29/9/16

Αποκαλύψεις Ομπάμα για τον πόλεμο στη Συρία: Δεν γίνεται χωρίς να στείλουμε στρατιώτες

US President Barack Obama and First Lady Michelle Obama walk on the south lawn of the White House in Washington DC, USA, 28 September 2016. EPA, Olivier Douliery / POOLUS President Barack Obama and First Lady Michelle Obama walk on the south lawn of the White House in Washington DC, USA, 28 September 2016. EPA, Olivier Douliery / POOL

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα είπε χθες ότι δεν είχε ακούσει καμία εναλλακτική ιδέα για τη λύση στον εμφύλιο της Συρίας που δεν κάνει χρήση τεράστιου αριθμού αμερικανικών στρατευμάτων, ακόμα και από επικριτές της πολιτικής του που προσκάλεσε στο Δωμάτιο Επιχειρήσεων του Λευκού Οίκου.

Ο αμερικανός πρόεδρος βρίσκεται υπό πίεση να κάνει περισσότερα για τα θύματα του εμφύλιου στη Συρία, που έχει διαρκέσει πεντέμισι χρόνια, μετά από την κατάρρευση της κατάπαυσης του πυρός που είχαν συμφωνήσει οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία νωρίτερα αυτόν τον μήνα και η οποία ακολουθήθηκε από εντατικό βομβαρδισμό του Χαλεπιού.
Ο Ομπάμα είπε σε στρατιώτες στην αμερικανική βάση στο Φορτ Λι του Νιού Τζέρσεϋ ότι η κατάσταση στη Συρία ήταν συγκλονιστική και ότι ο ίδιος επανεξέταζε την πολιτική της Συρίας σχεδόν κάθε εβδομάδα.
«Φέρνουμε εξωτερικούς κριτές – φέρνω επικριτές της πολιτικής μου να μάθω, ‘Εντάξει, δεν συμφωνείτε ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος – πείτε μου τι νομίζετε ότι θα μας επιτρέψει να εμποδίσουμε τον εμφύλιο που συνεχίζεται’», είπε ο Ομπάμα στη συζήτηση, η οποία μεταδόθηκε από το κανάλι CNN.
«Στη Συρία, δεν υπάρχει σενάριο με το οποίο – χωρίς να στείλουμε μεγάλο αριθμό στρατιωτών – θα μπορέσουμε να σταματήσουμε έναν εμφύλιο στον οποίο και οι δύο πλευρές έχουν στυλώσει τα πόδια», είπε.
Ο Ομπάμα είπε ότι ήταν σημαντικό για αυτόν να υπάρξει «ορθολογισμός» στην αποστολή στρατιωτών λόγω των «απίστευτων θυσιών» που περιλαμβάνει κάτι τέτοιο και επίσης διότι ο αμερικανικός στρατός συνεχίζει να επιχειρεί στο Αφγανιστάν και το Ιράκ.
Η υποστήριξη της μετριοπαθούς αντικυβερνητικής μερίδας της Συρίας νωρίτερα στον πόλεμο πιθανά θα κλιμακωνόταν σε μια αντιπαράθεση με τη Ρωσία ή το Ιράν, οι οποίες υποστηρίζουν τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, και θα άφηναν τις ΗΠΑ εκτεθειμένες σε πολλαπλά μέτωπα, είπε ο Ομπάμα.
«Θα υπάρξουν προκλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο οι οποίες δεν αγγίζουν άμεσα την ασφάλειά μας, όπου θα χρειαστεί να βοηθήσουμε, θα χρειαστεί να βοηθήσουμε την ηγεσία, αλλά το να στείλουμε απλώς περισσότερο στρατό δεν θα αποτελέσει λύση», πρόσθεσε.

29/09/2016 05:44 ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters Φορτ Λι, United States
 http://mignatiou.com/2016/09/apokalipsis-ompama-gia-ton-polemo-sti-siria-den-ginete-choris-na-stiloume-stratiotes/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.