18/11/17

Σημάδια διάλυσης της Ελλάδας

Σάββας Καλεντερίδης

► Ζούμε στη χώρα όπου μια περιφερειάρχης, που είναι κατά νόμον υπεύθυνη, μαζί με τα αρμόδια υπουργεία, να ενημερώσει τους πολίτες για τους κινδύνους της επερχόμενης σφοδρής κακοκαιρίας, μετά από 16 θανάτους –που επήλθαν ακριβώς γιατί δεν υπήρχε σωστή και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών– υποβάλει μήνυση για να αποδοθούν ευθύνες στους... υπευθύνους!
► Ζούμε στη χώρα όπου ένας φερόμενος  ως εκπρόσωπος ξένης χώρας, για αγορά από την Ελλάδα πολεμικού υλικού, παίρνει στο τηλέφωνο Έλληνα ταξίαρχο, του ένδοξου Ελληνικού Στρατού, και τον απειλεί ευθέως γιατί δεν είναι ευχαριστημένος από τη στάση που τήρησε ως υπηρεσιακός παράγοντας για το θέμα.

► Ζούμε στη χώρα όπου ο Πρόεδρος της Βουλής μαζί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κάνουν τους ταξιτζήδες σε μια σπείρα παρανομούντων, οι οποίοι μετά από λίγες μέρες εισβάλουν σε μια πρεσβεία ξένης χώρας, κατεξευτελίζοντας διεθνώς τη χώρα που λέγεται Ελλάδα.
► Ζούμε στη χώρα όπου στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος συλλαμβάνεται μέσω νόμιμων ακροάσεων να συνομιλεί παρανόμως με άτομα καταδικασμένα για τρομοκρατία, διαπραγματευόμενος μαζί τους τη θέσπιση νόμου που βολεύει τους καταδικασμένους τρομοκράτες, μεταξύ των οποίων και νόμος που αφορά την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ, από τις οποίες δεν θα είχε το δικαίωμα να ζητήσει άδεια κανένας Κουφοντίνας.
► Ζούμε στη χώρα όπου αμέσως μετά την παράνομη αυτή πράξη, αντί να συλληφθεί ο συνομιλών παρανόμως, έρχεται ο υπουργός Δικαιοσύνης παρακαλώ να του παράσχει κάλυψη και στη συνέχεια η Βουλή των Ελλήνων να ψηφίζει το νόμο που καταργεί τις φυλακές τύπου Γ.
► Ζούμε στη χώρα όπου ο υπουργός Δικαιοσύνης προτείνει την ψήφιση νόμου –και η Βουλή των Ελλήνων τον ψηφίζει– με τον οποίον αποφυλακίζονται σκληροί αμετανόητοι δολοφόνοι και βιαστές, οι οποίοι αμέσως μετά την αποφυλάκισή τους συνεχίζουν να δολοφονούν και να βιάζουν, και ο θεσπίσας το νόμο υπουργός αλλά και το κυβερνών κόμμα συνεχίζουν να νιώθουν υπερήφανοι με την πράξη τους αυτή.
► Ζούμε στη χώρα όπου η κυβέρνηση δείχνει κατανόηση σε συμμορίες που κατέχουν μια συγκεκριμένη περιοχή της πρωτεύουσας στην οποία δεν επικρατούν οι νόμοι του ελληνικού κράτους, αλλά ο νόμος της ζούγκλας.
► Ζούμε στη χώρα όπου όποιος του κατέβει καταλαμβάνει δημόσια κτήρια, τα οποία λεηλατεί, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να τηρούν στάση που δείχνει ότι στην ουσία επικροτούν τις καταλήψεις και τις καταστροφές, αντί να εφαρμόζουν το νόμο.
Ζούμε στη χώρα που ο πρωθυπουργός της ξεκίνησε την... καριέρα του ως καταληψίας!
Όχι, δεν περιορίζονται στα παραπάνω τα φαινόμενα διάλυσης της χώρας. Η Ελλάδα είναι σε βαθιά παρακμή, χωρίς πνευματική, πολιτική και οικονομική ηγεσία. Η διαφθορά, η οικογενειοκρατία, ο κομματισμός επί δεκαετίες δημιουργούσαν ένα στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης, παιδείας, λειτουργίας του κράτους και της αγοράς, ένα μοντέλο που επηρέασε την ψυχοσύνθεση του σύγχρονου Έλληνα.
Όλα αυτά οδήγησαν στην οικονομική κρίση, την οποία εκμεταλλεύτηκαν περιθωριακά στοιχεία που έκαναν έφοδο στην εξουσία και οδηγούν την πατρίδα όχι απλώς σε χειρότερα, αλλά σε εξαιρετικά επικίνδυνα μονοπάτια. Όμως δεν υπάρχει μόνο η νεολαία των βορείων προαστίων και των πλουσίων «αριστερών» υπουργών που κάνει ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής εκ του ασφαλούς, στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών και της Ελλάδας.
Το άρθρο αυτό απευθύνεται στους απλούς πολίτες και κυρίως στην ελληνική νεολαία, η οποία πρέπει να διεκδικήσει και να πάρει στα χέρια της τις τύχες αυτής της ένδοξης και συνάμα δύστυχης χώρας.
Οι νέοι της Ελλάδας –και εκείνοι που από ανάγκη βρίσκονται στο εξωτερικό και εκείνοι που είχαν την τύχη να μείνουν και να υπηρετήσουν από διάφορα πόστα αυτήν την πατρίδα– πρέπει να κάνουν τη δική τους δημοκρατική επανάσταση.
Για να σωθεί η Ελλάδα από τα χέρια των ανεύθυνων ανίδρωτων καταληψιών που εφόρμησαν στην εξουσία, αλλά και από τα χέρια των διαφόρων βαρόνων που και να θέλουν δεν μπορούν να σώσουν την πατρίδα, πρέπει να βρεθούν νέοι με όραμα, ηθική, εντιμότητα και πατριωτισμό.
Τους περιμένουμε.
pontosNews

67 σχόλια:

  1. Ζουμε στην χωρα οπου.......
    Αγαπητε Σαββα,προσπαθω να βρω την χωρα που αναφερεσε και δεν μπορω να την βρω,μονον κατι σαν Σομαλια,Υεμενη,υποσαχαριο μπαχαλο κλπ. μου κανει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ok. I show up tomorrow fully "armed"somewhere looking for someone who was suppossed to be waiting for me even though he doesn't know me. We need a plan Savva. Let us start with the fundamental question of what we are:
    1.Influencers?
    2. Supporters?
    3. Players?
    Based on the answer, we form a plan.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ταϋγέτη.

    Ἔχουμε κυβέρνησι ποὺ κυβερνᾶ διὰ τῆς τρομοκρατὶας,γι᾿αὐτὸ κάνει ὅ,τι κάνει,καὶ ἕνα ἀπὸ αὐτὰ εἶναι ἡ κατάργησις τῶν φυλακῶν τύπου Γ καὶ ἡ ἀνοχή (ἀνοχὴ ἄραγε;)σὲ αὐτοὺς ποὺ κάθε βράδυ καῖνε τὴν πόλι μας.
    Ἡ ἀντιπολίτευσις δὲν ὑστερεῖ,δυστυχῶς.

