31/3/17

«Δυναμίτης» Γιούνκερ εναντίον Τραμπ

Του Μιχαήλ Στυλιανού
Nύχτα αγρυπνίας και τρόμου φημολογείται πως πέρασαν ο Αμερικανός Πρόεδρος, οι επιτελείς του και τα μέλη του κογκρέσου  μετά την χθεσινή απειλή του κ. Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ να εξωθήσει τις 50 αμερικανικές πολιτείες σε φυγή εξόδου από την Συμπολιτεία των ΗΠΑ και τη σημαία της.
Την φοβερή απειλή εξακόντισε  ο -συνήθως νηφάλιος- πρόεδρος  της Κομισιόν, στη ρύμη οργισμένης ομιλίας του εναντίον των επικριτών της Επιτροπής της οποίας προεδρεύει, ενώπιον της ετήσιας διάσκεψης  του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο κ. Γιούνκερ δεν επέκρινε την Βρετανία, ούτε αναφέρθηκε στη βρετανική έξοδο από την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, την ημέρα ακριβώς της επίδοσης από τους Βρετανούς της αιτήσεως διαζυγίου από μια συμβίωση τεσσάρων δεκαετιών. Ο πρόεδρος της Κομισιόν  επεφύλαξε τους κεραυνούς της οργής του για τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ και τις παραινέσεις του στα μέλη της Ε Ε να ακολουθήσουν την Βρετανία  προς την πόρτα εξόδου.
«Σε πολλούς θα άρεσε αυτό - είπε ο κ. Γιούνκερ. Ακόμη και  σε ανθρώπους που ζουν σε μιαν άλλη ήπειρο, όπου ο νεοεκλεγείς πρόεδρος χάρηκε όταν γινόταν η έξοδος της Βρετανίας και  συνέστησε και σε άλλες χώρες να την ακολουθήσουν. Αν το πάει έτσι, θα αρχίσω να διαφημίζω την ανεξαρτησία του Οχάιο και του Ώστιν Τέξας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής»
Θα έπρεπε ν’ αρχίσει από την Καλιφόρνια, αν μιλούσε σοβαρά – παρατηρεί μια αμερικανική ιστοσελίδα, υπαινισσόμενη το χωριστικό κίνημα που εκδηλώθηκε  σ’ αυτή την πολιτεία που υπερψήφισε την Χίλλαρυ Κλίντον.
Η βρετανική εφημερίδα «Εξπρές» χαρακτήρισε την απειλή του κ. Γιούνκερ «διπλωματικό δυναμίτη». Αποτελεί -γράφει- διπλωματικό δυναμίτη, ιδιαίτερα, σε μιαν ατμόσφαιρα τεταμένων σχέσεων μεταξύ Ουάσιγκτων και Βρυξελλών, μετά την ενέργεια του Τραμπ να επιδώσει στην ΄Ανγκελα Μέρκελ τον λογαριασμό των 375 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το ΝΑΤΟ και την απροκάλυπτη προτίμηση του Αμερικανού προέδρου να συναλλάσσεται με εθνικές κυβερνήσεις.

3 σχόλια:

  1. Πολιτική του... "go figure" aka «τρέχα γύρευε»;

    «Η Ευρώπη πρέπει να οικοδομήσει το δικό της στρατό και να μην στηρίζεται σε εγγυήσεις ασφάλειας από την Ουάσιγκτον», δήλωσε μετά την εκλογή του Donald Trump ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker. Την ίδια στιγμή, ζήτησε την διατήρηση της διατλαντικής εταιρικής σχέσης.

    [Πηγή: www.rt.com/news - 161110]

    «Ωραία Κορέα» (δλδ κορυφαίο!) εδώ το... «νηφάλιος» (*)... χαχαχα!

