από τους κομμουνιστές υπεύθυνους της Κοινότητας.
Όταν τα μέλη της Επιτροπής ήρθαν στο δωμάτιο μας να κατατάξουν την μητέρα μου, βασικά της ανακοίνωσαν ότι είναι Σλαβομακεδόνας. Η μητέρα μου όμως με τίποτε δεν δεχότανε να δεχθεί την κατάταξή της ως Σλαβομακεδόνα. 
Εγώ και ο αδελφός μου την παρακαλούσαμε κλαίγοντας να μην εκδηλώνεται σαν αντίθετη, διότι φοβόμαστε ότι θα μας την έπαιρναν και πάλι μακριά μας στην απομόνωση. Αυτή όμως δεν μασούσε καθόλου τα λόγια της. Δεν έδειχνε τον παραμικρό φόβο, και μιλούσε με σκληρά λόγια κατά της Επιτροπής του ΚΚΕ της Κοινότητας για το θέμα των Σλαβομακεδόνων.
«Συναγωνίστρια Ελπίδα είχα ακούσει για σένα, αλλά ποτέ δεν σε φανταζόμουνα τόσο σκληρή!», της λέει ένας από τους ανθρώπους της Επιτροπής πού είχε έρθει στο δωμάτιό μας εκείνο το βράδυ.
Μετά από την δική μας οικογένεια, τα μέλη αυτής της Επιτροπής πήγαν δίπλα σε μιά γερόντισσα όμηρο και αυτή του ΚΚΕ από την Μακεδονία. Η γερόντισσα είχε βρεθεί στην Μακεδονία πρόσφυγας απο την Μικρά Ασία μετά την Μικρασιατική Καταστροφή.
Εγώ με τον αδελφό μου κρυφακούγαμε πίσω από την πόρτα.
-"Εσένα γιαγιά πώς να σε γράψουμε, Ελληνίδα ή Σλαβομακεδόνα?
-"Ελληνίδα, μωρέ παιδιά! Πώς αλλιώς; Από το Ανατόλι έρχουμε η δόλια! Τι δουλειά έχω εγώ μωρέ παιδιά με τους Σλαβομακεδόνες!!"
Αυτά έκαναν οι ηγέτες του ΚΚΕ τη δεκαετία του ’50, μετά την αποτυχία τους το 1947-49 να αποκόψουν τη Μακεδονία και τη Θράκη από την Ελλάδα.
Μήπως κάτι παρόμοιο εννοούσε ο κ. Τσίπρας όταν είπε «...Ίσως το 2018 να είναι ένα έτος, όπου θα μπορούμε να έχουμε μια θετική εξέλιξη σε ένα χρόνιο πρόβλημα, αν η νέα κυβέρνηση των Σκοπίων αποφασίσει να κάνει ουσιαστικά βήματα προς τα μπρος. Αν σταματήσει μια, κατά την άποψή μου, αχρείαστη ρητορική, ότι αποτελούν τους μοναδικούς απογόνους των Μακεδόνων και του Μεγάλου Αλεξάνδρου..».
Πανομοιότυπη δήλωση έκανε μετά και ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ:  «...Αφήνω στην άκρη τις αξιώσεις της χώρας σύμφωνα με τις οποίες είμαστε οι μοναδικοί κληρονόμοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η ιστορία δεν ανήκει μόνο σε εμάς, αλλά επίσης και στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες».
Η Μακεδονία είναι κυρίως Ιστορία και Πολιτισμός, και αυτά είναι κομμάτι της Ιστορίας και του Πολιτισμού του Ελληνικού Έθνους και δεν πρέπει να παραδοθούν σήμερα στους Σλάβους με την ίδια ευκολία που οι ηγέτες του ΚΚΕ το 1947-49 τους παρέδιδαν τη Μακεδονία και μετά τους Μακεδόνες που κρατούσαν στο Παραπέτασμα (πιέζοντάς τους να δηλώσουν Σλάβοι!).