    Οἱ νέοι αὐτοί ποὺ ζητᾶτε ὑπάρχουν,καὶ ξέρω πολὺ καλὰ τὶ λέω.
    ὍΜΩΣ ἐπειδὴ γνωρίζω ποιοὶ κυβερνοῦν τὴν Δύσι,φοβοῦμαι πώς εἶναι δύσκολο νὰ γίνη κάτι.
    Πρέπει νὰ βρεθῆ ἕνας ἡγέτης πατριώτης,ἀλλὰ καὶ τυχερὸς,σὰν τὸν Τιμολέοντα καὶ θὰ φανοῦν οἱ νέοι ἀμέσως καὶ ὄχι μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι νέοι της εν λόγω πατρίδας περιμένουν πως και πως να καταργηθεί η θητεία γιατί είναι "χαμένα χρόνια" (μήνες πλέον). Ειδικά όσοι κάνουν 10ετείς "σπουδές" στην Πάντειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξεφτίλα ο Ρουβικωνας μέσα στο ΥΕΘΑ. Έτσι είναι οταν ευνουχιζουν τον στρατό μας επί χρόνια και τα μέτρα ασφαλείας στηρίζονται σε ασαφείς κανόνες εμπλοκής. Αν ο πρώτος που εισέρχονταν σε στρατιωτικό χώρο παράνομα υπήρχε η νομική κάλυψη για τους φρουρούς να του φυτέψουν μια σφαίρα στο κεφάλι δεν θα συνέβαινε πάλι αυτό. Για άλλη μια φορά θα ψάξουν να βρουν αποδιοπομπαίους τράγους, ενώ το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι στο στράτευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. K.Πετρακα
      Δεν ξερω αν η αυστηροποιηση των νομων μπορει πια να κανει κατι...εχει εθιστει ο κοσμος..σε εναν τροπο ..μη σκεψης..Ουτε ετοιμολογια των λεξεων που χρησιμοποιουν δεν κανουν σημερα..κι ας εγιναν ακριβως με ενα νοημα..μετα απο τρομερη σκεψη κι αναλυση των προγονων...Οτι τουρθει λεει κανεις σαν ηχο...κι εννοει οτι τουρθει...του ιδιου...ενω η λεξη λεει αλλα...Η δραση..αυστηροτητα...θα φερει αντιδραση...ειναι νομος φυσικος..Ειμαστε σε ενα κρισιμο σημειο ..συψης...Η συψη ηρθε κυρια απ την δυση...ολοι θεωρουν ελευθερια το....κανω οτι γουσταρω...Η αποφυγη στρατευσης..ειναι δυτικο κολπο..απατη..ταχα ελευθερια..του ατομου...Στην πολιτεια γινεται μια ιεραρχιση..αξιων οταν ξεκινα σαν πολη..αυτο ειναι πρωτο...αυτο δευτερο......αυτο δεκατο...κλπ.Πρωτο ειναι η επιβιωση της πολιτειας...με καθε τροπο.Αρα σωστα ετεθει απ την αρχη..οτι πανω απ ολα η πατριδα...και απο τους γονεις πιο πανω...πρεπει να ζησει ολη η ομαδα...κι οχι ενα μελος μονο...Ετσι εγινε ο στρατος..Ηταν πρωτο...μετα συμφωνηθηκαν το δευτερο...κλπ...Αλλα ηρθε μια μερα που καποιοι διεστραμενοι αντεστρεψαν την ιεραρχια...κι εγινε το τελευταιο πρωτο...και το πρωτο τελευταιο...Η ΑΤΟΜΙΚΗ ευμαρεια των μελων...εγινε πρωτη....κι η ευμαρεια..και η ασφαλεια της ομαδας τελευταια...Αυτο ηρθε ολο απ την δυση...ειτε λεγεται ...δεξιο...ειτε αριστερο...Ετσι γαλουχηθηκαν τρεις γενιες...με την διαστροφη...ανατροπη της ιεραρχιας..πουχαν βαλει πολλοι σοφοι ανθρωποι μετα απο τρομερη σκεψη αναλυση...Ετσι γεμισε ο τοπος ασκεφτους...ιδεολογους της πλακας...που ουτε ξερουν τι λενε..και τι κανουν...ειτε δεξιους...ειτε αριστερους...Ολοι καταργησαν την σκεψη..το πνευμα και την λογικη αιωνων...Ειναι πια πολυ δυσκολο να ξαναπλασεις ανθρωπους απ την αρχη...εχουν εθιστει στο ...αμαρτημα μιας πολιτειας...αντιδρουν σε καθε αλλαγη ..συμφωνα με τον νομο της αδρανειας...της μαζας...Δεν ξερω αν υπαρχει ελπιδα...διοτι αν ασκησεις δυναμη τωρα ..θαχεις αντιδραση μεγαλη...

      Διαγραφή
  6. Όλα αυτά τα νοιώθουμε και μας στεναχωρούν, πόσο μάλλον να τα διαβάζουμε και από άτομα σαν εσένα !!! Θέλω να ελπίζω οτι τα πράγματα θα αλλάξουν και όλα αυτά τα γουρ.... θα βρεθούν αντιμέτωποι με εκείνους που αγαπούν αυτήν την χώρα και θα τους αποδώσουν δικαιοσύνη !!! Η ώρα δεν αργή !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κ. Σάββα Καλεντερίδη.
    Ζούμε σε μια χώρα όπου ο σημερινός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφεύγει συστηματικά να πάρει ξεκάθαρη θέση για τις καταγγελίες εις βάρος του γενικού γραμματέα του κόμματος του.
    Ζούμε σε μια χώρα όπου η σύζυγος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρεται να έχει σε εξωχώρια εταιρεία μιας περιοχής που είναι φορολογικός παράδεισος χρήματα και να μη πληρώνει φόρους εξ αυτού.
    Ζούμε σε μια χώρα όπου ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμφωνεί με την εξαγωγή χρημάτων σε χώρες- φορολογικούς παραδείσους.
    Ζούμε σε μια χώρα όπου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρεται να δέχθηκε τα δώρα του κ. Χριστοφοράκου(Ζίμενς) , και κατόπιν όταν έγινε ντόρος ο αρχηγός τα πλήρωσε.
    Ζούμε σε μια χώρα όπου ο προηγούμενος πρωθυπουργός θριαμβολογούσε για το μνημονιακό πρόγραμμα που εφάρμοζε, και τώρα που οι δανειστές ομολογούν ότι το πρόγραμμα που μας επέβαλαν ήταν ατυχές, σιωπά αυτός και το κόμμα του.
    Ζούμε σε μια χώρα όπου οι νεοδημοκράτες δηλώνουν δημοκράτες αλλά πνέουν μένεα ενάντια σε αυτούς που δεν είναι δεξιοί.
    Ζούμε σε μια χώρα όπου αναφερόμαστε «στον ένδοξο Ελληνικό στρατό» που μας έδωσε ένα στρατιωτικό κομπλεξικό φασίστα δικτάτορα, και ένα στρατιωτικό φασίστα δικτάτορα ψυχοπαθή.Ο Ελληνικός στρατός είναι ένδοξος όχι όμως και οι φασίστες στρατιωτικοί επίορκοι δικτάτορες.
    Ζούμε σε μια χώρα όπου με περίσσια υποκρισία μιλούν σήμερα κάποιοι για εθνική ενότητα και αύριο εννοούν ότι στη «δημοκρατία τους» οι αριστεροί οι κομμουνιστές κλπ δεν έχουν θέση.
    Ζούμε σε μια χώρα όπου οι ακροδεξιές φωνές μετά από το φιάσκο της αντικομμουνιστικής υστερίας στις Βαλτικές χώρες το μόνο που δεν ζήτησαν είναι να ανοίξει η Μακρόνησος για να κάνουν διακοπές οι αντιφρονούντες μη δεξιοί.
    Εδώ σταματώ γιατί υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα όσα αναφέρεις είναι γνωστά, αλλά δυστυχώς έχεις παραννοήσει το ποιος είναι ο φορέας της εξουσίας. Η αντιπολίτευση δεν ασκει εξουσία, απλά παρακολουθεί και κρίνει αυτούς που κυβερνούν. Το να τα βάζεις όλα στο ίδιο το καλάθι δίχνει, αν όχι αφέλεια, τουλάχιστο στήρο κομματισμό. Έχουμε κουραστεί από τα κομματόσκυλα και δε θέλουμε άλλα.

