28/9/16

Πέντε θέσεις κάτω η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας


Η Ελλάδα υποχωρεί στην 86η θέση μεταξύ 138 χωρών, έναντι της 81ης στην προηγούμενη αξιολόγηση. Η αστάθεια των εφαρμοζόμενων πολιτικών, η φορολογία, η γραφειοκρατία επιβαρύνουν την ανταγωνιστικότητα, σύμφωνα με το World Economic Forum.
Πολύτιμο έδαφος στην ανταγωνιστικότητα συνεχίζει να χάνει η ελληνική οικονομία, με τη θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη να επιδεινώνεται.
Η χώρα καταλαμβάνει την 86η θέση μεταξύ 138 κρατών στον κόσμο, σύμφωνα με την έκθεση "Global Competitiveness Report 2016 - 2017" του World Economic Forum, από την 81η μεταξύ 140 κρατών, που κατείχε στην προηγούμενη αξιολόγηση ("Global Competitiveness Report 2015 - 2016").
Η πορεία της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη ανταγωνιστικότητας δεν έχει ευχάριστες διακυμάνσεις, με την ελληνική οικονομία να χάνει έδαφος έναντι των διεθνών ανταγωνιστών της. Η Ελλάδα την περίοδο 2014 - 2015 κατείχε την 81η θέση μεταξύ 144 χωρών στο Global Competitiveness Report, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα βρισκόταν στην 91η θέση της σχετικής κατάταξης.
Σύμφωνα με το "Global Competitiveness Report 2016 - 2017", που επεξεργάστηκε ο ΣΕΠΕ, προκύπτει ότι η Ελλάδα, με βαθμολογία 4,00 (με ανώτερη αξιολόγηση το 7), έχει να διανύσει μακρύ δρόμο για να προσεγγίσει επιδόσεις αντίστοιχες, για παράδειγμα, με αυτές της "πρωταθλήτριας" κόσμου στην ανταγωνιστικότητα -για 8η συνεχόμενη χρονιά- Ελβετίας (βαθμολογία 5,81). Ισχυρές επιδόσεις σε όλους τους επιμέρους τομείς συνεχίζει να πετυχαίνει διαχρονικά η Σιγκαπούρη (5,72), που κατατάσσεται -επίσης για 8η φορά- στη 2η θέση της λίστας με τις πιο ανταγωνιστικές οικονομίες του πλανήτη.

Για τη συνέχεια Euro2Day

1 σχόλιο:

  1. Μονο τοσο λιγο ?!
    Με τους φωστηρες που μας οδηγουν, θαπρεπε να χτυπησουμε πατο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.