30/12/16

Τουρκία: Ζητήσαμε από τη Ρωσία οι Κούρδοι της Συρίας να μείνουν εκτός συνομιλιών

Οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), πολιτοφυλακές των Κούρδων της Συρίας που δρουν στον συριακό βορρά, πρέπει να μείνουν εκτός των ειρηνευτικών συνομιλιών για το συριακό στην Αστάνα του Καζακστάν, εκτίμησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Ανέφερε μάλιστα ότι η Τουρκία έχει ξεκαθαρίσει το συγκεκριμένο ζήτημα στη Ρωσία, η οποία, όπως και οι ΗΠΑ,διατηρεί σχέσεις με τις YPG και το κυρίαρχο κόμμα των Κούρδων στη Συρία, PYD (Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης). 
Το PYD είναι αδελφή οργάνωση με το παράνομο στην Τουρκία Κόμμα Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK), καθώς οι δύο οργανώσεις αναγνωρίζουν ως ιδεολογικό καθοδηγητή τους τον Αμπντουλάχ Οτζαλάν, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης στις τουρκικές φυλακές.
«Εάν οι PYD/YPG καταθέσουν τα όπλα και υποστηρίξουν την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, μπορούν να συμπεριληφθούν στην ειρηνευτική διαδικασία», είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.
Οι κουρδικές δυνάμεις έχουν «ιδρύσει» τοπική κυβέρνηση στη βόρεια Συρία, την οποία θεωρούν αυτόνομο ομόσπονδο τμήμα της Συρίας, στο πρότυπο της Κουρδικής Περιφερειακής Κυβέρνησης στο βόρειο Ιράκ.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.