      Διαγραφή
    2. Επιπλέον,

      ζούμε σε μία χώρα όπου επί δεκαετίες Υπουργοί, Νομάρχες, Πολεοδομίες και Βουλευτές με τις ενέργειες τους και τις σκόπιμες παραλήψεις τους, μπάζωσαν όλο το Θριάσιο για να καταλήξουμε σήμερα να έχουμε 16 νεκρούς και 6 αγνούμενους που μακάρι να τους βρούμε ζωντανούς.

      Τις πταίει ; Ο Καιρός και τα sms που δεν έστειλε η Περιφέρεια.

      Καλώς λοιπόν η υπόθεση πήγε στην Δικαιοσύνη για να αποδοθούν οι ευθύνες έστω και τώρα.

      Διαγραφή
    3. Χρηστο
      Δεν μας εδωσε μονο ο στρατος λαθος ανθρωπους...αλλα και ο στρατος...οπως καθε τομεας εδω αλλος.Το οτι ο στρατος εδωσε λαθος ανθρωπους...δεν ειναι επαρκης δικαιολογια ...οτι πρεπει να αναιρεθει η εννοια του...και ο λογος της θεσμοθετησης του απ την αρχη της πολιτειας....δηλ. αυτο δεν ανατρεπει τον λογο που η πολη εφτιαξε τον στρατο...οπως ενας κακος γιατρος δεν αναιρει την αναγκη υπαρξης ολης της ιατρικης για παντα...Δυστυχως εμεις εδω...πολλοι κοντοφθαλμοι..ασκεφτοι..ακατοικητοι...πηγαμε στο αλλο..Ομως εδω εγιναν απιθανα σε καθε τομεα της πολιτειας...ιδιου βαρους..αν οχι και μεγαλυτερου...αρα το να μοιρολογουμε μονο για τον στρατο...ειναι ατοπο...Αν θελουμε συνολικη ρυθμιση των παντων..πρεπει να τα ρυθμισουμε ολα...δεν εχει νοημα βα λεμε μονο το ενα...διοτι τοτε ειμαστε χαζοι αθεραπευτα... Η πολιτικη δεν εχει κανενα νοημα αν υπαρχει ...ερημος και χαλασματα παντου...τι να πολιτευτει...τα χαλασματα...?? Τοση συψη...δεν ειναι πολιτικη..
      ειναι ηθικη κατρακυλα...του πολιτη...ανηθικος δεξιος ισον ανηθικος αριστερος...δεν γινεις ...ηθικος στην ψυχη και στο πνευμα αν γραφεις σε ενα κομμα...οποιο κομμα...αν πχ εισαι σκατοψυχος θασαι παντα ιδιος...οτι ηλιος ανατηλει...το σφαλμα στην δομη σου θαναι και την μερα και την νυχτα...ιδιο.....

      Διαγραφή
    4. Εδώ φτάσαμε στο σημείο να μετατρέπουμε εν μία νυκτί νηπιαγωγούς σε χειρούργος και μάλιστα η καθηγήτρια ιατρικής που έδωσε στην νηπιαγωγό το διδακτορικό της ήταν παράλληλα και πρόεδρος ενός παρεμφερούς περιφερειακού με τον σύζυγο της νηπιαγωγού - χειρούργου ιδρύματος και νομίζω και αντιπρόεδρος του ίδιου κεντρικού διοικ. συμβουλίου. Το επώνυμο Γκίμπα μας λέει τίποτε;

      Διαγραφή
    5. Α λησμόνησα και το επώνυμο της νηπιαγωγού που έγινε χειρούργος. Πως λέμε ο καραγκιόζης χειρούργος, κάπως έτσι. Η Νατάσα εκτός από υπολοχαγός (νηπιαγωγός δηλαδή) έγινε και χειρούργος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    6. Γειά σου Χρήστο δημοκράτη με τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων που δεν σου αρέσουν αλλά τα εφαρμόζεις. Γειά σου δημοκράτη με τα τσιτάτα και τις γνώσεις καφενείου. Τι ξέρεις από φορολογικούς παραδείσους? Τίποτα ασφαλώς.Την διεθνιστική ιδεολογία που υπηρετείς την γνωρίζεις? Διάβασε για την μεταφορά ανθρώπινου δυναμικού και κεφαλαίων και μετά σχολίασε. Σε αυτά που αναφέρετε το άρθρο έχεις σχόλια? Η μπάλλα στην εξέδρα ε δημοκράτη? Αν δεν σας αρέσει ο εθνικός στρατός μετατρέψτε τον σε νατοικό παράρτημα ή καταργήστε τον. Όποιον δεν γουστάρεις είναι φασίστας αλλά εσύ δεν είσαι συμμορίτης, είσαι αριστερούλης δημοκράτης. Κάνε μας τη χάρη με το μίσος σου ρε δημοκράτη. Κράτα το για την πάρτυ σου.

      Διαγραφή
  8. κε Καλεντερίδη, θα μείνουν στην ιστορία ως η ποιό τραγική κυβέρνηση αυτού του τόπου, τούς θέλουν οι Γερμανοί, Αμερικανοί ικανοποιούν τα συμφέροντα τους για αυτό είναι ακόμα εκεί.
    Θέλει πολύ και μεγάλο αγώνα για να γυρίσει ο τροχός δεν θέλουν να τους ενοχλείται αλλά ούτε την κριτική, σσσσσσ η Ρένα και Αλέξης κοιμούνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χαχαχα μιλάμε δημοσιογραφία από καλάθι στο μοναστηράκι...εισβολή λέει...οι λέξεις πράγματικα έχουν ξεφτιλιστεί εντελώς...μπήκαν για κάνα 2λεπτο στην είσοδο της αυλής και πέταξαν λίγα χαρτιά και ο άλλος γράφει 'εισβολη'...σιγά μην ήταν και απόβαση ρε μεγάλε...χαχαχα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα και το σχόλιο σου από το καλάθι μάλλον. Τα καθήκοντα του σκοπού τα ξέρεις γλάρε? Αν εφαρμόσει το καθήκον του θα κλαίγαμε ρουβίκωνες το αντιλαμβάνεσε? Γιατί δέχεσαι τέτοια επικοινωιακά κολπάκια? Καθεστωτικός είσαι? Σε τιμά ως πολίτη η χυδαία προπαγάνδα κράτους και παρακράτους?

      Διαγραφή
  10. Βασικα, ζουμε σε μια χωρα, οπου οι κλεφτες που κυβερνησαν απο το 1945 μεχρι σημερα, δεν εχουν παει ακομα φυλακη. Ουτε θα πανε, γιατι η δικαιοσυνη ειναι χειροτερη απο τους πολιτικους. Τοσο απλα. Τα παραπανω ειναι πταισματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου !!!!! Όταν η δικαιοσύνη είναι ανύπαρκτη τότε το κράτος δεν λειτουργεί !!! Και η δικαιοσύνη στην χώρα μας νομίζω οτι ειναι στον βούρκο !!

      Διαγραφή
  11. Με την αναληψη των καθηκοντων της ανακοινωσε οτι σε εξη μηνες θα καθαρισει με την υποθεση Μανδρα. Τα χωματουργικα μηχανηματα ειναι ακομη στο δρομο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ολα οσα γραφεις Σαββα ειναι πολυ σοβαρα δειγματα παρακμης..αλλα ειναι η μια οψη του νομισματος, αυτη που αφορα τους σημερινους κυβερνωντες...την αλλη που αφορα τους χθεσινους (και επιδοξους αυριανους) την ξεχασαμε; η μηπως παραγραφηκε; να τα λεμε ολα αν θελουμε να ειμαστε αντικειμενικοι..διαφορετικα θελοντας και μη μεροληπτουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. It is obvious we know what kind of country we live in. Now, what kind of countrybwould we like to live in and how do we achieve that?
    The Neo-Homigrecus will answer all good (mia xara) if he is part of the system and has a job or anybody but them if he is an outsider. And life goes on unchanged

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είμαστε με λίγα λόγια υπό διάλυση, λόγω της καταδυνάστευσης μας απ΄την μεριά των "συμμάχων μας"(φως -φανάρι)τρομάρα μας,και περιμένουμε το τέλος μας,το ολοκληρωτικό φυσικά.

