30/9/16

Μεγάλα σχέδια από Total για την ΑΟΖ της Κύπρου - Έντονο ενδιαφέρον από τη γαλλική εταιρεία

Έρχεται κλιμάκιο τον Οκτώβριο
Λευκωσία: Ο πρόεδρος της γαλλικής εταιρείας ενέργειας, Total,  θα επισκεφθεί την Κύπρο εντός Οκτωβρίου (μεταξύ 13-15 του μηνός αυτού) ενόψει των διεργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στα πλαίσια του νέου αδειοδοτικού γύρου στην κυπριακή ΑΟΖ. Χθες, υπήρξαν στο Παρίσι, πριν από τη συνάντηση Αναστασιάδη-Ολάντ,  διαβουλεύσεις μεταξύ διευθυντικών στελεχών της εταιρείας Total και του υπουργού Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη.
Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα ακολουθήσει επίσκεψη του προέδρου της Total στην Κύπρο με τον οποίον θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει. Σημειώνεται συναφώς, ότι η Total μαζί με την ιταλική ΕΝΙ διεκδικούν τα τεμάχια «6» και «10» ενώ η γαλλική εταιρεία έχει ήδη το «11». Στις αρχές του 2017 αναμένονται από τη Λευκωσία ανακοινώσεις σχετικά με τις άδειες ενώ το Μάρτιο θα υπάρξουν εξελίξεις στο πεδίο της Ενέργειας.

Στο Παρίσι, ο πρόεδρος Αναστασιάδης  συναντήθηκε για μια ώρα με τον  Γάλλο ομόλογό του, Φρανσούα Ολάντ και συζήτησαν κατά κύριο λόγο το Κυπριακό και πιο συγκεκριμένα το θέμα της Ασφάλειας. Η γαλλική κυβέρνηση σαφώς και τάσσεται εναντίον της ύπαρξης ενός συστήματος εγγυήσεων  ενώ υπήρξε πλήρης ενημέρωση από τον Πρόεδρο της  Δημοκρατίας  για την πρόταση που κατέθεσε στις διαπραγματεύσεις και αφορά το κεφάλαιο της Ασφάλειας.

Ο  κ. Ολάντ τόνισε από πλευράς του  την ανάγκη ενεργότερης εμπλοκής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κυπριακό, στηρίζοντας τα Ηνωμένα Έθνη.

Πηγή: Φιλελεύθερος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.