17 σχόλια:

  1. Πικρες που εζησαν οι παλοι θα ζησουμε και μει ςγιατι μυαλο δεν βαλαμε! Στο Συλλαλητηριο , να εχουμε ολοι τις καμερες απο τα τηλεφωνα ετοιμες. Δεν ξερουμε τι πρακτορες θα προκυψουν και τι θα κανουν !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευριπίδης Μπίλλης
    Πολύ διδακτικά όσα περιγράφει ο Έλληνας Ιωάννης Μπουγάς.
    Να θυμίσω ότι και η νυν η πολιτική του ΚΚΕ του κ. Κουτσούμπα και η διαχρονικά πρόσφατη είναι αντεθνική στο θέμα των Σκοπίων είναι απαράδεκτα προδοτική. Και ότι επιδιώκει να δοθεί το όνομα, ζητώντας δήθεν σήμερα την «διαγραφή» του αλυτρωτισμού.

    Εν γνώσει του και εν γνώσει όλου του «σκοπιανού» παρ ημίν συρφετού, ότι αυτό ουδεμία σημασία έχει και ο στόχος των Σκοπιανών, αν τους δοθεί προδοτικά το όνομα θα είναι η Μακεδονία του Ίλιντεν ή η «Μακεδονία για τους Μακεδόνες».

    Εθνομηδενιστική διεθνιστική και η πολιτική του ΚΚΕ στο λαθρομεταναστευτικό που δεν διαφέρει από τους παγκοσμιοποιημένους στόχους των νεοταξικών.

    Και επιεικώς περίεργη στο θέμα της υποδούλωσης της Ελλάδας. Για το οποίο θέμα εγράφησαν τα εξής:

    ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ.
    Ακούγοντας το ΚΚΕ του κ. Κουτσούμπα να διυλίζει τον κώνωπα στο θέμα των απεργιών και να καταπίνει την κάμηλο της υποδούλωσης, θυμήθηκα το λεχθέν κάποτε, νομίζω υπό του Κλίντον: "It is the economy stupid".

    Παραφράζοντας το για τον κύριο Κουτσούμπα, χωρίς να εννοώ τη λέξη stupid (δεδομένου ότι ο κ. Κουτσούμπας δείχνει έμπρακτα ότι είναι μέρος της κατοχής) και αναφερόμενος στο θέμα των απεργιών, θα του έλεγα: "It is the enslavement stupid".

    Πρώτη δανειακή άρθρο 14.5 υποδούλωσης της Ελλάδας
    14. GOVERNING LAW AND JURISDICTION
    5. The Borrower hereby irrevocably and unconditionally waives all immunity to which it is or may become entitled, in respect of itself or its assets, from legal proceedings in relation to this Agreement, including, without limitation, immunity from suit, judgement or other order, from attachment, arrest or injunction prior to judgement, and from execution and enforcement against its assets to the extent not prohibited by mandatory law.

    Και Ελληνικά το ίδιο άρθρο υποδούλωσης της Ελλλάδας
    14. ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ
    5. Με την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν και κατάγομαι απο κέντρο αριστερή οικογένεια, με τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας, ούτε σε φωτογραφία δεν θέλω να τους δω !!! Οχι οτι τους ψήφησα ,αλλά τους λέω και ... ΟΥΣΤ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η εκδίκηση της αριστεράς

    Η αυτοπραγμάτωση των αριστερών (ΚΚΕ, Σύριζα, κλπ.) αγωνιστών συντελείτε μπροστά στα μάτια μας.
    Επιτέλους οι Ελληνες θα απαλλαγούμε από φασιστο-εθνικιστικά συμπλέγματα χάρη στην υπερήφανη διαπραγμάτευση του Κοτζιά. Πού είναι τώρα οι ανοησίες των Ελλήνων Εθνικιστών να αντιταχθούν στην δύναμη της αριστερής ιδεολογίας και αγάπης?

    Ο μεγαλόκαρδος Αλέξης ως πατέρας μοιράζει ανοικτοχέρα κοινωνική ελεημοσύνη στους φτωχούς Ελληνες και Μακεδονία στους ανιστόρητους Σκοπιανούς. Θα στήσει άργε ο Αλέξης χορούς και πανηγύρια στο σύνταγμα να γιορτάσουμε όλοι ενωμένοι το υπερήφανό ΝΑΙ?