    Όμως να κινηθούμε προς την μεριά των ομόδοξων χριστιανών,όχι μόνο δεν το διανοούμαστε , αλλά ούτε καν το φανταζόμαστε , τέτοια ρεμάλια συλλήβδην καταντήσαμε,(αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων).....
    .....Μέχρι και τον Τράμπ τον αθεόφοβο, οι κουτοπόνηροι γκραίκος, τον στέλνουν στην
    εκκλησία σε εβδομαδιαία συχνότητα,και του βαστούσε την ουρά ο Πρίμπους μην του ...στάξει.
    Όμως φίλοι μου αγαπημένοι, όσο και να το ευχαριστιέστε αυτό το διαμορφωμένο καθεστώς της παρακμής, ο ομόδοξος Πούτιν θα το εξαφανίσει όσον ούπω....θέλετε δεν θέλετε.Είναι στοιχειώδης επιταγή. Περιμένετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κσκο Πσντελη ειναι οτι ..ολα αυτα που λες ...μπορει να τα θελει λιγο και η τουρκια...αλλα πρωτη τα επιθυμησε..και τα εξαπελησε εναντιον μας η αμερικη και η δυση..και 50 οικογενειες..βαρωνων ..εδω....και το πετυχαν...αφου μας ξελογιασαν αλλοτε με μικρα δωρα...κι αλλοτε με κουφιες ελπιδες.αντιδρασης ταχα...για να αποσυμπιεζουν καθε πνευματικη αντισταση μας ..απ την προγονικη μνημη μας...και μαλλον αυτο ολο
      ..σχεδιαστηκε κρυφα...σε μερη κρυφα...απο ανθρωπους καμουφλαρισμενους ..απο εκουσιους και ακουσιους δικτυωμενους...σαν οργανωση...γιαυτο δεν αλλαζαν στοχο...λιγο καθε φορα...αλλα στον στοχο... Δεν νομιζω οτι αυτο το περιτεχνο σχεδιο τοκανε η τουρκια....σαν τσοντα ισως...αλλα οχι σαν εμπνευση..

      Διαγραφή
  16. Είμαστε υποκριτές μέχρι τελικής πτώσης.... Ζούμε πολύ σωστά όπως γράφετε κ. Καλεντερίδη, σε μια χώρα όπου ..."κατά τον λαόν και οι άρχοντες αυτού...." Ή πιο λαϊκά, οι πολιτικοί είναι παιδιά μας... Πιστεύω ότι γευόμαστε το καλύτερο φάρμακο αυτογνωσίας αλλά και ΙΑΣΗΣ, που δεν είναι τίποτε άλλο, παρά η επίγνωση των συνεπειών της ατομικής, οικογενειακής και κοινωνικής προδοσίας της ζωής μας, από ανθρώπους και κόμματα και αποκόμματα που εμπιστευθήκαμε… τα τελευταία χρόνια… κι ενώ οφείλαμε ΑΝ δεν ξέρουμε να μάθουμε το βιογραφικό τους, παρά ταύτα τους ψηφίσαμε και δυο φορές... ΜΗ χάσουμε τα καϊνάρια... Βέβαια η κατάσταση παγκόσμια δείχνει ότι οι πολιτικοί είναι ..."δεσμευμένοι" απο τη νέα τάξη, οπότε ... γνώμη μου είναι ότι ΜΟΝΟ ένας Θεός μπορεί να μας σώσει... απο τη φυλακή που μας οδηγούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν υπαρχουν παραδειγματα γενικα, ουτε για το πιο απλο. Παλια υπηρχε η Ιλιαδα, η Οδυσσεα, οι αθλοι του Ηρακλη, και λειτουργουσε η δικαιοσυνη, ο κοσμος ειχε ηθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Teo
      Ειπες μια τρομερη αληθεια.. αλλα θελει αρκετη σκεψη...δεν ξερω αν την επιθυμουν ολοι την σκεψη...εχει κοπο.Ευγε παντως.

      Διαγραφή
  18. Κυριε Καλεντεριδη παρακαλω διαβαστε προσεκτικα το παρακατω αρθρο :

    https://www.larouchepub.com/eiw/public/1996/eirv23n03-19960112/eirv23n03-19960112_023-the_tavistock_roots_of_the_aquar.pdf

    Πιστευω θα ειναι αρκετα διαφωτιστικο για οσα εγιναν και γινονται ...... Ερχονται απο πολυ μακρια και ο σχεδιασμος εχει ενδιαφερον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ζούμε στην χώρα (και) του Καμμένου. Τον ξέχασες.
    ΥΓ. Υπάρχουν βέβαια όλοι αυτοί και όλα αυτά, αλλά υπάρχουν και κάποιοι αφανείς ήρωες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΔΗΜΗΤΡΗΣ . 17/11/2017 8.44
    Συμφωνώ μαζί σου σε αυτά που γράφεις.
    Εγώ τιμώ τον ένδοξο Ελληνικό στρατό όχι όμως και τους φασίστες στρατιωτικούς επίορκους δικτάτορες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μιχάλης Σαρηγιάννης 17/11/2017 8.04 μμ.
    Γνωρίζω ποιος είναι ο φορέας εξουσίας εδώ και 2-3 χρόνια.
    Γνωρίζω και ποιοι ήταν φορείς εξουσίας εδώ και 50-60 χρόνια.
    Η αξιωματική αντιπολίτευση στο δημοκρατικό μας πολίτευμα ασκεί εξουσία γιατί έχει ιδιαίτερα θεσμικό ρόλο. Εξ άλλου εξουσία δεν ασκεί μόνο η κυβέρνηση όπως γίνεται στις δικτατορίες που μας είχαν επιβληθεί κατά καιρούς.Εξουσία ιδιαίτερα σημαντική στην δημοκρατία μας ασκεί το κοινοβούλιο όπου η αξιωματική αντιπολίτευση διαθέτει σημαντική δύναμη..
    Στην Δημοκρατία μας κρίνονται όχι μόνο αυτοί που είναι σήμερα στην εξουσία, αλλά και αυτοί που άσκησαν μακροχρόνια εξουσία και αποδεδειγμένα ευθύνονται για εγκληματικές παραλήψεις
    Ατυχήσατε σε αυτά που μου γράφετε για κομματισμό γιατί εγώ δεν έχω κόμμα και φυσικά δεν αντιγράφω κανένα κόμμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο φορέας εξουσίας εδώ και 2-3 χρόνια είναι ίδιος και απαράλλαχτος με τον φορέα εξουσίας από το 81 και εντεύθεν. Κουρουμπλής, Τζάκρη, Κοτσακάς, Σπίρτζης, Δούρου, Τόσκας κ.ά. ήταν προβεβλημένα στελέχη του παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ. Όσον αφορά δε τον αρχηγό σας, προσπαθεί ακόμη και στον τόνο της φωνής να μιμηθεί τον λαοπλάνο Α. Παπανδρέου (με την διαφορά ότι ο Ανδρέας ήταν ευφυέστατος).
      Επειδή δε μιλάτε για τον θεσμικό ρόλο της αντιπολίτευσης, κάντε μας την αυτοκριτική σας για τον βρώμικο ρόλο που παίξατε από το 12 έως το 15. Προσέτι όλη η πολιτική σας πρακτική, είναι η χειρότερη έκφανση του κλεπτοκρατικού πελατειακού κράτους, που ξεκίνησε η ΝΔ (σοσιαλμανία Παπαληγούρα), γιγάντωσε ο Ανδρέας και έγινε ολοκληρωτικό καθεστώς με εσάς.
      Κατά συνέπεια πρέπει να σταματήσετε το παραμύθι της "διαφορετικότητάς σας", μαζί και το παραμύθι του ακομμάτιστου. Είστε η επιτομή της σάπιας μεταπολίτευσης. Όσον δε αφορά την επίκληση της "εντιμότητάς σας", θυμίζω ότι ο τ. βουλευτής σας Π. Κοροβέσης αποκάλυψε ότι η Siemens είχε μιζάρει και εσάς επί οικουμενικής, τότε που ως εξουσία ήσασταν δίπλα στο μέλι για λίγους μήνες. Φαντάσου τι γίνεται τώρα που είστε 3 χρόνια καθεστώς.
      Και τέλος το χειρότερο όλων είστε φύσει και θέσει αρνησιπάτριδες εθνομηδενιστές. Εδώ φτάνετε στο σημείο εσείς προσωπικά και ρίχνετε λάσπη στον εθνικό στρατό, την στιγμή που τόσα παιδιά μας,σκοτώθηκαν στο Αιγαίο από τους συμμάχους σας στην Θράκη. Το ύψιστο καθήκον κάθε ανθρώπου που αισθάνεται Έλληνας πατριώτης δημοκράτης, είναι ο εξοβελισμός σας, από την πολιτική, κοινωνικη και προπάντων εκπαιδευτική ζωή της χώρας. Ότι και να έρθει μετά από εσάς, θα είναι καλύτερα για την Ελλάδα.

