30/12/16

Στόχος βομβιστικής επίθεσης για 2η ημέρα η ρωσική πρεσβεία στη Δαμασκό - Μετά τη συμφωνία εκεχειρίας

Η πρεσβεία της Ρωσίας στη Δαμασκό χτυπήθηκε από όλμο το απόγευμα της Πέμπτης, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. Δεν υπήρξαν απώλειες.
Η πρεσβεία χτυπήθηκε δύο φορές από οβίδες την Τετάρτη, με την ρωσική διπλωματία να κάνει λόγο για προβοκάτσια με στόχο να εκτροχιαστεί η προσπάθεια για την ειρηνική διευθέτηση της συριακής κρίσης. 
Η οβίδα που έπληξε τη ρωσική πρεσβεία ερρίφθη από συνοικία της Δαμασκού που ελέγχεται από τους αντάρτες, και «έπεσε μέσα στην πρεσβεία, κοντά στην είσοδο της προξενικής υπηρεσίας», διευκρίνισε η Ζαχάροβα.

Η έκρηξη της οβίδας «προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές» και «δεν υπήρξαν τραυματίες», πρόσθεσε η ίδια, κρίνοντας πως σε αυτή την περίπτωση στόχος της επίθεσης ήταν να ακυρωθεί η εκεχειρία.

Η επίθεση καταγράφηκε λίγες ώρες αφότου ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι τα μεσάνυχτα θα τεθεί σε ισχύ κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στις δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ και τους αντάρτες, ενόψει συνομιλιών στις οποίες θα συμμετάσχουν επίσης η Τουρκία και το Ιράν.
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.