6/2/17

Η καταθλιπτική σύγκριση Ελλάδας-Ρουμανίας στο καυτό ζήτημα της καταπολέμησης της διαφθοράς

Παντελής Σαββίδης
Στη Ρουμανία η κυβέρνηση ψήφισε νόμο που αντιμετωπίζει ήπια φαινόμενα διαφθοράς
Οι Ρουμάνοι ξεσηκώθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα επί ημέρες και με μαζικές διαδηλώσεις· έτσι ανάγκασαν τον πρωθυπουργό να σκεφτεί την απόσυρσή του.
Στην Ελλάδα η κυβέρνηση –και μάλιστα της Αριστεράς– περνά συνεχώς μέτρα από τη Βουλή που έχουν οδηγήσει το λαό σε απόλυτη ένδεια, ενώ ετοιμάζεται να ψηφίσει και άλλα. Να τελειώσει με ό,τι έχει απομείνει όρθιο.
Γνωρίζοντας καλά από προπαγάνδα, αφήνει τα πράγματα να φτάσουν στο χείλος του γκρεμού, επιβαρύνοντας το κόστος. Να τρομοκρατηθεί ο κόσμος και να αποδεχθεί τα μέτρα που θα ψηφίσει η κυβερνητική πλειοψηφία ως αναγκαία, και φυσική συνέπεια… αποφυγής των κινδύνων που ελλοχεύουν.
Στην Ελλάδα μόνο κάτι μπαχαλάκηδες βγαίνουν στους δρόμους, καταστρέφοντας ό,τι ξεφεύγει από την κυβερνητική λαίλαπα. Ακόμη και ο «αναρχικός» στρατηγικός σύμβουλος του πρωθυπουργού είναι κατά των αντιδράσεων στους πλειστηριασμούς. Ή, καλύτερα, προσεγγίζει τις αντιδράσεις αναλόγως των πολιτικών φρονημάτων του ιδιοκτήτη της πλειστηριαζόμενης κατασκευής.
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

1 σχόλιο:

  1. Ο κόσμος είναι κατά 30% υπέρ της οικονομικής κατοχής(κατ εμέ κατοχής με την πλήρη έννοια) και κατά 70% κατά αλλά αυτοί που είναι κατά δεν έχουν ούτε βενζίνη για το αμάξι.Για αυτό δεν αντιδρά.
    Το δε 30% απλώς θέλει να φύγει ο Τσίπρας να κάνει μεταρρυθμίσεις ο Κούλης και να μείνουμε Ευρώπη.Της πλάκας κατάσταση.
    Γενικά ο Έλληνας πάντως σε κανένα από τα μεγάλα δεινά του τόπου δεν αντέδρασε.Αντέδρασε στη χούντα ? Αναρχικοί φοιτητές και μερικοί εξωκομματικοί έκαναν μία εξέγερση στα όρια της πορτοκαλί και έφεραν μία άλλη χούντα που έπεσε από την στρατιωτική ήττα και προδοσία των συμμάχων.Κανένα Πολυτεχνείο και καμία αντίσταση δεν έδιωξε τη χούντα.Τα λάθη του Παπαδόπουλου την έριξαν.
    Ναι μεν έχουμε υπερλαμπρες ένδοξες ιστορικές περιόδους αλλά αυτή την περιόδο από το Β ΠΠ και μετά ουδέποτε ο Έλληνας αντέδρασε προ του αφανισμού του.
    Αντέδρασε στα Ίμια ? Αντέδρασε στον Οτζαλάν ? Αντέδρασε για την Κύπρο στο Ανάν ? Αντέδρασε στο μνημόνιο ?
    Στη Ρουμανία άλλη μία πορτοκαλί επανάσταση εναντίον ενός ηγέτη που μίλησε με τον Πούτιν είχαμε.Κι εδώ μπορεί να στηθεί καμία για να επισπεύσει τις "μεταρρυθμίσεις".Επί της ουσίας ο ελληνικός λαός πολιτικά στηρίζει δια της αποχής και της ψήφου το μνημόνιο οπότε γιατί να αντιδράσει ? Συμφωνεί και θα εισπράξει τις "μεταρρυθμίσεις" που θέλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.