      Διαγραφή
    2. Ιων Δραγούμης (18/11/17 2.02 μμ
      Για την ενημέρωση σου επί των στελεχών του Παπανδρεικού πασοκ.
      1) Η Δούρου την εποχή εκείνη ήταν μωρό΄
      2)Ο Τόσκας την εποχή εκείνη ήταν αξιωματικός του Ελληνικού στρατού (καμιά σχέση με την πολιτική.Αργότερα ως συνταξιούχος του στρατού ήταν στο πολιτικό όμιλο ΠΡΑΤΩ ή κάπως έτσι του Κοτζιά.
      3) Ο Κοτσασκάς έφυγε από το πασοκ πάρα πολύ νωρίς
      Ψάξε λοιπόν να βρεις άλλους γιατί εδώ ατύχησες.
      Στην τελευταία παράγραφό σου «είσθε φύσει και.κλπ...το άκουσα όχι μια φορά από ένα ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής.
      Όταν γράφεις σε δεύτερο πρόσωπό απαντώντας ουσιαστικά σε κείμενο μου ποιόν εννοείς; Εμένα μήπως; θα πρέπει να ξέρεις ότι εγώ δεν ταυτίζομαι με κόμματα, δεν υπηρετώ κόμματα, δεν προβάλω κανένα κόμμα. Ίσως να σου είναι λίγο δύσκολο να το καταλάβεις, προσπάθησε όμως.
      Μη προβάλεις τον Κοροβέση γιατί είναι αναρχικός και θα κολλήσουν την ρετσινιά.
      ΥΓ Θα τρίζουν τα κόκαλα του Ιωνα Δραγούμη Δεν τον λυπάσαι;

      Διαγραφή
  22. Christos Dromeas 18/11/17 12.13 πμ
    Προτείνω να ξαναδιαβάσεις λίγο προσεκτικά αυτά που έγραψα και να επανέλθεις με πολιτικό λόγο χωρίς τις γνωστές χυδαιολογίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρηστο
      Τι λες γιαυτο το πολυ σπουδαιο που ειπε ο TEO ?? Τι γνωμη εχεις...?? Εγω πσντως σε βρησκω συζητησιμο ανθρωπο...οχι αδιαλλακτο.Εχεις ενα πολιτισμο ας πουμε.

      Διαγραφή
    2. Δημήτρης Κ. (18/11/17 10.33 ΜΜ)
      Πολύ ευχαρίστως να σχολιάσω αυτό που είπε ο TEO αν έχω την απαραίτητη γνώση
      Απαραίτητη προϋπόθεσή όμως είναι να βρω τι είπε ο TEO κάτι μου μέχρι τώρα δεν το κατάφερα.

      Διαγραφή
    3. Πιο πανω θα το βρεις Χρηστο.Ειπε για την απουσια παραδειγματων σε μια πολιτεια.Παιδειας και παραδειγματος.Χρησιμου παραδειγματος με την εμπειρια των γενεων.Ειναι δυνατον πχ να λειτουργησεις μια πολυπλοκη μηχανη χωρις την εμπειρια ...να σου δειξει σς πουμε ενας εμπειρος παλιος χειριστης πως ??Χωρις εμπειρια γενεων δουλευει η πολιτεια ?? Ετσι χρειαζεται .η υπαρξη παραδειγματων εθνικων.( μη φρικαρεις απ την λεξη...διοτι παραγινε αυτη η κατασταση γυρω )

      Διαγραφή
  23. Εξαιρετικό κ.Καλεντερίδη όπως εξαιρετικα και αξιοθαύμαστα είναι η στάση σας, το ήθος σας και το έργο σας.
    Το ότι η συριζαίικη προπαγάνδα συνεχίζει λυσσαλέα το έργο της μεσω των ίδιων και των ίδιων σχολιαστών σημαίνει ότι λόγος σας έκφραζει το σύνολο των υγιως σκεπτόμενων Ελλήνων πολιτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ζούμε σε μια χωρα που οι καφετεριες είναι ακόμα γεμάτες για κάποιον λόγο που κανεις μας δεν μπορεί να εξηγήσει.Ζούμε σε έναν κόσμο που η διάβαση πεζών νομίζουν είναι η γραμμή εκκίνησης πίστας formulas 1.Ζούμε σε έναν κόσμο που παίρνουν σκυλιά και αφοδεύουν έξω από πόρτες πολυκατοικιών και κατουράνε αντί να τα μαζεύουν με πλαστικές σακούλες.Ζούμε σε έναν κόσμο που κάνουν παιδιά χωρίζουν σε 2 3 χρονια και τα παρατάνε.Ζούμε σε έναν κόσμο που όλοι βρίζουν τους πολιτικούς αλλα πριν πάει στρατό το παλικάρι τρέχουν σε "γωνστους".Ζούμε σε έναν κόσμο που πιστεύουμε ότι όλα πάνε καλά ενώ ούτε οικονομικά φαίνεται ορίζοντας παρα μονο μια παγκόσμια κρίση και γεωπολιτικός "αρμαγεδωνας".Ζούμε σε έναν κόσμο που έρχονται τόσοι λαθρομετανάστες και τους παρομοιάζουν γιατί είναι τόσο γελοίοι με τά αδέρφια μας τους ποντιους που τους διώξαν τόσο βάναυσα.Προσωπικά είναι πολύ λίγοι αυτοί που σκέφτονται πως επηρεάζουν με τις πράξεις τον διπλανό τους και την χωρα τους.Είμαι νέος δεν θα σταματήσω να πολεμάω για μια καλύτερη ελλάδα αλλα όταν βλέπεις να θέλουν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι από το λύκειο η να πολιτεύονται άνθρωποι από τα πανεπιστήμια καταλαβαίνεις ποσο στραβά αρμενίζουμε.Είναι περήφανοι που είναι έλληνες από όμηρο λεωνίδα Μέγα Αλέξανδρο ..Λίγοι διαβάζουν θουκυδίδη αριστοτέλη πλάτωνα αλλα όλοι λένε ποσο περήφανοι είναι αλλα ξεχνάνε το γιατί.Δεν φαίνεται σωτηρια στον ορίζοντα από καμια πλευρά και κόμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλημέρα σας. Τι να πω βρε παιδιά. Πραγματικά, θλίβομαι. Μιά ανάρτηση βάζει ο μπλόκερ και απο κάτω γίνετε χαμός. Αυτομάτος ξεπηδούν δυο παρατάξεις. Και αυτή είναι η μεγαλύτεφη βόμβα κάτω απ τα πόδια μας. Διατηρήται μια έχθρα μεταξύ μας λες και κάπου θα βγει αυτό. Λυπάμαι πάρα πολύ γιατί δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας ως Ελληνες. Καλημέρα σας και να είστε όλοι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός,Πανω απο ολους κ ολα η ΠΑΤΡΙΔΑ.Ολοι κ ολα πρεπει να δουλευουν για την πατριδα κ το λαο της.Υπαρχουν τροποι,κ το μονο που χρειαζετε να κοιταξει ο καθενας τι μπορει να κανει για την πατριδα.

