30/11/17

Ανατροπή ισορροπιών στ Μ. Ανατολή - Ρωσικά μαχητικά θα σταθμεύουν σε αιγυπτιακές αεροπορικές βάσεις…

Η κυβέρνηση της Ρωσίας δημοσίευσε την Πέμπτη σχέδιο συμφωνίας μεταξύ της Ρωσίας και της Αιγύπτου, που θα επιτρέπει και στις δύο χώρες να χρησιμοποιούν τον εναέριο χώρο και τις αεροπορικές βάσεις του άλλου για τα στρατιωτικά τους αεροσκάφη! Είναι προφανές ότι η σημασία της εξέλιξης αφορά τη ρωσική παρουσία στη Μεσόγειο…
Το σχέδιο συμφωνίας περιελήφθη σε διάταγμα που υπογράφηκε από τον Ρώσο πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ στις 28 Νοεμβρίου, με το οποίο διέταξε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας να διεξαγάγει διαπραγματεύσεις με αξιωματούχους της Αιγύπτου και να υπογράψει το έγγραφο μόλις οι δύο πλευρές καταλήξουν σε συμφωνία.
Το διάταγμα ανέφερε ότι το σχέδιο είχε «προετοιμαστεί προκαταρκτικά με την αιγυπτιακή πλευρά» και εγκρίθηκε από τον Μεντβέντεφ. Τα ρωσικά και αιγυπτιακά αεροσκάφη θα μπορούν να χρησιμοποιούν τον εναέριο χώρο και τα αεροδρόμια του άλλου, με πέντε ημέρες προειδοποίησης, σύμφωνα με το σχέδιο συμφωνίας, το οποίο αναμένεται να έχει πενταετή ισχύ, με πρόβλεψη δυνατότητας επέκτασης – ανανέωσης.
Η ανακοίνωση «συνέπεσε» με τη χθεσινή άφιξη του Ρώσου υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού στο Κάιρο με αντικείμενο των διμερών συνομιλιών τις προοπτικές της στρατιωτικής – τεχνικής συνεργασίας και την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Πηγή: Defence point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.