    (*) κατά «Το Λεξικό της Βίκυς»:

    - που δεν βρίσκεται σε κατάσταση μέθης, ξεμέθυστος
    - που διαθέτει ή χαρακτηρίζεται από διαύγεια πνεύματος

    Evanescence - Call Me When You're Sober
    https://www.youtube.com/watch?v=_RrA-R5VHQs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ὁ Τράμπ στηρίζεται στό ἥμισυ τῶν ἐκλογέων πολιτῶν πού ψήφισαν στίς ΗΠΑ, καί στό Σύνταγμα τῶν ΗΠΑ. Ἐξελέγη. Καί ἐπιχειρεῖ νά ἀσκήσῃ τήν πολτική τῶν ΗΠΑ ὅπως τήν ἀντιλαμβάνεται.
    Ὁ Γιοῦνκερ ποῦ στηρίζεται; Ἀπό ποιόν λαό ἤ ἀπό ποίους λαούς ἐξελέγη; Ποίων τίς ἐντολές ἐπειχειρεῖ νά πραγματοποιήσῃ ὡς πολιτική; Καί πολιτική ποίας πολιτικῆς ὀντότητος; Τῆς Εὐρώπης ὡς παραρτήματος τῆς Εὐρωζώνης τῶν δανειστῶν "μας"; Ἤ τήν πολιτική τοῦ προγράμματος "Εὐρώπη" προηγουμένων Κυβερνήσεων τῶν ΗΠΑ;
    Ἡ Εὐρώπη χαρακτηριζόταν ἀπό (ἔστω!) νομικό πολιτισμό.
    Τά φαινόμενα διαλύσεως πού βλέπουμε στήν Εὐρώπη εἶναι τέτοια, διότι ὁρισμένοι ἄνθρωποι στίς Βρυξέλλες χαρακτηρίζονται πλέον ἀπό νομική βαρβαρότητα.
    Ἐάν πείραξε τόν Γιοῦνκερ ἡ πολιτική τοῦ Τράμπ, πού πράγματι δέν θέλει μία Γερμανική Εὐρώπη "δανειστῶν", ἄς ἐργασθῆ ὁ Γιοῦνκερ γιά μία πραγματική καί δημοκρατική Εὐρώπη. Καί γιά ἀρχή, μία Εὐρώπη χωρίς ζῶνες ἤ τομεῖς γιά τούς ὁποίους θά ἐξακολουθήσῃ νά λέγει ὁ κ.Γιοῦνκερ, καί νά ἐφαρμοζῃ ἡ Ἐπιτροπή του στίς Βρυξέλλες, ὅτι δέν ἰσχύει ὅ,τι δέν βολεύει τούς "δανειστές" (κοινωνικά δικαιώματα) καί ὅτι ὑπερτεροῦν τοῦ Εὐρωπαϊκοῦ δικαίου τά μνημόνια.
    Αὐτά, κι ἄς μήν ποῦμε γιά ἄλλα τοῦ Γιοῦνκερ. Σκοπός μας εἶναι ἡ πραγματική Εὐρώπη, δηλαδή αὐτή πού στηρίζεται καί στήν πρώτη μετά Χριστόν χιλιετία , καί ὄχι ἡ ὁλοκληρωτική καταστροφή της. Μιά τέτοια πραγματική Εὐρώπη θά θέλξῃ καί τόν Τράμπ καί τόν κόσμον ὅλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άλλα αντ΄άλλων μας λένε οι γιουροπέοι καθότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πράγματι εδώ και 2 αιώνες ενωμένες αλλά οι γιοροπέαν γιούνιον από που και ως που είναι ενωμένες, αφού ένα σκορπιοχώρι είμαστε που βγάζει ο ένας το ματι του αλλουνού, χωρίς κοινό στρατό, χωρίς κοινή διπλωματία, χωρίς κοινή οικονομία, αλλά με ανταγωνισμούς και πεπονόφλουδες που βάζει η μία χώρα στην άλλη. Το μόνο κοινό που έχουμε είναι οι ανταγωνισμοί μας και η αναμεταξύ μας ειρωνία καθώς και ένα κωλονόμισμα.που όλο και λιγότεροι (είδος προς εξαφάνιση) από τους ευρωπαίους το κατέχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.