      Διαγραφή
  26. Ευθυνη δεν εχει μονο η περιφερειάρχης ! Ευθύνη εχουν και οι κατα τόπους δήμαρχοι ! Και να πουμε και κατι σοβαρό.Δεν χρειάζονται λεφτα ! Και χωρίς αντιπλημμυρικά έργα μπορούσαν να είχαν σωθεί οι άνθρωποι αν υπήρχε σοβαρό κράτος.Θα είχε εγκαταστήσει ενα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης φθηνότερο και αξιοπρεπές και θα είχαν ειδοποιηθεί οκ κάτοικοι δευτερόλεπτα έως και λεπτά προ του επερχόμενου κινδύνου καθώς μόλις ανίχνευσε νερό να έρχεται με ταχύτητα θα είχε σημάνει συναγερμό.Υπηρχαν κάτοικοι οι οποίοι ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικώς απο συγγενείς τους που εμενα πιο κοντά στην πηγή του κύματος και το είδαν ! .Οι δε οδηγοί της εθνικής οδού θα είχαν εγκαταληψει τα αυτοκίνητα τους και θα έβρισκαν ασφαλές καταφύγιο σε ψηλά σημεία που βρυθουν έκατερωθεν τηε εθνικής οδού ! Το σύστημα δεν κοστίζει σχεδόν καθόλου μπροστά στα χρήματα που θα δοθούν για αποζημιώσεις και στις επιχειρήσεις που χάθηκαν.Ακομα και αν δεν ευθύνονται κατα νόμο έπρεπε ολοι να είχαν παραιτηθεί.Κατ εμε ευθύνονται βέβαια ! Δεν χρειάζεται ουτε χρήματα ουτε κόπο πρέπει να ξέρεις μα διοικείς ! Δυστυχως δεν ξέρουν ουτε αυτοί ουτε οι προηγούμενοι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Εν αντιθέσει με το πολιτικό κράτος να δώσω τα συγχαρητήρια στο Στρατό,την Πυροσβστικη και την αστυνομία και τις υπηρεσίες διάσωσης και υγείας οι μόνοι που κινήθηκαν με προγραμμα ...Θα είχαμε περισσότερους νεκρούς αν δεν υπήρχαν και αυτοί,Μακαρι η πολιτική διοίκηση να αποκτήσει το προγραμμα των εκπαιδευμένων υπηρεσιών ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. «…ζούμε στη χώρα όπου μια περιφερειάρχης, που είναι κατά νόμον υπεύθυνη, μαζί με τα αρμόδια υπουργεία, να ενημερώσει τους πολίτες για τους κινδύνους της επερχόμενης σφοδρής κακοκαιρίας, μετά από 16 θανάτους - που επήλθαν ακριβώς γιατί δεν υπήρχε σωστή και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών - υποβάλει μήνυση για να αποδοθούν ευθύνες στους υπευθύνους!…»

    Κάτι τέτοιες στιγμές, εύχομαι ο ουρακοτάγκος Κασιδιάρης να της είχε ρίξει καμιά καλή σφαλιάρα εκείνο το πρωί στην εκπομπή του Παπαδάκη, μήπως και κουνιόταν λίγο ο εγκέφαλός της και έκανε reset...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέχασες να γράψεις Χαιλ Χίτλερ Pointman

      Διαγραφή
    2. @ Χρήστος,

      Δεν τραβάς τα βυζιά σου ρε ανόητε, να κάνεις και μπράτσα; Αυτό μας έλειπε τώρα να μας πεις πεις οτι συμπαθούμε τις ξυρισμένες αδερφάρες με τις σβάστικες. Που αν είχες διαβάσει έστω και λίγο από όσα κατά καιρούς γράφω στο blog, θα ήξερες και πέντε δέκα πράγματα σχετικά με το τι πιστεύω...

      Διαγραφή
    3. Χρηστο εσφαλες...γιατι πεταχτηκες ετσι ?? Δεν ειπε κατι σξιο πεταγματος ο ποιντμαν.Μια εκφραση παραδειγμσ σγσνακτησης ειπε.Πως βρεθηκε ο ...χιτλερ εδω ?? Γιστι εισαι στην τσιτα για ...φασιστες τοσο ?? Ετσι δεν θα μπορει να πει κσνεις τιποτε ουτε το πιο απλο.Αν ειναι ο ενας να λεει αυτο..και ο αλλος στην τσιτα το σντιθετο σαν αστραπη δεν ειμαστε πολιτισμενοι.Κουβεντα κανουμε να συνενοηθουμε.Δεν κανουμε πολεμο.Αφου εισαι πολιτισμενος γιατι αμολυσες ρουκετα ??Δεν εισαι ...?

      Διαγραφή
    4. Δημήτρης (18/11/ 10.52μμ)
      Ο Κασιδιάρης είναι νεοναζί.
      Ο κάθε Κασιδιάρης κάνει πολιτική χρησιμοποιώντας την βία.
      Οι νεοναζί «ιδεολογικά» είναι η συνέχεια των ναζί, που είχαν αρχηγό τον Χίτλερ.
      Αυτός ο «ευγενέστατος» Pointman (18/11/17 4.44 mm) (έστω ευκαιριακά) εύχεται,«να της είχε ρίξει καμιά καλή σφαλιάρα-ο Κασιδιάρης - μήπως και κουνιόταν λίγο ο εγκέφαλός της»
      Αυτά τα λόγια μου δίνουν την εντύπωση ότι ο ,«ευγενέστατος» συμπορεύεται ιδεολογικά με τον κάθε Κασιδιάρη που δεν έχει αντίρρηση να πει ή να γράψει Χαιλ Χίτλερ
      Ο θιγόμενος ισχυρίζεται ότι πιστεύει διαφορετικά, εγώ όμως έγραψα ότι έγραψα επειδή διάβασα αυτά που έγραψε στις 18/11/17 ώρα 4.32 μμ.
      Μακάρι να είναι διαφορετικός ειλικρινά θα χαρώ πολύ.

      Διαγραφή
    5. Ολοι ξερουμε τι και πως.Μη κουραζεσαι.Ξερουμε.Εγω εχω χασει τρια αδελφια της μανας μου απ τους γερμανους..αοπλα παιδια..ο ναζισμος ειναι φρικη..αλλα ηταν γερμανικος..γερμανοι πανω απ ολα. Γερμανοι ηταν παλι..στον πρωτο πολεμο χωρις ναζισμο. ΟΚ ολα .Αλλα μην πιανεσαι απο μια λεξη.Ασε λιγο χωρο πριν δεις το συνολο.Καποια στιγμη θα το δεις.Τοτε πες.

      Διαγραφή
    6. @ Χρήστος19 Νοεμβρίου 2017 - 10:29 π.μ.