    Το αστείο είναι ότι οι εθνο-αλλεργικοί εξουσιαστές μας δείχνουν μεγάλη σπουδή και πρεμούρα να λύσουν εθνικά θέματα – Χάχα ηθελέστα και παθέστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ΚΚΕ νομιμοποιήθηκε από τον Κ.Καραμανλή το 1974 γι' αυτό και λησμονήθηκαν τα εγκλήματά του. Ο Παπανδρέου αποδέχθηκε ως βουλευτή τον Μ.Βαφειάδη για να επιβραβεύσει και όχι απλώς να ξεχάσει. Έλα όμως που η ιστορία, σαν τρικυμισμένη θάλασσα μας φέρνει αντιμέτωπους με τις συνέπειες των εγκλημάτων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. For communism (fighting it) we lost Cyprus, Northern Epirus, etc. Now, for hiding its crimes we are willing to sacrifice our history

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο πλανητης εχει δυο κολασεις. Την αμερικη...και την Μσρξιστικη .Εχουν γινει στο ιδιο...μηχανουργειο... Εχω μια υποψια οτι ενας πυραυλος του Θεου εχει στοχοποιησει το μηχανουργειο..

      Διαγραφή
  8. Προδότες Κομμουνιστές συμμορίτες, τι να πει κανείς. Οι απόγονοι αυτών ανήλθαν σιγά και ύπουλα στην εξουσία γεμάτοι μίσος για την πατρίδα με σκοπό να την καταστρέψουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτα που γραφεις τωρα ειναι πατρωτικη σταση; Το κοβω μαλλον εσυ να εισαι τινγκα σε μισος για την πατριδα...

      Διαγραφή
  9. Με τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων και την καθημερινή πρακτική των κυβερνήσεων απο το 45 εώς 80 για χάρη των προστατών μας,όπως και με την στάση των κυβερνήσεων 2009 -2014 έστειλαν ψηφοφόρους στην αριστερά.
    Κερδισμένοι πάλι οι προστάτες.
    Οπως λέει ποιητής για το λαό "ο πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα ηθελα τη γνωμη σας για κατι που ενω το ειχα μπροστα στα ματια μου,οφειλω να ομολογησω οτι το προσεξα μετα τη συνεντευξη κοτζια.
    Επι χρονια μιλαμε για ΠΓΔΜ ΚΑΙ FYROM.
    ΑΡΑ ΤΟΝ ΟΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΛΕΜΕ ΣΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΣΑΝ ΜΕΡΟΣ ΜΙΑΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ.
    συνεπως δεν καταλαβαινω για ποιο θεμα μιλαμε αφου καναμε το λαθος εδω και δεκαετιες?
    Μου μοιαζουν οξυμωρα ολα αυτα.
    Παντως για να τοποθετηθω ,δεν συμφωνω με τον ορο μακεδονια η παραγωγα του.
    Ομως η πραγματικοτητα που εχει διαμορφωθει ειναι αυτη που ανεφερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό συμφωνήθηκε, ξανά ερήμην των πολιτών, στην Ενδιάμεση Συμφωνία.
      Δεν έχει καμία σχέση με την ουσία των τωρινών διαπραγματεύσεων.

      Διαγραφή
  11. Δεν ειναι και τοσο δυσκολο να παρουμε πισω καθε λαθος που εγινε..Δεν ειναι νομοι της φυσης ξερετε.Με το μυαλο το μεγενθυνουμε.Γραφω σβηνω ειναι η ιστορια...αφου τα παντα ρει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επαναλαμβανω: ο κυριος εχθρος δεν κειται εντος,ουτε στα βορεια,ουτε στα δυτικα, αλλα προς ανατολας...οι υπολοιποι "εχθροι" ειναι απλως συνεπικουρικοι...αρα η κυρια δραση πρεπει να εστιαστει προς ανατολας...οι δε εντος ηλιθιοι οι συνεπικουρουντες του ανατολικου εχθρου,να συνειδητοποιησουν το τι πραττουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ. ΤΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΗΣ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΚΑΠΟΤΕ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΗ ΝΑ ΒΓΑΖΗΣ ΤΑ ΕΣΩΨΥΧΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΖΙΣΤΟΝ ΑΝΟΗΤΟ.
    ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΤΕ ΠΟΥΜΕ ΚΑΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟ 1947 ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΝΕΣΤΟ ΠΟΤΑΜΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ; ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΑΡΧΕΙΑΚΗ ΕΡΕΥΝΑ.........

    ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ... ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 11.58μ.μ.Στο μηχανουργειο τωρα γινεται της Αχτσιογλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.