30/3/17

Ιμάμηδες κατάσκοποι στη Γερμανία - Είχαν εντολές να ενημερώνουν τον Ερντογάν

Χρυστάλα Βιλάνου
Ένα ολόκληρο δίκτυο κατασκοπείας είχε στηθεί σε γερμανικό έδαφος, το οποίο φακέλωνε Τούρκους που κατά τον Ερντογάν υποστήριζαν τον ορκισμένο εχθρό του, Φετουλάχ Γκιουλέν. Εκατοντάδες Τούρκοι υπήκοοι καθώς και ιδρύματα και επιχειρήσεις φωτογραφίζονταν και μαγνητοσκοπούνταν επί μήνες από κατασκόπους του Τούρκου προέδρου.

Σύμφωνα με τις γερμανικές έρευνες ανάμεσα στους κατασκόπους βρίσκονται και Τούρκοι ιμάμηδες της οργάνωσης Ditib, γεγονός που προκαλεί σάλο στην χώρα. Να ξεσκεπάσουν το σκάνδαλο και το μακρύ χέρι του Ερντογάν στην χώρα της, είναι αποφασισμένη η γερμανική κυβέρνηση. Στο πλαίσιο έρευνας οι άνθρωποι που βρίσκονται στην επίμαχη λίστα καλούνται ένας προς έναν για να ενημερωθούν.

Το όλο ζήτημα βαθαίνει το ρήγμα στις σχέσεις Βερολίνου Άγκυρας, ωστόσο η τουρκική κυβέρνηση δεν υποχωρεί, ανεβάζοντας και άλλο τους τόνους. Ο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου συνέχισε να εκτοξεύει κατηγορίες εναντίον της Δύσης, τονίζοντας ότι ο αντιερντογανισμός που παρατηρείται και τροφοδοτείται από τα ξένα μέσα ενημέρωσης, συσπειρώνει τον τουρκικό λαό γύρω από τον Πρόεδρο.

 «Διαλέγουν πλευρά στο δημοψήφισμα. Δεν νομίζω όμως ότι διαλέγουν πλευρά γιατί αγαπούν την Τουρκία και τον μουσουλμανισμό ή σκέφτονται το μέλλον της Τουρκίας και την σταθερότητα της Τουρκίας. Δυστυχώς επεμβαίνουν στην εσωτερική πολιτική για το δημοψήφισμα αλλά είχε αρνητική επίπτωση για αυτούς. Η ψήφος του ναι αυξήθηκε μετά από αυτές τις παρεμβάσεις από τα μέσα και τους πολιτικούς,» ανέφερε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Στο μεταξύ σήμερα Ηνωμένες Πολιτείες και Ισραήλ εξέδωσαν νέες ταξιδιωτικές οδηγίες για την Τουρκία, καλώντας τους πολίτες τους που βρίσκονται εκεί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω αυξημένου κινδύνου για τρομοκρατικές επιθέσεις.

ΑΝΤ1 Κύπρου

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.