      «…Ο θιγόμενος ισχυρίζεται ότι πιστεύει διαφορετικά, εγώ όμως έγραψα ότι έγραψα επειδή διάβασα αυτά που έγραψε στις 18/11/17 ώρα 4.32 μμ. Μακάρι να είναι διαφορετικός ειλικρινά θα χαρώ πολύ…»

      Τον χαρατηρισμό «ΟΥΡΑΚΟΤΑΓΚΟΣ» για τον Κασιδιάρη δεν τον διάβασες μικρέ ανόητε; Σου φάνηκε για συμπάθεια προς τον νεοναζί; Ή τόσο πολύ έχεις τυφλωθεί που άλλα διαβάζεις, άλλα καταλαβαίνεις κι άλλα συμπαιρένεις; Ανόητε! Ε, ανόητε!

      Διαγραφή
  29. Σ'εκείνη την εκπομπή είχε προφητεύσει οτι η Ελλάδα θα πάει 500 χρόνια πίσω. Γιά καφετζού κάνει, όχι για περιφεριάρχης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Οι μορφωμένοι και αξιοπρεπείς νέοι εγκαταλειπουν μαζικά τη χώρα και πίσω μένουν οι συνταξιούχοι, οι δημόσιοι υπάλληλοι, μικρομεσαίες επιχειρήσεις που παλεύουν για την βιωσιμότητά τους και στρατιές ανέργων που παραδόθηκαν στη δίνη της κρίσης ψυχολογικά και οικονομικά. Ολοι εμείς οι βιοπαλεστες αντιμετωπίζουμε την υπερφορολόγιση, την καθημερινή εγκληματικότητα προσπαθώντας να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες επιβίωσης.

    Θεωρώ πως μόνο με εθνική, ηθική και ψυχολογική αφύπνιση, αλληλεγγύη και συστράτευση μπορεί να αλλάξει κάπως η κατάσταση.
    Αλλά όταν το στομάχι είναι άδειο πιο πιθανό είναι να παραδοθείς στη μοίρα σου παρά να οργανωθείς, να αντιδράσεις και να προσπαθήσεις να αλλάξεις τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αγαπητέ Σάββα,

    Δυστυχώς, η βλακεία έχει νικήσει παντού. Από τον τρόπο που λειτουργούμε μέσα στην πόλη μας ως πολίτες, έως την παιδεία (;) μας, την δημόσια διοίκησή μας, τον πολιτισμό (;) μας, το επίπεδο διαλόγου και ιδεών μας. Αυτή είναι η νέο-Ελλάδα που είχε πει και ο (δεξιός) Σημίτης και δυστυχώς είχε δίκιο. Μην περιμένεις αφυπνίσεις, μην περιμένεις ξεσηκωμούς της Λογικής, μην περιμένεις τιμωρία των υπευθύνων για ΤΙΠΟΤΑ σε αυτή τη χώρα. Λαός που πιστεύει σε «ξανθά γένη», σε προφητείες, σε ψεκασμούς, σε συνωμοσίες Εβραιομασόνων, που είχε για Προεδρο της Βουλής την αγάμ… (συγνώμη διορθώνω) ψυχασθενή Ζωή, που είχε αντιπρόεδρο Κυβέρνησης τον μεγαλύτερο μιζαδόρο όλων των εποχ΄ψν (Free Akis), που έκανε Πρόεδρο της Δημοκρατίας έναν από τους πιο ανίκανους υπουργούς και αρχιτέκτονα της διόγκωσης του χρέους μέσω διορισμών (Πάκης), που είχε πρωθυπουργούς στόκους σαν τον (έμπλεξα την αλυσίδα του ποδηλάτου) Γιωργάκη aka «το παιντί», τεμπέληδες σαν τον Κωστακη aka «playstation boy», αστοιχείωτους παπατζήδες σαν τον τωρινό, υπουργούς που θέλανε ένα «νι» στο Γιάννη και δυο «νι» στο κλάνει, δεν έχει ΚΑΜΙΑ ελπίδα!...

    …ας ευχόμαστε κι ας παρακαλάμε όλοι μας να μη γίνει καμία αληθινή στραβή με τους απέναντι και όχι σε στυλ «Ίμια» ή «Σισμίκ» αλλά πιο γερή δόση όπως «Κύπρος» γιατί δεν θα μαζεύεται η κατάσταση! Λειτουργούμε ΛΟΓΩ ΚΑΘΑΡΗΣ ΤΥΧΗΣ! Νομίζουμε πως βρισκόμαστε σε γυάλα ομφαλοσκοπώντας μονίμως και δίχως επίγνωση ότι ΔΕΝ είμαστε το κέντρο του κόσμου! Είμαστε μία ΑΝΗΛΙΚΗ Κοινωνία που έχει τρακάρει επανειλημμένα με την πραγματικότητα και συνεχίζει να πορεύεται σφυρίζοντας αδιάφορα, τζογάροντας την επιβίωσή της σε ανύπαρκτες προφητείες και ανόητες θρησκευτικές προκαταλεήψεις, σε «Ελλάνιους» σωτήρες με δισεκατομμύρια και σε φωνακλάδες «πατριώτες» ένθεν κι ένθεν του Βουλευτικού τόξου.

    Η σημερινή Ελλάδα θυμίζει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ την Ελλάδα του 1897 και δυστυχώς (όπως λένε και στην Μαρξιστική θρησκεία που είναι ο ιδανικός φερετζές του τεμπέλη) «η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα ή ως τραγωδία». Για να μην αναφέρω πως κάποιες φορές χρειάζεται ένας «Ρουβικωνας» για να δει κανείς πόσο γυμνός είναι ο βασιλιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιντ μαν
      ειναι αξιοπροσεκτα και συζητησημα .ηρεμα οσα λες.Δεν λες κατι ψευτικο.Ειναι λιγο απαιδιοδοξα ισως.Αλλα με τοσα πουγιναν...
      Ενα μονο ηθελα να πω.Προφητες και προρησεις εχουν πολλοι λσοι ιστορικοι.Οι ανιστοριτοι λσοι δεν εχουν.Πως ναχουν ??χωρις ιστορια ειναι.Δεν ειναι κστ σνσγκην κακο συτο.Η υπερβολη του ναι ειναι.Οι προγονοι μας ειχαν τους μαντεις..συχνα καποτε προβλεπαν σωστα.Ο Αλεξανδρος ρωτουσε μαντες συχνα.Καποτε προλεγαν σωστα.Τους πιο πολλους γνωστους προφητες τους εχει το Ισραηλ.Τομοι επι τομων.Κανεις ομως δεν μεμφεται τους εβραιους.Και οι εβραιοι δεν μεμφονται αλληλους γιαυτο.Εδω γιατι γινεται το αναποδο ??

      Διαγραφή
    2. Απαντηση
      Διοτι εδω δεν σεβεται ο κοσμος την παραδοση.Παλια την σεβοταν οπως πχ κανουν σημερα οι εβραιοι.Κατι εγινε εδω τα τελευταια 80 χρονια και αλλαξε τον σεβασμο στην πσραδοση. Τι εγινε ?? Διοτι εδω αυτο ειναι μοναδικο.Δεν εγινε πουθενα αλλου.Το βαζω σαν θεμα ..Κατι εγινε πρωτοφανες....

      Διαγραφή
    3. @ Δημητρης Κ,

      Λοιπόν, στα γρήγορα γιατί το παρόν νήμα δεν έχει να κάνει με ρασοφόρους ψευδοπροφήτες πάσης θρησκείας, ή με φακίρηδες που πετάνε μια ανοησία που τους ήρθε (η οποία ας σημειωθεί ότι δεν έχει επαληθευτεί ΠΟΤΕ) κι από κάτω ο όχλος να χειροκροτάει ενθουσιασμένος. Όσο για την έννοια της λέξης «παράδοση», «έθιμο» κλπ, πως ακριβώς το ορίζεις; Για παράδειγμα:

      - Κάποιοι ανόητοι έχουν «παράδοση» στην Κρήτη να πυροβολούν στον αέρα ή τις πινακίδες του ΚΟΚ όταν τους γουστάρει. Είμαι περίεργος να ξέρω, αν οι οικογένειες των αδίκως σκοτωμένων από πυροβολισμούς (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδάκια) αγαπούν αυτό το «έθιμο».

