26/9/17

Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου: Τουρκία, το Ιράκ και το Ιράν να σχηματίσουν κοινή θέση για το κουρδικό δημοψήφισμα

Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέει, ότι πρέπει η Τουρκία, το Ιράκ και το Ιράν να σχηματίσουν μια κοινή θέση απέναντι στο κουρδικό δημοψήφισμα

Η κεντρική κυβέρνηση του Ιράκ, η Τουρκία και το Ιράν θα πρέπει να συγκεντρωθούν για να βρουν λύσεις σχετικά με το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας της περιφερειακής κυβέρνησης του ιρακινού Κουρδιστάν (KRG), δήλωσε ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) κ. Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.
"Η κεντρική κυβέρνηση του Ιράκ, η Τουρκία και το Ιράν πρέπει να συγκεντρωθούν αμέσως και να βρουν μια κοινή λύση για το πρόβλημα αυτό. Εάν υπάρξει μια λύση συνεργασίας, η Τουρκία μπορεί να προχωρήσει σε αυτό το θέμα", δήλωσε ο Κιλιτσντάρογλου σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα πριν αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη αργά την 25η Σεπτεμβρίου.
Το τουρκικό κοινοβούλιο στις 23 Σεπτεμβρίου ψήφισε υπέρ της παράτασης της εντολής που επιτρέπει την ανάπτυξη των τουρκικών στρατευμάτων στο Ιράκ και τη Συρία.
Ο Κιλιτσντάρογλου είπε ότι το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) "πρέπει να έχει μια ενιαία φωνή για το θέμα".
"Η Τουρκία έχει διαμορφώσει εθνική στάση σε αυτό το θέμα και το κοινοβούλιο έχει υποστηρίξει αυτή τη στάση", ανέφερε.
"Η κυβέρνηση της Τουρκίας πρέπει να εκφράσει μια ενιαία ανησυχία. Λυπάμαι που το λέω, αλλά υπάρχουν διαφορετικές φωνές και αυτό βλάπτει τη φήμη της Τουρκίας", πρόσθεσε.


http://www.hurriyetdailynews.com/iran-iraqi-central-govt-turkey-must-unite-against-krg-referendum-main-opposition-chp-leader.aspx?pageID=238&nID=118405&NewsCatID=338

1 σχόλιο:

  1. Ο κ.κιλιτσνταρογλου είναι αλεβι στην θρησκεία και ζαζα στην καταγωγή.κρίμα για αυτόν γιατί θα βρεθεί στην άσχημη θέση να υπηρετεί μια χώρα που αργά ή γρήγορα θα αναγκαστεί να πληρώσει Για αυτά που έκανε στο παρελθόν στους προγόνους της ίδιας του της οικογένειας στο τουντσελι και στο υπόλοιπο τουρκικό Κουρδιστάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.