30/12/16

Η πρώτη «διαρροή» - «Σπάει» η εκεχειρία στη Συρία: Η οργάνωση Αχράρ αλ Σαμ αρνήθηκε να υπογράψει

Εν μέσω βομβαρδισμών δηλώνει έτοιμος να υπογράψει ο Μπασάρ αλ Άσαντ 
Η πρώτη διαρροή από τη συμφωνία εκεχειρίας στη Συρία είναι γεγονός, καθώς η οργάνωση Αχράμ αλ Σαμ αρνήθηκε να υπογράψει, δηλώνοντας πως έχει πολλές επιφυλάξεις. Μετά την τελευταία εξέλιξη, η εκεχειρία πλέον καθίσταται ιδιαιτέρως εύθραστη, καθώς το ζητούμενο είναι η συμμετοχή όλων των αντιμαχόμενων πλευρών, την ίδια στιγμή που το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς σε περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες.
«Η Άχραρ αλ Σαμ έχει πολλές επιφυλάξεις για την προταθείσα συμφωνία και τις διαπραγματεύσεις που οδήγησαν σε αυτήν και δεν την υπέγραψε. Θα καταστήσουμε σαφείς τις επιφυλάξεις μας εν ευθέτω χρόνω», ανέφερε ο Άχμαντ Κούρα Αλί, ένας εκπρόσωπος της ισχυρής ισλαμιστικής οργάνωσης, στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ διαβεβαίωσε τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν ότι είναι έτοιμος να τηρήσει την συμφωνία εκεχειρίας στην Συρία, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Ο Πούτιν και ο Άσαντ συνομίλησαν στο τηλέφωνο και συμφώνησαν ότι η έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ειρηνική διευθέτηση της συριακής κρίσης που θα διεξαχθούν στην Αστάνα του Καζακστάν θα αποτελέσουν «ένα σημαντικό βήμα προς την τελική επίλυση της κρίσης», ανέφερε η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Παράλληλα ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας δήλωσε πως αποτελεί μια «πραγματική ευκαιρία» για την επίτευξη πολιτικής λύσης στον συριακό πόλεμο έπειτα από την συμφωνία για κατάπαυση του πυρός, σημειώνοντας παράλληλα ότι το καθεστώς της Δαμασκού θα εισέλθει στις συζητήσεις της Αστάνα επιδεικνύοντας «διαλλακτικότητα».

«Αποτελεί καθήκον όλων των οργανώσεων της αντιπολίτευσης που την υπέγραψαν (σ.σ. την συμφωνία) να πάρουν αποστάσεις και να αναγγείλουν ότι δεν συνδέονται με το Μέτωπο αλ Νόσρα ή το Νταές (Ισλαμικό Κράτος)», δήλωσε σε συνέντευξη του στην κρατική τηλεόραση της Συρίας ο Ουάλιντ αλ Μουάλεμ.

Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.