c3-qoctumaelo7kOι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους είναι έκτοτε ολοκληρωτικά παγιδευμένοι στην συριακή πόλη Αλ-Μπαμπ, το τελευταίο τους οχυρό στην επαρχία του Χαλεπίου στη Β Συρία ανέφερε σήμερα το φιλοαντιπολιτευόμενο  (OSDH).
« Οι συριακές δυνάμεις υποστηριζόμενες από τους μαχητές της και από ρωσικά χτυπήματα κατόρθωσαν να παγιδεύσουν ολοσχερώς την αλ-Μπαμπ και τα περίχωρα της  » από το νότο ενώ οι τουρκικές δυνάμεις και οι αντάρτες το παγιδεύουν ήδη από το βορρά, δυτικά και ανατολικά  σύμφωνα με το OSDH.

Η προέλαση του συριακού στρατού επέρχεται καθώς έπειτα από τις 10 Δεκέμβρη η  αλ-Μπαμπ στοχεύθηκε από μια επίθεση που πραγματοποιήθηκε από τους αντάρτες υποστηριζομένους από τουρκικές δυνάμεις εντός του πλαισίου της επιχείρησης  « Ασπίδα του Ευφράτη ». Figaro με AFP 6.2.17c3-chnxuaandw2
Όπως μεταδίδει το reuters σήμερα ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του έκοψαν το δρόμο τροφοδοσίας του  Νταές πλησίον της  αλ-Μπαμπ. Τη Δευτέρα ο συριακός στρατός έκοψε τον τελευταίο δρόμο ανεφοδιασμού του Νταές που το συνέδεε με οχυρά της οργάνωσης πιο ανατολικά προς το Ιράκ με τα εδάφη που κατέχει η οργάνωση στις επαρχίες Ράκκα και Ντείρ εζ-Ζορ αναφέρει η ΜΚΟ με έδρα το Λονδίνο, Το Συριακό παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, (The Syrian Observatory for Human Rights), και προσθέτει ότι τη νύχτα ο στρατός και η Χεζμπολά  είχαν κέρδη στα ΝΑ της αλ-Μπαμπ.
Ο συριακός στρατός προελαύνει προς την  αλ-Μπαμπ διακινδυνεύοντας να εμπλακεί σε σύγκρουση με τον τουρκικό στρατό και τις συμμαχικές ομάδες   »μαχητών » του υπό τον  ΕΣΣ. Ο συριακός στρατός κινείται προς την αλ-Μπαμπ για ν΄αποτρέψει τις τουρκικές δυνάμεις να διεισδύσουν σε μεγαλύτερο βάθος στην στρατηγική περιοχή της Β Συρίας.
Ο τουρκικός στρατός και ο ΕΣΣ κατέλαβαν την Bazaa, ανατολικά της αλ-Μπαμπ, αλλά το Σάββατο το Νταές, μ΄επιθέσεις αυτοκτονίας, τους απώθησε εκτός αυτής.