      - Ως «έθιμο» θεωρούν κάποιοι άλλοι (εξίσου ανόητοι με τους προηγούμενους) σε Χίο, Καλαμάτα, Δωδεκάνησα κλπ να μετατρέπουν τον αστικό ιστό (!!!) σε πεδίο βολής αυτοσχέδιων ρουκετών και εκρηκτικών μηχανισμών, προσπαθώντας μάλιστα να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα - «έθιμο» από το οποίο έχουν σκοτωθεί ή διαμελιστεί άνθρωποι!

      - Την ίδια στιγμή, κάποιοι άλλοι κανίβαλοι έχουν ως «έθιμο» να σφάζουν στη μέση του δρόμου ταύρους εν ψυχρώ και το αίμα τους να ρέει (για καλή τύχη) στο καλντερίμι. Δεν μιλώ για τους Ισπανούς και τις ταυρομαχίες, αλλά για «έθιμα» που παρακολουθούν πολλές φορές μικρά παιδάκι εδώ στην Ελλάδα.

      - Να σου θυμίσω την «παράδοση» της περιφοράς ΝΕΚΡΩΝ καθήμενων σε πολυθρόνα, σε δημόσια θέα εντός της πόλης (Λαμία 2016); Να σου θυμίσω χιλιάδες άλλες ανοησίες που κάποια στιγμή ξεφύτρωσαν από κάποιο άρρωστο μυαλό που αποφάσισε να τις θεσπίσει ως «έθιμα»;

      Πως λοιπόν ορίζεται για εσένα το «έθιμο» και η «παράδοση»; Θεωρείς σωστό ένας πρωθυπουργός να συμβουλεύεται μια καφετζού / μέντιουμ «με κληρονομικό χάρισμα» αντί να έχει ως μοναδικό κριτήριο την Λογική και την ευφυΐα; Όσο για τα σχόλια σου για τους «μάντεις» της αρχαιότητας, και ΕΙΔΙΚΑ για τον Αλέξανδρο πραγματικά με κάνεις να απορώ. Ο Αλέξανδρος ήταν ο μέγιστος των Ελλήνων με μία εξουσία που μας είναι δύσκολο να φανταστούμε σήμερα. Θεωρείς πως οι μάντεις δεν του έδιναν χρησμούς κομμένους και ραμμένους κατά πως βόλευε το μαντείο για να κερδίσουν την ευαρέσκειά του και μία καλή …χορηγία; Θεωρείς πως ο Αλέξανδρος (και όχι μόνο ο Αλέξανδρος αλλά και κάθε στρατιωτικός ηγήτορας) δεν άφηνε να «διαρρεύσουν» προς το στράτευμα ευνοϊκοί χρησμοί (που ίσως να μην δόθηκαν ποτέ) αποκλειστικά για λόγους τόνωσης ηθικού; Δεν έχεις ακούσει για το «ο Θεός είναι μαζί μας» (λες και τον ρώτησαν) ή το «ο Θεός έβαλε την υπογραφή του» (λες και τους έστειλε το διάταγμα υπογεγραμμένο «Εγώ ο Θεός» με τζίφρα από κάτω)…

      Ας μην γελιόμαστε! Το τι είναι «έθιμο» και «παράδοση», το καθορίζει ο καθένας σύμφωνα με τις δικές του ανάγκες, σύμφωνα με τις δικές του αντιλήψεις και σύμφωνα με το δικό του IQ. Και να είσαι ΑΠΟΛΥΤΑ βέβαιος, πως όταν πχ ένας ξένος μας βλέπει να τηρούμε τα δικά μας (παρανοϊκά) «έθιμα» μας θεωρεί τόσο τριτοκοσμικούς, όσο εσύ θεωρείς (και πολύ καλά κάνεις) τους Αφγανούς που έχουν ως «έθιμο» να σοδομίζουν τα μικρά αγοράκια, τους Σαουδάραβες που θεωρούν ως «παράδοση» να χρησιμοποιούν τις γυναίκες ως σκλάβες, τους Ινδούς που έχουν «παράδοση» να ζούνε με ποντίκια και αγελάδες (που θεωρούν «ιερά» ακόμη κι αν αφοδεύουν όλο το Σύμπαν) και πετάνε τις σάπιες σάρκες των νεκρών τους στο ποτάμι ή τους κανίβαλους του νοτίου Ειρηνικού που έχουν «παράδοση» να τρώνε ανθρώπους. Α, και μια που είπες για Εβραίους, θυμήθηκα αυτούς (ζηλωτές μπετόβλακες Εβραίοι δεν ήταν;) που επιχείρησαν να λυντσάρουν μια γυναίκα αστυνομικό επειδή εργαζόταν Σάββατο, κάτι που η «παράδοση» τους απαγορεύει…

      …εκτός κι ΑΝ θεωρείς (και σέβεσαι δεόντως) ΚΑΘΕ «έθιμο» και «παράδοση» που μπορεί να υπάρχει σε κάθε λαό, όσο παρανοϊκή κι αν δείχνει! Λοιπόν; Τι λες; Τι θα έλεγες για παράδειγμα να αρχίσουμε με το «έθιμο» των Αφγανών; Καλό το «έθιμο» ή δεεεεεεεν;

      Διαγραφή
  32. Οκ...το επιασα τι λες.Καπου μου θυμησε λιγο εκεινο το ""μπαμ ηκουσθη στον σερα και τα βολια πηγαν περα."Ασφαλως δεν εννοουσα ολα αυτα.Καθε αλλο. Ειπα για βασικες παραδοσεις..γενικες αρχες...οχι εθιμα.Η προφητεια δεν εχει καμμια σχεση με βαρελοτα η παρελασεις .Τελος παντων δεν ειναι εδω κσι τωρα ο χωρος γιαυτα.Τα σφηνουμε προς ωρας.Στην ουσια ειναι μια κουβεντα για το " Θειον"..για τον υλικο και αυλο κοσμο.Το σφηνουμε.τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Δημήτρης (18/11/17 10.33μμ )
    Βρήκα αυτό που έγραψε ο ΤΕΟ χθες 1.39πμ.
    Με δυο λόγια παλιά (Ηλιάδα, Οδύσσεια, άθλοι Ηρακλή) λειτουργούσε η δικαιοσύνη, ο κόσμος είχε ήθος.
    Τότε λοιπόν δεν υπήρχαν γραπτοί νόμοι όμως υπήρχαν οι άγραφοι νόμοι. Αυτούς εφάρμοζε ο κόσμος που είχε ήθος. Γιατί; Γιατί το άγραφο δίκαιο της εποχής εκείνης ήταν πραγματικά δίκαιο και το αποδέχονταν οι άνθρωποι.
    Σήμερα εκτός από τους γραπτούς νόμους μεγάλο μέρος του κοινού λειτουργεί πολλές φορές με βάση το άγραφο δίκαιο.Πολλές φορές μάλιστα το επικαλούμαστε. Γιατί;
    Στο ερώτημα αυτό ερωτώ. Οι κανόνες δικαίου που έχουν θεσπισθεί και ισχύουν είναι πάντα δίκαιοι; Ασφαλώς όχι. Άρα καλώς υπάρχει και σήμερα το άγραφο δίκαιο που ενίοτε το επικαλούνται κάποιοι πολίτες ακόμα και στα δικαστήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αψογη απαντηση.Ευχαριστω.Ηταν και η απουσια παραδειγματος σημερα.Αλλα οκ...αλλη φορα..

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.